NB I: teszteredményekre várnak Pakson, elmaradhat a bajnoki

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2020.09.10. 09:45
null
Még nem tudni biztosan, hogy a paksi Böde Dániel (balra) pályára léphet-e pénteken előző csapata ellen (Fotó: Nemzeti Sport)
Szerda délutánig nem kérte a Ferencváros elleni NB I-es bajnoki elhalasztását a Paks, a vizsgálatok eredménye azonban még keresztülhúzhatja a vezetőség elképzelését.

 

Lesz meccs?

Nem lesz meccs?

Jelenleg minden bizonytalan.

A jövő szerdai, Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtező előtti NB I-es bajnokijára készül a Ferencváros, a Paksi FC az ellenfele. Mint arról beszámoltunk, Pakson a folyamatos koronavírustesztek során pozitív eredményt regisztráltak. Egyfelől kérdéses, hogy a tolnai csapat ki tud-e állni, másrészt az is szóba került: könnyen elképzelhető, hogy valaki az elmúlt napokban háromszor is negatív tesztet produkál ugyan, mégis megfertőződött, és pénteken átadja a vírust az ellenfelének – aki ezért lemarad az év egyik legfontosabb meccséről.

Szóval, a felelősség nem kicsi, és rengeteg a kérdés.

Ami biztos: a paksi klub szerda délutánig nem fordult hivatalos kérelemmel a Magyar Labdarúgó-szövetséghez (MLSZ), hogy halasszák el a Ferencváros elleni bajnokit. A szövetség elnökségi ülésén leszögezte: erre minden csapatnak egy alkalommal van lehetősége, de az ellenfélnek is hozzá kell járulnia. Egyetlen pótjátéknapot ír ki az MLSZ, de a következő mérkőzést már 3–0-s gólkülönbséggel az ellenfél javára könyveli el a szabályzat szerint – igaz, büntetőpont levonása nélkül. A szövetség előírása így rendelkezik: „Központi tesztrendszer keretében minden bajnoki mérkőzés előtt legfeljebb 72 órával PCR-tesztet kell elvégezni a meccsen részt vevő valamennyi sportszakemberen. Az elvégzett tesztekről nyilvántartást kell vezetni, az eredményekről az MLSZ folyamatos tájékoztatást kap. Az OTP Bank Ligában és a Mol Magyar Kupában részt vevő csapatok kereteinek és stábjainak tagjai kötelesek minden mérkőzés előtt három nappal PCR-tesztelésen részt venni, és az eredményekről az MLSZ-t tájékoztatni. A szabályozás meghatározza a tesztelésbe bevont célcsoportot, melynek az NB III-as fiókcsapatokból és a kooperációs szerződés partnercsapatától visszatérő játékosok is tagjai.”

Információink szerint a paksi labdarúgók múlt hét pénteken edzettek legutóbb, a pozitív tesztet produkálók karanténban vannak, nem érintkezhetnek a játékostársakkal, stábtagokkal, senkivel. A klubnál kétnaponta teszteltek, és így pontosan látható volt a vírus terjedése. Úgy tudjuk, senki sem érzi magát rosszul, nagyon enyhék a tünetek, de fő az óvatosság, a biztonság. A szerdai teszt eredményei alapján a negatív mintát produkálók pályára léphetnek a Groupama Arénában, de nem mellékes szakmai kérdés, hogy nagyjából egy teljes, edzés nélkül eltöltött hét után mennyi szakmai értelme van péntek este bajnoki mérkőzést játszani. Esetleg annak, hogy a Paks U19-es csapatából éppen most mutatkozzon be akár több újonc is – nem kétséges, a bajnokságot gyengén kezdő (három bajnokin egyetlen pont, két hazai meccsen két vereség) vendégegyüttesnek égetően nagy szüksége lenne a pontokra.

Lapunk úgy értesült, a Paksi FC minden szükséges óvintézkedést megtett, a kötelezően előírt teszteken túl sokkal több vizsgálatot végeztetett el a munkatársain, és azonnal elkülönítette a pozitív eredményt mutatókat, valamint a kontaktszemélyeket. Haraszti Zsolt, a paksi futballklub ügyvezetője lapunk kérdésére szerdán elmondta, nem kérték a találkozó elhalasztását.

Mi tesszük hozzá: egyelőre.

Majd kiderül, hogy a csütörtök e tekintetben hoz-e a változást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik