NB I: Petrjak szerint Rebrov nem marad sokáig a Fradinál

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.11.12. 14:02
null
Ivan Petrjak Fradi-mezben a Kisvárda ellen (Fotó: Földi Imre)
Ivan Petrjak, a korábbi Ferencváros-, jelenleg Fehérvár-labdarúgó nehezen teszi túl magát a zöld-fehérekkel történt szakításon – a napokban az ukrán 2+2 tévécsatornával osztotta meg ezzel kapcsolatos álláspontját, távozása állítása szerint valódi okát.



„Egy évet töltöttem a csapatnál, és nyáron tudtam, hogy egyedül Rebrov akarja, hogy maradjak. Ez száz százalék – idézi több ukrán portál, köztük a sport.ua a jelenleg a Fehérvárban futballozó Ivan Petrjak szavait. – Én viszont nem tudtam, hogy ő marad-e. Márpedig ha egy csapat nem tart rád igényt... Rebrov jól képzett edző, úgy gondoltam, hogy nem marad sokáig a Ferencvárosnál, ezt a véleményemet egyébként ma is tartom. Szóval úgy véltem, ha ő megy, és én maradok, kelepcébe kerülök. Nem, köszönöm, ebből nem kértem, más döntést hoztam.”

Petrjak azt is sérelmezte, hogy bár „a fél csapat” távozott a Fraditól nyáron, egyedül rá kiabálnak kígyót-békát. Az ukrán labdarúgó az iránta megnyilvánuló ellenszenv jeleként értelmezte, hogy a bajnoki aranyéremből sem kapott.

Éremügyben a 24.hu megkereste a Ferencvárost, és a klub válaszából kikerült: az MLSZ által a versenykiírás értelmében átadott 50 aranyéremből nem csak Petrjaknak nem jutott.

„A klub legnagyobb sajnálatára az MLSZ határozata értelmében a Budapest Parkban megtartott hivatalos éremátadón nem tudtak aranyérmet kapni azok a játékosok, akik bár pályára léptek a bajnokságban, de júniusban már nem voltak a csapattal. Így Petrjak mellett ugyanúgy nem jutott medál például Rui Pedrónak, Finnbogasonnak, Rodrigueznek, ahogy a kerettag Amadou Moutarinak sem” – olvasható az FTC válaszában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik