Mezőkövesdi győzelem grúz góllal az újonc ZTE ellen

DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.08.03. 19:16
null
Zivzivadze (sárgában) gólja győzelmet hozott a Mezőkövesdnek (Fotó: Török Attila)
Jól kezdte a labdarúgó NB I 2019–2020-as idényét a Mezőkövesd, hiszen hazai pályán 1–0-ra legyőzte az újonc ZTE-t egy fordulatos, sok helyzetet hozó mérkőzésen.

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
MEZŐKÖVESD–ZALAEGERSZEG 1–0 (Zivzivadze 20.)
Mezőkövesd,Városi Stadion, 2245 néző.Vezette:Erdős József

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE ITT!

„Nagy kár, hogy nem a Paks az első ellenfelünk – mondta a kezdés előtt egy órával a stadion impozáns irodaépületének bejáratánál Horváth Gyula, mezőkövesdi törzsszurkoló, s magyarázattal is szolgált. – Az utóbbi két évben rendre a Paksot sodorta utunkba a sorsolás, és a bajnoki nyitányon tavaly, valamint tavalyelőtt is sikerült legyőzni. Az újonc ZTE viszont sötét ló, nem ismerjük, bármi előfordulhat.”

Persze, a fürdőváros csapatának szakvezetése teljesen más alapállásból várta az összecsapás kezdetét: Kuttor Attila és stábja igyekezett beszerezni minden információt a Zalaegerszegről. Nehezítette helyzetüket, hogy a zalai társaság az utóbbi hét évet alacsonyabb osztályban töltötte, így bajnoki mérkőzésen az első vonalban most találkoztak először a felek.

A hazai aggodalmaskodók egyébként azzal az egyáltalán nem elhanyagolható ténnyel támasztották alá véleményüket, hogy a nyáron távozott Mezőkövesdről Amadou Moutari, Koszta Márk és Sztefan Drazsics, s kiesésükkel húsz gól veszett el, és a hét közben megtartott szurkolói ankéton is felvetődött a téma.

„Nincs ok az idegeskedésre – igyekezett megnyugtatni a csapat híveit Tóth László szakmai igazgató. – Az átigazolások előtt alaposan tájékozódtunk, körültekintően jártunk el, olyan labdarúgók kerültek hozzánk, akik segíteni tudnak nekünk. Nyolc játékos köszönt el, kilenc érkezett, van közöttük fehérorosz, grúz és ukrán nemzetiségű is. Vezetőedzőnknek nem kell új csapatot építenie, hiszen a mag megmaradt, a gólok pedig majd jönnek – reményeink szerint már a Zalaegerszeg ellen is!”

Nos, a vendégek azonnal jelezték, hogy nem szeretnék eljátszani az áldozati bárány szerepét. Igyekeztek megtartani a labdát, az sem zavarta őket, hogy gyakran hátrafelé passzoltak. A hazaiak kapusa, Szappanos Péter bizonytalan kifutása után Bedi Bence került ígéretes lövő helyzetbe, ám kivárt, és Szeles Tamás blokkolni tudott (Kuttor Attila egyébként azzal okozott meglepetést, hogy a gólerős Molnár Gábort csak a kispadra ültette, helyén Pekár László jutott szóhoz). A 9. perc végén Nagy Dániel szerezhetett volna vezetést, de remek egyéni szóló után tíz méterről jobbal a bal alsó sarok mellé helyezett.

Az első negyedóra letelte előtt Radó András előtt adódott óriási lehetőség volt, s ebből is látszott, a csapatok a támadásokra helyezték a fő hangsúlyt, a kapuk gyakran forogtak veszélyben, lüktetett a játék.

A 20. percben aztán kiderült, hogy ezen a szinten nem lehet büntetlenül hibázni: Budu Zivzivadze jelezte, hogy igaza lehet Tóth Lászlónak. A grúz csatár lecsapott Nikola Mitrovics eladott labdájára, és tíz méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt. Megnyugodhattak a hazaiak, előnyük birtokában nyugodtan építhették akcióikat. Kuttor Attila terveit valamennyire keresztülhúzta, hogy Farkas Dánielt már a 26. percben le kellett cserélni sérülés miatt, mindez azonban nem zökkentette ki megszokott ritmusából a fürdőváros csapatát, ötletesen és gyorsan szőtte akcióit, egyre nagyobb fölénybe került, uralta a játékot.

A szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, jelezve, hogy nem adták fel, így aztán heves küzdelem bontakozott ki a pályán. A vendégeknél Dobos Barna annyit változtatott, hogy Radó mellé a csatársorba vezényelte Miroszlav Grumicsot, így rögvest veszélyesebb lett csapata játéka. A két védőt is veszítő Mezőkövesd hátsó alakzata többször is zavarba jött, és csak Szappanos remeklésének köszönhették, hogy egygólos előnyüket tartani tudták. Bobál Gergely pályára lépésével tovább nőtt a zalaiak támadószekciója, a vendégek minden követ megmozgattak az egyenlítés érdekében, de erőfeszítéseiket nem kísérte siker, ugyanis a Mezőkövesd szívósan őrizgette minimális előnyét. 1–0

NB I, 2019–2020, 1. FORDULÓ
AUGUSZTUS 3., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kisvárda Master Good–Paksi FC 1–0
Kisvárda, Várkerti SporttelepBogár Gergő
2128
Mezőkövesd Zsóry FC–Zalaegerszegi TE 1–0
Mezőkövesd, Városi Stadion
Erdős József 2245
Újpest FC–Puskás Akadémia FC 1–3
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Vad II István
2707
AUGUSZTUS 4., VASÁRNAP
Diósgyőri VTK–Bp. Honvéd 2–1Miskolc, DVTK StadionBognár Tamás
6139
Mol Fehérvár FC–Kaposvári Rákóczi FC 4–2
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Solymosi Péter
2881
A Ferencvárosi TC–Debreceni VSC mérkőzést későbbre halasztották
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik