NB I: Nincs értelme csökkenteni a játékosok fizetését – Révész

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 15:35
null
Révész Attila szerint nincs értelme csökkenteni a labdarúgók bérét (Fotó: Török Attila, archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila szerint nincs értelme csökkenteni a futballisták fizetését – mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Hozzátette: a koronavírus-járvány következményeként új időszámítás kezdődhet a magyar labdarúgásban.

„Egy 10-20 százalékos bércsökkentés olyan kevés a klub teljes büdzséjét tekintve, hogy azzal sokat nem tudnék segíteni” – vélekedett Révész Attila arról, hogy a társadalmi elvárás ellenére miért nem csökkentik a játékosok fizetését Kisvárdán. A klubvezető azzal is indokolt, hogy „a játékosok vállalták, sőt, kérték a kiscsoportos munkát, ezért a munkaszerződésben foglaltaknak egyelőre eleget tesznek”, de nem tartja kizártnak, hogy nyártól kisebb bértömeggel vágnak neki az új szezonnak, így nem sérülnének az érdekek. A szabolcsi klub sportigazgatója szerint „nem kell kipécézni a futballt”, amely régóta stabil lábakon áll, tovább fog lépni a mostani válságon is.

Révész Attila egyenesen odáig ment, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági veszteségek miatt új világ indulhat a magyar futballban, ezzel kapcsolatban két utat is lát: „A környező országokhoz képest a magyar futball sokkal stabilabbnak tűnik, ez a hír ott már elterjedt, ezért tudok én is sokszor jobb román játékosok felé nyitni, ők a következő időszakban szeretnének majd hozzánk jönni. Ha tudjuk tartani ezt a büdzsét, akkor sokkal jobb játékost tudunk hozni, ha nem, akkor meg a helyiekre támaszkodva kisebb büdzsével vágunk neki, de a bajnokság életképes, a szövetség rendet tett és a stabilitást megadják.”

A Kisvárda sportigazgatója a két menesztett román légiós, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlevici esetéről is elmondta az álláspontját: „Tudtuk, hogy le fogják zárni a magyar-román határt és két hét karantén vár arra, aki átlépi; az előző napi megbeszélésen külön kértük, hogy maradjanak, erre másnap reggel 7 órakor távoztak. Ami még fájó volt, hogy játékostársaik érdeklődtek, nem jönnek-e mozogni, erre azt válaszolta, hogy nem, itthon vagyok, játszom a tévé előtt. Később pedig kiderült, hogy eltávoztak, nekem kellett ellenőrizni, és a szomszéd nénitől tudtam meg, hogy ő összepakolt és távozott, tehát tudatosan készült – ez már konkrétan Latovlevici volt. Nem volt más választásunk, mert ez hatalmas szerződésszegésnek minősül.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik