NB I: Supka Attila a Kisvárda új vezetőedzője – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.07.08. 11:03
null
Supka Attila (Fotó: Nemzeti Sport)
Supka Attila lett a Kisvárda vezetőedzője – jelentette be szerda délelőtt az NB I-es labdarúgóklub.

Az 57 éves, pro-licences szakember aláírta szerződését, de személyes bemutatása egyelőre várat magára – írja a klubhonlap.

Supka Attila megkezdte a keret feltérképezését, a csapat korábbi mérkőzéseinek elemzését, miközben folyamatos kapcsolatban áll Révész Attila sportigazgatóval, aki jelenleg a csapat megerősítésén dolgozva külföldön tartózkodik.

Révész később az M1 aktuális csatornának elárulta: Bódog Tamás távozása után először spanyol-portugál vonalon indultak el, és volt is olyan portugál jelölt, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytattak, de végül olyan véleménykülönbség alakult ki, amely meghiúsította a megállapodást. (Információink szerint a rövid ideig a dunaszerdahelyi DAC-nál dolgozó Hélder Cristóvao volt ez a jelölt.)

A sportigazgató emlékeztetett rá, Supka korábban a Debrecennél és a Honvédnál is jelentős sikereket ért el, majd hozzátette: kompromisszumkész, együttműködő edző, aki megértette a klub elvárásait. Ezen felül George F. Hemingway, a Honvéd korábbi tulajdonosa is biztosította őt arról, hogy a szakember megbízható, és – ami a Kisvárda számára nagyon fontos – az utánpótláskorú játékosokra is figyel, adott esetben a képzésükben is segít.

„Attila nemcsak a vezetőedzői szerepet vállalja, hanem a klubunk teljes működésében részt fog venni” – jegyezte meg Révész, aki arról is beszélt, hogy a következő idényben is szeretnének előrelépni: a csapattal szemben elvárás, hogy a bennmaradást korábban tegye biztossá, mint az elmúlt két esztendőben.

Supka irányításával július 14-én kezdődik meg a felkészülés a klub történetének harmadik NB I-es idényére, ám az új vezetőedző már korábban Kisvárdára érkezik, hogy megismerkedjen kollégáival és a körülményekkel.

Supka a Debrecennel két bajnoki címet (2005, 2006), a Honvéddal Magyar Kupát (2007) nyert, az élvonalban dolgozott a Békéscsaba, a ZTE és a PMFC trénereként is, míg a legutóbbi idényben az NB II-es Haladás vezetőedzője volt a 13 fordulót követő, eredménytelenséggel (18. hely) indokolt szerződésbontásáig.

Mint ismert, a Kisvárda Bódog Tamással a 8. helyen fejezte be a legutóbbi NB I-es idényt. Bódog időközben a Bp. Honvéd vezetőedzője lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik