A 25 éves középpályás Kenyában született, majdnem hatéves volt, amikor a családjával Norvégiába költözött. Videónkban arról is beszél, hogy a szülei miért kényszerültek elhagyni Szudánt, s hol kezdett el futballozni Kenyában. Norvégiában a Strömsgodset együttesében nevelkedett, 2016-tól vált az első osztályú csapat meghatározó játékosává. 2019 telén azonban a váltás mellett döntött.

„Túlságosan megszokottá vált az életem, ki akartam próbálni valami újat Norvégián kívülmondta. – Huszonöt éves vagyok, ideje volt máshová költöznöm. Nagyon jó döntést hoztam, amikor a Ferencvárost választottam. Miután először jártam itt, megismerkedtem a klubbal, találkoztam az edzővel, a vezetőséggel. Hazaérkezve az volt az első, hogy mindenkit felhívjak, és elmondjam, ez az a hely, ahová jönni akarok. A magyar bajnokság sokkal jobb, mint amire számítottam. Rengeteg jó játékos, jó csapat van az NB I-ben.”

Bár eddig kevés játéklehetőséget kapott Szerhij Rebrovtól, úgy érzi, a kemény edzéseknek köszönhetően egyre jobb formába lendül. Csak még meg kell tanulnia a játékrendszert, miután korábban nem ilyen szisztéma szerint futballozott. De mint mondta, gyorsan tanul.