PAFC: „Romániában nincsenek ilyen körülmények, mint Felcsúton”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.21. 08:29
Két új játékos csatlakozott eddig a Puskás Akadémia labdarúgócsapata NB I-es keretéhez. A székelyföldi Fülöp Lóránd a román bajnokságban hetedik helyen végző FC Botosanitól, míg a cseh David Vanecek a skót Hearts együttesétől érkezett Felcsútra. A körülmények mindkettejüket lenyűgözték. 



Fülöp Lórándnak
azért sem ismeretlen a magyar bajnokság, mert bátyja, Fülöp István a 2017-18-as idényben a DVTK labdarúgója volt.


Fülöp Lórándnak
azért sem ismeretlen a magyar bajnokság, mert bátyja, Fülöp István a 2017-18-as idényben a DVTK labdarúgója volt.

„Akkor kezdtem el követni az NB I-et – mondta a 21 éves középpályás. Ahogy Romániában, úgy Magyarországon is jó a futball, itt viszont jobbak a körülmények. Nincsenek olyan problémák, mint Romániában, és ha a pályákról, a felszerelésekről beszélünk, akkor ezeket össze sem lehet hasonlítani. Azért igazoltam a Puskás Akadémiához, hogy szintet lépjek a karrieremben, és a családomnak is jobb legyen.”

David Vanecekugyan nem sokat tud a magyar bajnokságról, de amikor megkeresték a Puskás Akadémiától, azonnal rákeresett az interneten.

„Először a klubtól kerestek meg, majd Hornyák Zsolt, az edzőnk is felhívott – árulta el a 28 éves csatár. – Személyesen nem ismertem, de a cseh bajnokságban játszottam a csapata ellen. A Liberec, amelyet irányított, nagyon jól futballozott, örülök, hogy vele dolgozhatok.A Puskás Akadémiának és a magyar bajnokságnak is azonnal utánanéztem. Amikor láttam a képeket az interneten, illetve több információm volt a klubról, azonnal tudtam, hogy itt a helyem. A magyar bajnokságról eddig nem tudtam sokat, nem követtem, de azóta megnéztem néhány meccset, és nagyon várom már az idény kezdetét.

Videónkban azt is elmondják, hogyan fogadták őket a csapattársak, és milyen személyes célokat tűztek ki a következő NB I-es idényre.

A Puskás Akadémia új vezetőedzőjével, Hornyák Zsolttal készített interjúnkat az alábbi videón tekinthetik meg.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIA FC-NÉL
Érkezők: Fülöp Lóránd(romániai, FC Botosani – Románia),David Vanecek(cseh, Hearts – Skócia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Csilus Ádám(Csákvár),Ezekiel Henty(?, nigériai, NKOsijek – Horvátország),Madarász Márk(?, ETO FC Győr),Molnár Gábor(?, Mezőkövesd),Antonio Perosevic(horvát,el-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emírségek),Prosser Dániel(?, DVTK),Tóth Balázs(Csákvár)

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: –

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik