NB I: öt fradista az NSO-olvasók csapatában, Lanzafame az ősz játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.24. 11:05
A Nemzeti Sport Online-on múlt héten hirdettük meg az ősz NB I-es csapata szavazásunkat, melyben több mint 11 ezer szavazatot kaptunk, ez alapján olvasóink így küldenék pályára a legjobbnak vélt tizenegyet: Felipe (Kisvárda) – Nego (Mol Vidi FC), Juhász (Mol Vidi FC), Blazic (FTC), Baráth (Bp. Honvéd) – Tőzsér (DVSC), Sigér (FTC) – Varga R. (FTC), Kovács I. (Mol Vidi FC), Petrjak (FTC), Lanzafame (FTC). A legmeggyőzőb teljesítményt a Ferencváros csatára, Davide Lanzafame nyújtotta a voksok alapján, hiszen rá szavaztak a legtöbben, 7986-an, vagyis olvasóinknál ő az ősz játékosa.


Olvasóink szavazatai alapján Davide Lanzafame nyújtotta a legmegygyőzőbb teljesítményt az NB I-ben ezen az őszön (Fotó: Szabó Miklós)
Olvasóink szavazatai alapján Davide Lanzafame nyújtotta a legmegygyőzőbb teljesítményt az NB I-ben ezen az őszön (Fotó: Szabó Miklós)
AZ NSO-OLVASÓK ŐSZI ÁLOMCSAPATA

Felipe (Kisvárda, 4784 szavazat) – Loic Nego (Mol Vidi FC, 7649), Juhász Roland (Mol Vidi FC, 6059), Miha Blazic (Ferencváros, 5694), Baráth Botond (Bp. Honvéd, 5329) – Tőzsér Dániel (4352, DVSC), Sigér Dávid (Ferencváros, 5440) – Varga Roland (Ferencváros, 5432), Kovács István (Mol Vidi FC, 4700), Ivan Petrjak (Ferencváros, 6857) Davide Lanzafame (Ferencváros, 7986)

A Nemzeti Sport Online múlt héten tette közzé NB I-es csapatszavazását, melybe a szóba jöhető játékosokat az NS tudósítóinak osztályzatátlagai alapján állítottuk össze, de bárki kiegészíthette új névvel is az általunk összeállított listát. A szavazatok kiértékelésénél a tizenegy legtöbb voksot kapó játékost vettük figyelembe, és csak egy olyan labdarúgó van, aki emiatt nem az elsődleges posztjára került csapatunkba. Olvasóink csapatába négy olyan labdarúgó került be, akinek az osztályzatátlag alapján összeálló válogatottban is helye volt: Juhász Roland, Sigér Dávid, Tőzsér Dániel, Davide Lanzafame.

Utóbbi az ősz legjobbja címet is kiérdemelte voksolóinktól azzal, hogy a legtöbb szavazatot gyűjtötte, 7986-ot. A Fradi olasz csatára nagy csatában előzte meg a Vidi francia játékosát, a védelemben és a középpályán is bevethető Loic Negót (7649). A listavezető Ferencvárosból összesen öten kerültek be a legjobb 11-be (Blazic, Sigér, Varga R. Petrjak, Lanzafame), a címvédő Vidiből hárman (Nego, Juhász, Kovács I.), egy-egy kisvárdai, kispesti és debreceni labdarúgó mellett. A 11-ből öten légiósok, viszont a legjobb magyar Juhász összesítésben csak a 4. helyen zárt.

Ha az egyes csapatrészeket végignézzük, azt láthatjuk, hogy a legnagyobb verseny a középpályások között volt, illetve az is látható, hogy 5000 körüli-fölötti voks kellett ahhoz, hogy valaki a csapatba kerülhessen.

A kapusok között a kisvárdai Felipe viszonylag nagy fölénnyel, csaknem ezer szavazattal előzte meg a kispesti Gróf Dávidot és még nagyobb különbséggel a debreceni Nagy Sándort.

A védelembe 5000 alatti szavazatszámmal nem lehetett bekerülni. A legjobb 11-be a 11 legtöbb szavazatot kapó játékost választottuk ki, ezért került be a balhátvéd posztra a Honvédból Baráth Botond, aki klubjában többnyire középhátvédként szerepelt, de a válogatottban láttuk őt már balhátvédként, és az utolsó őszi fordulóban a kispestieknél is a bal oldalon játszott az Újpest ellen. Egyébként rajta kívül Miha Blazic, Juhász Roland és a már említett, az összesített rangsorban 2. helyen végző Loic Nego is meggyőző szavazatszámmal került be csapatunkba.

A középpályások közül viszont Kovács István és Tőzsér Dániel is 5000-nél kevesebb vokssal lett csapattag, utóbbi csapattagsága csak néhány szavazaton múlt. Viszont a ferencvárosi Sigér, Varga, Petrjak, Lanzafame ferencvárosi négyes jelentős fölénnyel előzte meg riválisait, utóbbi kettő végzett az összesített rangsor 1. és 3. helyén. Talán nem véletlen, hogy a Ferencváros vezeti a tabellát, az olvasói csapatunkba bekerülő öt Fradi-játékos egyaránt sokat tett ezért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik