Paksi potya, győzelemmel nyitott a Mezőkövesd

Vágólapra másolva!
2018.07.21. 20:09
null
Tóth Bence (jobbra) az első gólt szerző Sztefan Drazsicsot ünnepli (Fotó: Micheller Szilvia)
A labdarúgó NB I 1. fordulójában a Mezőkövesd hazai pályán 3–1-re legyőzte a Paksot.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

Mezőkövesd–Paks 3–1 (Drazsics 30., Szalai A. 38., Kulcsár D. 80. – öngól, ill. Kulcsár D. 33.)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1977 néző. Vezette: Erdős J.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

Egyelőre labdába sem rúghat népszerűség terén a mezőkövesdi futballcsapat a város határában található Zsóry fürdőhöz mérve. Míg szombat délután kitehették volna a fürdő bejáratára a megtelt táblát, a Paksi FC elleni esti mérkőzésre közel kétezer szurkoló vett jegyet. Az igazsághoz tartozik, hogy a gyógyfürdő hetvennyolc év alatt jutott a csúcsra, míg a klub csupán negyvenhárom esztendős, és csak öt éve került először az élvonalba, majd két NB II-es idény következett, most pedig zsinórban a harmadik évadot kezdi a legjobbak között. De… Ha hétről hétre jól teljesít a csapat, kiszolgálja a nézőket, látványosan futballozik, akkor a nézők sem maradnak el.

Úgy tűnt, a közönség szórakoztatására készül a hazai együttes. Már az első perctől kezdve átvették Iszlai Bencéék a játék irányítását, gyorsan és pontosan futballozva jutottak el a paksi kapuig, ám hiába, mert helyzeteket nem tudtak kialakítani, ugyanis a vendégek fegyelmezetten védekeztek a tizenhatosuk előtt. A nyáron pro licencet szerző Kuttor Attila immár vezetőedzőként dolgozhatta ki a mezőkövesdi taktikát, s 4–2–3–1-es hadrendben küldte pályára csapatát. A négy védő előtt Iszlai Bence és a korábban középső védőt játszó Szeles Tamás szerepelt, míg a jobb oldalra ezúttal a veszélyesen cselező Cseri Tamást állította, a center mögé a gárda házi gólkirályát, Koszta Márkot küldte, balra pedig Tóth Bencét, s előttük Sztefan Drazsics futballozott. A három, támadó szellemben játszó középpályás gyakorta változtatta a helyét, így próbált zavart kelteni a paksi védelemben. Jó ideig sikertelenül. Hiába támadott többet a Mezőkövesd, az első kapura lövésre a 24. percig kellett várni. Igaz, akkor majdnem Nagy Gergely kapujába pattant a labda, de a Vasastól igazolt labdarúgó szerencséjére szöglet lett a lövésből.

A vendégeknél sok változást nem lehetett felfedezni, hiszen a kezdőben csupán a kapus számított új embernek. Illetve annyi „különlegesség" akadt, hogy Csertői Aurél csak a lelátóról figyelhette együttese játékát, a szakembert ugyanis az előző évad utolsó fordulója után négy meccsre eltiltotta a fegyelmi bizottság, így helyette a nyáron segítőjévé kinevezett Németh Zoltán irányított a kispadról.

Születtek gólok – a hazaiak a 30. percben Sztefan Drazsics lövésével kerültek előnybe (1–0), majd a Paks három perccel később Kulcsár Dávid közeli találatával egyenlített (1–1) –, változatos, izgalmas volt a játék, nagy panasz nem lehetett tehát. A hazaiak többet birtokolták a labdát, s bár a kontratámadásokra építő vendégek akciói állandó veszélyt jelentettek, ismét a mezőkövesdiek szereztek vezetést, igaz, ehhez Nagy Gergely ügyetlenkedése is kellett, hiszen Szalai Attila nem túl erős, közeli lövése a hasa alatt vánszorgott a gólvonalon túlra (2–1).

Szünet után egyik fél sem cserélt, viszont Kuttor Attila átszervezte a csapatát. Ugyanis 4–2–3–1-ről 4–4–2-re váltott oly módon, hogy Koszta Márkot előrébb tolta. Aztán az összeállításon is változtatni kellett, mert az 52. percben Iszlai Bence megsérült, s egy rendkívül fontos láncszem esett ki a vendéglátók gépezetéből. Kicsit hátrébb is húzódott a Mezőkövesd, s a második félidő közepétől a Paks vette át az irányítást, ment előre, ám a pontatlan kapu elé ívelések megkönnyítették a hazai védők dolgát. Aztán jött az egyébként is jól játszó Cseri Tamás beívelése, s Kulcsár Dávid öngólja (3–1)…

Magabiztos győzelmével tett egy lépést a Kövesd a nézők kiszolgálásáért – a Paks ezúttal befürdött a fürdővárosban.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

NB I, 2018–2019, 1. FORDULÓ
JÚLIUS 21., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Puskás Akadémia–Debreceni VSC 0–1Felcsút,Pancho ArénaVad II István931
Mol Vidi FC–Kisvárda 4–0
Felcsút,Pancho ArénaBognár Tamás
1744
Mezőkövesd–Paks 3–1
Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
1977
Bp. Honvéd–Haladás 3–2
Budapest, Bozsik József Stadion
Berke Balázs
1670
JÚLIUS 22., VASÁRNAP


17.30: Ferencváros–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
19.30: Újpest–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)Budapest,Szusza Ferenc StadionKassai Viktor
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik