NB I: Supka irigykedik, Oenning már a 3. helyről beszél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.10. 21:57
A labdarúgó NB I 22. fordulójában a Vasas 2–1-re legyőzte a bajnoki címvédő Bp. Honvédot. Az angyalföldiek kilenc nyeretlenül megvívott bajnokit követően gazdagodtak ismét három ponttal. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Budapest Honvéd vezetőedzője, Supka Attila csalódott volt amiatt, hogy ismét hiányzott csapatából a koncentráció, így érthetetlen gólokat kaptak.Supka Attila csalódott volt amiatt, hogy ismét hiányzott csapatából a koncentráció, így érthetetlen gólokat kaptak.

„Az első félidőben a Vasas egyetlen kapura lövéséből gólt kaptunk, mi pedig nem tudtuk a lehetőségeinket helyzetre, a helyzeteinket gólra váltani. Volt két-három olyan szituáció is, amikor a védelem mögé kerültünk. A szünet után még több ilyen lehetőségünk volt, de rosszul passzoltunk vissza, rengeteg olyan beadás érkezett a szélről, amire nem jól érkeztünk, vagy nem jól fejeltünk a kapu felé. Mellette egyéni hibákból kaptunk egy számomra felfoghatatlan gólt. Így kapjuk a gólokat hétről hétre, pedig rengeteget dolgozunk azon, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk. Bízom benne, hogy egyszer fordulni fog a kocka, és hasonló gólokat tudunk szerezni. Úgy érzem, a játékosok mindent megtettek azért, hogy minimum ponttal távozzunk innen.

A téli szünetben kinevezett szakember hozzátette: az új játékosok (Heffler Tibor, Tonci Kukoc és Tomás Kosút) még nem érték el azt a szintet, amit szeretne, de rövid időn belül segítségére lesznek a csapatnak.

„Arra építettük a játékunkat, hogy Lanzafame és Eppel visszalép az üres területekre, felpasszoljuk rájuk a labdát. Ezután a szélen üresen hagyott területek megjátszása lett volna a cél. Egyik oldalon jött föl Kukoc, másikon Heffler, érkeztek is tőlük a jobb, rosszabb beadások. Ezt hiányoltam a mérkőzés második felében: nem a talajon próbáltuk meg felépíteni a játékot, a végén is ívelgettünk, rugdostuk fel a labdát.

Supka a szépítő gól után úgy érezte: csapata meg is nyerheti a mérkőzést, mert meglátása szerint fölényben játszott a Vasas kontralehetőségei ellenére is.

Túlzás lenne azt állítani, hogy az angyalföldiek trénere, Michael Oenning kicsattant volna a boldogságtól, de látszott: nagy súly esett le a válláról amiatt, hogy kilenc nyeretlen bajnoki után visszataláltak a győzelem útjára.

„Az érzelmek most nem érdekesek, de persze, a győzelmet semmi sem pótolja a futballban, úgyhogy nagyon örülünk annak, hogy sikerült a mai mérkőzést megnyerni. Főleg, hogy jól játszottunk. A játékosok a taktikai tervet végrehajtották, ahogy kértem tőlük. Kialakultak a helyzetek úgy, ahogy számítottunk rá, és nagyon örülök, hogy ki is tudtuk ezeket használni. Jót tett a csapat lelkének ez a siker. Nem volt ez a semmiből érkező győzelem. Jó felkészülésen vagyunk túl, és a Videoton ellen is jól játszottunk, még ha ki is kaptunk. Nem volt egyszerű, hogy a csapat tagjainak a Haladás elleni mérkőzés után kapott kritikákat fel kellett dolgozniuk. Hál istennek sikerült. Visszatért az önbizalom, és erre tudunk építkezni a folytatásban.

A német szakember a kispestiek szépítő gólja után sem érezte úgy, hogy idegessé vált volna csapata.

„Ha a játékosok egységesek a pályán, akkor nincs gond. Volt két egy az egy elleni szituáció, amivel eldönthettük volna a meccset. Jól jött volna a harmadik gól, de biztosak voltunk benne így is, hogy ez a meccs meglesz. A három pont mindig jót tesz, de ez csak egy lépés volt, még meg kell tenni a következőket. A harmadik hely is csupán nyolc pontra van tőlünk, nagyon szoros a bajnokság.



LABDARÚGÓ NB I
22. FORDULÓ

Vasas–Bp. Honvéd 2–1 (Berecz 10., Barczi 46., ill. Eppel 48.)
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion, 1200 néző. Vezette: Kassai

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik