NB I: Pakson a bennmaradást tűzték ki célul

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.08.13. 21:09
null
Böde Dániel és Sajbán Máté is fontos lehet a Paksban a 2020–2021-es kiírásban (Fotó: Koncz György)
Az NB I-ben maradás a cél a megfiatalított kerettel induló Paksi FC labdarúgócsapatánál, amely a szombati Újpest elleni nyitányon tartja teljesen elkészült stadionjának avatóját.

 

„A játékoskeret adott ahhoz, hogy a csapat a következő bajnokságot is az NB I-ben kezdje” – mondta Haraszti Zsolt ügyvezető csütörtökön a klub idénynyitó sajtótájékoztatóján, amelyen megjelent az egyesület hét nyáron igazolt játékosa is.

A paksi klubtól a 2019–20-as bajnokság végén többen, köztük meghatározó játékosok távoztak: elment Poór Patrik, Báló Tamás, Bartha László, Kecskés Tamás, Bor Dávid, valamint a házi gólkirály, Könyves Norbert.

A keret az MTK-tól érkezett Bognár Istvánnal, Lorentz Mártonnal, a Kaposvártól jött 191 centiméter magas középcsatárral, Ádám Martinnal, Nagy Richárd, Csősz Richárd és Sipos Zoltán középpályásokkal, Hegedüs Lajos kapussal egészült ki, továbbá a tolnaiak leigazolták a január óta náluk játszó, egykori mezőkövesdi csatárt, Sajbán Mátét.

Az ügyvezető hozzátette: Könyves a ZTE-től visszautasíthatatlan ajánlatot kapott.

Osztermájer Gábor vezetőedző a kérdésre, mit vár csapata szereplésétől, azt mondta: a bajnokságban ugyanaz várható, mint eddig. A tréner szerint lesz a mezőnyben két kiemelkedő csapat, a Ferencváros és a Mol Fehérvár FC, valamint további három-négy gárda, amelyek a harmadik-ötödik helyre esélyesek. A többiek viszont a kiesés ellen küzdenek majd.

„Olyan játékosok mentek el, akik sokat tettek a klubért, de már kifutóban voltak. Fontos kérdés, hogy Könyves góljait hogyan tudjuk pótolni, más típusú játékosok jöttek, változni fog a játékunk ”– jegyezte meg, majd Ádám és Böde Dániel mellett felhívta a figyelmet Sajbán Máté játékára is.

Balog Judit társügyvezető elmondta: reméli, hogy telt ház előtt rendezhetik az Újpest elleni mérkőzést az új, 4500 fős stadionban. Kiemelte: még soha nem adtak el annyi (500) bérletet, mint most.

A szombaton 16 óra 30 perckor kezdődő meccset a szurkolók technikai jegy váltásával ingyen nézhetik meg, a mérkőzés előtt, 14.30-tól utánpótlás csapatok játszanak, szabadstílusú futballbemutató, mazsorettcsoport és rapkoncert szórakoztatja a közönséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik