NB I: „Nagyon rég láttam már ész nélkül játszani csapatot”

Vágólapra másolva!
2013.08.10. 19:10
Ahogy arról már beszámoltunk, a Mezőkövesd idegenben 6–2-es győzelmet aratott a KTE-Phoenix Mecano ellen a labdarúgó NB I 3. fordulójában. Az újonccsapat vezetőedzőjében, Véber Györgyben a hat szerzett gól ellenére is maradt hiányérzet, míg a Kecskemétet irányító Bekő Balázs szerint játékosai ész nélkül futballoztak, és vicc kategóriába tartozó gólokat kaptak.

Bekő Balázs (a Kecskemét vezetőedzője): – Nagyon rosszul néz ki ez a vereség, helyretettük magunkat. Eddig szívvel és ésszel futballoztunk, ma a szív talán megvolt, de az ész hiányzott. Ész nélkül nagyon régen láttam csapatot játszani, az első kiállításnál semmi sem indokolta, hogy a játékosom kézzel avatkozzon játékba. Jól kezdtünk, miénk volt az első ziccer, de nem sikerült értékesítenünk, utána pedig egy vicc kategóriába tartozó pontrúgásból kaptunk gólt. Az ember nem szívesen törődik bele, hogy elúszik egy meccs, próbál tenni valamit, hogy vissza lehessen jönni. Mi 1–3-nál és 2–4-nél is visszakapaszkodtunk, de utána olyan gólokat kaptunk, amelyek nem függtek attól, hogy emberelőnyben vagy emberhátrányban játszunk. Próbáltunk úgy cserélni, hogy mozgékonyabbá váljunk, többet bírjunk a középpályán, hellyel-közzel ez be is jött, de a második kiállítás után teljesen kipukkadtunk, de ezen nem is csodálkozom.

Véber György (a Mezőkövesd vezetőedzője): – Az első két meccsünkön nem volt sok helyzetünk, a mai mérkőzés érdekesen alakult, a kiállítások és az emberelőnyünk még beszédtéma tárgya lesz. De egyenlő létszámnál kerültünk előnybe, és harcoltunk ki tizenegyest. Nyilvánvalóan nagy esélyt kaptunk azzal, hogy emberfórba kerültünk, amit a csapat viszonylag jól használt ki, ettől függetlenül nagyon sok hibát követtünk el. Viszont szereztünk hat gólt, az első fordulóban a nagynevű bajnokcsapat, a Debrecen rúgott hetet és attól zengett a sajtó. Én most mértékletes vagyok, mert több volt ebben a meccsben, de megvannak az első góljaink, az első győzelmünk, és ez nagyon fontos csapatunk életében. Boldog vagyok, és örülök, hogy a csapat is az lehet. Nem könnyű újoncként három idegenbeli mérkőzéssel kezdeni, de a két vereség után sem adtuk fel az elveinket, próbáltunk ugyanúgy dolgozni, és ezek után sem fogjuk azt hinni, hogy akárhova megyünk, hat gólt fogunk szerezni. Remélem, a játékosok most már elhiszik, hogy mire képesek. Én a mérkőzés közben folyamatosan a hibákról beszéltem, a dicséretet majd később megkapják, de több volt ebben a mérkőzésben. Azért ne legyünk elégedetlenek, mert a mezőkövesdi futball első NB I-es sikerét arattuk, és ennek örülni kell.Bekő Balázs (a Kecskemét vezetőedzője): – Nagyon rosszul néz ki ez a vereség, helyretettük magunkat. Eddig szívvel és ésszel futballoztunk, ma a szív talán megvolt, de az ész hiányzott. Ész nélkül nagyon régen láttam csapatot játszani, az első kiállításnál semmi sem indokolta, hogy a játékosom kézzel avatkozzon játékba. Jól kezdtünk, miénk volt az első ziccer, de nem sikerült értékesítenünk, utána pedig egy vicc kategóriába tartozó pontrúgásból kaptunk gólt. Az ember nem szívesen törődik bele, hogy elúszik egy meccs, próbál tenni valamit, hogy vissza lehessen jönni. Mi 1–3-nál és 2–4-nél is visszakapaszkodtunk, de utána olyan gólokat kaptunk, amelyek nem függtek attól, hogy emberelőnyben vagy emberhátrányban játszunk. Próbáltunk úgy cserélni, hogy mozgékonyabbá váljunk, többet bírjunk a középpályán, hellyel-közzel ez be is jött, de a második kiállítás után teljesen kipukkadtunk, de ezen nem is csodálkozom.

Véber György (a Mezőkövesd vezetőedzője): – Az első két meccsünkön nem volt sok helyzetünk, a mai mérkőzés érdekesen alakult, a kiállítások és az emberelőnyünk még beszédtéma tárgya lesz. De egyenlő létszámnál kerültünk előnybe, és harcoltunk ki tizenegyest. Nyilvánvalóan nagy esélyt kaptunk azzal, hogy emberfórba kerültünk, amit a csapat viszonylag jól használt ki, ettől függetlenül nagyon sok hibát követtünk el. Viszont szereztünk hat gólt, az első fordulóban a nagynevű bajnokcsapat, a Debrecen rúgott hetet és attól zengett a sajtó. Én most mértékletes vagyok, mert több volt ebben a meccsben, de megvannak az első góljaink, az első győzelmünk, és ez nagyon fontos csapatunk életében. Boldog vagyok, és örülök, hogy a csapat is az lehet. Nem könnyű újoncként három idegenbeli mérkőzéssel kezdeni, de a két vereség után sem adtuk fel az elveinket, próbáltunk ugyanúgy dolgozni, és ezek után sem fogjuk azt hinni, hogy akárhova megyünk, hat gólt fogunk szerezni. Remélem, a játékosok most már elhiszik, hogy mire képesek. Én a mérkőzés közben folyamatosan a hibákról beszéltem, a dicséretet majd később megkapják, de több volt ebben a mérkőzésben. Azért ne legyünk elégedetlenek, mert a mezőkövesdi futball első NB I-es sikerét arattuk, és ennek örülni kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik