NB I: pénteken dőlhet el Véber György sorsa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.06. 07:55
Bajnoki cím a zsebben, feljutás kipipálva, de az élet egy percre sem áll meg Mezőkövesden, pedig már elkezdődött a nyári szünet. Ráadásul a csapat vezetőedzőjének, Véber Györgynek sem biztos még a jövője, ugyanis június 30-án lejár a szerződése, igaz, a tárgyalások már zajlanak a hosszabbításról.

„Lassan az őrület határán vagyok, megállás nélkül csörög a telefonom – meséli a kövesdieket az NB I-be juttató Véber György. – A rengeteg gratulációnak örülök, a sikert is élvezem, csak éppen sohasem látott ügynökök és játékosok is keresnek, ami kezd kicsit sok lenni. Persze egyébként sem pihenéssel telnek a napjaim. Jelen állás szerint pénteken dőlhet el a sorsom, egyelőre csak annyit tudok mondani, hogy jó irányba haladnak a tárgyalások.” Véber György. – A rengeteg gratulációnak örülök, a sikert is élvezem, csak éppen sohasem látott ügynökök és játékosok is keresnek, ami kezd kicsit sok lenni. Persze egyébként sem pihenéssel telnek a napjaim. Jelen állás szerint pénteken dőlhet el a sorsom, egyelőre csak annyit tudok mondani, hogy jó irányba haladnak a tárgyalások.”

Ha sikerül megegyezni a közös folytatásról, Véber Györgynek már arra is van terve, hogyan készíti fel az együttest a következő szezonra.

„Ha maradok, június huszonnegyedikére össze kell állnia a csapatnak, mert akkor kezdjük az öthetes felkészülést, ebből két hetet Tatán töltünk edzőtáborban – mondja a szakember. – A legfontosabb, hogy egyben tartsuk a csapatot, minimális legyen a lemorzsolódás. Körülbelül négyen távozhatnak, s természetesen érkezők is lesznek, hatan vagy heten csatlakozhatnak a kerethez, minden csapatrészben erősödhetünk. A kapusokon kívül huszonnégy tagú keretet szeretnénk kialakítani. A célunk egyértelműen a bentmaradás lesz az NB I-ben, de nem mindegy, hogyan érjük el. Nem szeretnénk, ha az ellenfeleknek sétagalopp lenne Mezőkövesdre jönni. Meg kell felelnünk az élvonal követelményeinek, de az én elvárásaimat is teljesítenie kell a csapatnak, vagyis a labdatartásra törekszünk. Nem bunkerfocit akarunk játszani, nem elsősorban kontrákból akarunk veszélyeztetni. Persze a védekezésünknek javulnia kell, mert az NB II és az NB I között játékban nem csak egy osztály a különbség, gyorsabban kell játszani. Rengeteg lekicsinylő megjegyzést kaptunk, hogy mégis, mit akarunk az NB I-ben, úgyhogy kétszeresen is meg kell felelnünk jövőre.”

Véber György azt is elmondta: a nyáron szükség lesz a mentális felkészülésre is, mert az első osztályban becsúszhatnak kudarcok, amelyek kedvezőtlenül hathatnak az újonc játékosaira. Ám az biztos, mindenkit meglep majd a Mezőkövesd, amely Véber szerint „üde színfoltja lesz az NB I-nek”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik