Az MTK sem veretlen már, otthon kapott ki a Zalaegerszegtől

SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről pecre)SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről pecre)
Vágólapra másolva!
2020.09.13. 17:30
null
Az MTK sem veretlen már, otthon kapott ki a Zalaegerszegtől (Fotó: Földi Imre)
A Zalaegerszeg a Hungária körúton győzte le az MTK-t a labdarúgó NB I 4. fordulójában. A hazaiak nem találták a ritmust, a vendégek jól védekeztek, és a gyors ellentámadásaik sok veszélyt rejtettek, így biztos, háromgólos győzelmet arattak. Ezzel a ZTE megszerezte első győzelmét, s az MTK elvesztette a veretlenségét.

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

MTK–Zalaegerszeg 0–3
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2051 néző. Vezette: Karakó Ferenc
Gólszerző: Favorov (42.), Bedi (75.), Szánthó (88.)

Cseke Benjámin nagyot rúgott Vass Patrikba – sárga lapot kapott érte.

De nem volt harag! A mérkőzést felvezető írásunkban éppen Vass Patrik beszélt arról, hogy neki különleges mérkőzés lehet ez, hiszen több mint tíz évig volt a budapesti kék-fehérek játékosa, a nyáron lett az egerszegi kék-fehéreké. S most korábbi klubja ellen mutathatta meg, hogy mire képes a két veszélyes ék, Babati Benjámin és Könyves Norbert (ő is volt az MTK játékosa valamikor, miként a kapus Demjén Patrik) mögött, a kötetlen irányító szerepkörében. Az MTK Budapest az ebben az idényben látott szisztémával kezdte a mérkőzést: a három csatár (Gera Dániel, Bíró Bence és Schön Szabolcs) mögött három belső középpályás kapott szerepet, de mindhárman a pálya középső részén helyezkedtek: Cseke Benjámin a négy védő előtt, előtte tíz-tizenöt méterrel jobbra Katona Máté, balra Mezei Szabolcs, de nem a vonalak mentén. Az oldalsó területeket a két szélső hátvédnek kellett befutnia. Az nem volt kérdés, hogy mind a két csapat nagy elánnal futballozik, de a játék közel sem volt annyira élvezetes, mint amire számítani lehetett. Sok volt a hiba, az elrontott átadás, persze az is igaz, mindkét edző alaposan elemezte, feltérképezte az ellenfelet, így nem nagyon találták a kapu felé vezető utat a két csapat játékosa. A vendégek jól láthatóan Könyves megugrásaiban bíztak, de rá nagyon figyeltek a hazai védők, és úgy nézett ki, helyzet nélkül ér véget az első félidő. A szünet előtt Schön lövését védte Demjén, a jelenet tapsot kapott a szurkolóktól.

S milyen a futball!

Artem Favorov az első félidőben egy felelőtlenül elpasszolt labdával hívta fel magára a figyelmet, majd szinte a semmiből gólt szerzett. A találat többek között Gergényi Bence érdeme, a balhátvéd mindig zavart okozott az MTK védelmében, amikor felzárkózott a támadásokhoz. Így volt ez ennél az akciónál is: Könyves jó ütemben tálalt a bekk elé, és a légiósnak csak az üres kapuba kellett továbbítania a labdát – ezzel vezetett az Egerszeg.

Kellemetlen baleset miatt állt a játék a második félidőben: az előretörő Sebastian Herrera úgy esett át az egyébként szabályosan elé csúszó Szalai Dánielen, hogy a stoplisa éppen arcon találta az egerszegiek védőjét – nem nézett ki jól a jelenet, noha szándékosságról nyilvánvalóan nem lehetett beszélni. Végül az ápolást követően mind a két játékost le kellett cserélni. A házigazdák hívei abban reménykedtek, ez a váratlan szituáció talán kizökkenti az addigi monotóniából a budapestieket, mert bizony úgy tűnt, nem találják az idény első meccsein látott formájukat. Ki tudja? A Ferencváros vagy a Honvéd ellen talán nem volt kötelező a győzelem, az MTK fiataljai nyugodtan futballozhattak, míg most, az eddig nyeretlen ZTE ellen favoritként léptek pályára, és talán ez is közrejátszott abban, hogy jóval mérsékeltebb teljesítményt nyújtottak, mint eddig.

Lecserélésekor Vass Patrikot nem csak az egerszegi, hanem a fővárosi szurkolók ugyanúgy megtapsolták, és a futballista vissza is integetett, értékelve a szép gesztust. A legfontosabb persze a játék volt, és a ZTE elképzelései szerint zajlott a találkozó. A házigazda nem tudott helyzeteket kialakítani, sőt negyedórával a befejezés előtt a vendégek növelni tudták előnyüket. Babati Benjámin sarokkal indított, és már ez a mozdulat gólt érdemelt… Innentől már csak az volt a kérdés, van-e annyi energia az MTK-ban, hogy visszahozza a mérkőzést. Nos, a választ hamar megkaptuk: nem volt. A fásult, tompa házigazda nem tudott helyzetet kialakítani, és a csereként beállt Szánthó Regő góljával már jelentőssé vált a különbség a két csapat között. Az MTK veretlensége, a ZTE nyeretlensége egyszerre szakadt meg.

Majd a századik fog már valamit jelenteni – Boér az első sikere után

Egyáltalán nem volt jobb a ZTE – Mezei a háromgólos MTK-vereség után

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

NB I, 2020–2021, 4. FORDULÓ
SZEPTEMBER 11., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Ferencváros–Paks 5–0Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
7021
SZEPTEMBER 12., SZOMBAT
Mezőkövesd–Budafok 1–0
Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1868
Diósgyőri VTK–Honvéd 2–4
Miskolc, DVTK Stadion
Bognár Tamás
3917
Fehérvár–Puskás Akadémia 3–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Iványi Zoltán
3011
SZEPTEMBER 13., VASÁRNAP
Újpest–Kisvárda 2–4
Budapest, Szusza Ferenc StadionSolymosi Péter
1410
MTK–Zalaegerszeg 0–3
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionKarakó Ferenc
2051
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Mol Fehérvár 4 2 2 11–6 +5 8
2. Ferencvárosi TC 3 2 1 8–2 +6 7
3. Mezőkövesd 4 2 1 1 5–4 +1 7
4. Puskás Akadémia 3 2 1 7–5 +2 6
5. Kisvárda 4 2 2 7–8 –1 6
6. Zalaegerszegi TE 4 1 2 1 8–6 +2 5
7. MTK Budapest 4 1 2 1 5–6 –1 5
8. Diósgyőri VTK 3 1 1 1 5–6 –1 4
9. Újpest FC 4 1 1 2 7–9 –2 4
10. Budafoki MTE 4 1 1 2 4–7–3 4
11. Budapest Honvéd 3 1 2 6–7 –1 3
12. Paksi FC 4 1 3 3–10 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik