Szerderov fejes góljával nyert a Mezőkövesd a Budafok ellen

BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.09.12. 14:28
null
Cseriéknek egy gól elég volt a győzelemhez (Fotó: Földi Imre)
Bár összességében több lehetősége volt a gólszerzésre a Mezőkövesdnek a sokat támadó Budafok ellen az NB I 4. fordulójában, végül egygólos győzelemmel tudta megszerezni a három pontot Kuttor Attila csapata.

LABDARÚGÓ NB I

4. FORDULÓ
Mezőkövesd–Budafoki MTE 1–0
Mezőkövesd,Városi Stadion,1868néző.Vezette:Farkas Á.
Gólszerző: Szerderov (50.)

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

Az előző bajnokság végét is beleszámolva négy nyeretlen meccs után tudott győzni a legutóbbi fordulóban a Mezőkövesd Zsóry (Pakson 2–1-re), így a csapat szurkolói reménykedhettek abban, hogy újra nyerő szériába kezd a legutóbbi bajnoki bronzéremről épphogy lecsúszó együttes. Az is megnyugtathatta a borsodi drukkereket – no meg a Mezőkövesd játékosait is –, hogy sikerült megtartani a sikeredzőt, Kuttor Attilát, akit a Vasas igyekezett elcsábítani.

A Paksi FC ellen Kuttor Attila visszatért az ötvédős rendszerhez, és úgy tűnik, nagy szerepet tulajdonított a felállásnak a győzelemben, mert hazai pályán, az újonc Budafok ellen is erre a meglehetősen biztonsági megoldásra szavazott. Tény, nem is sokszor jutott el a vendégcsapat a hazai kapuhoz az első félidőben. Leginkább egy 17 méteres szabadrúgás révén lett volna esélye gólt szerezni Csizmadia Csaba csapatának (a vendégek szakvezetője egyébként Kuttor Attila csapattársa volt annak idején a Videotonban), de a 10. percben, a Szabó Máté elleni szabálytalanságért megítélt, ígéretes helyről, jó szögből járó szabadrúgást Lőrinczy Attila nagyon gyengén a sorfalba rúgta.

Nem mintha a Mezőkövesd túl sok helyzetet dolgozott volna ki. A hazaiak tudománya is legtöbbször elfogyott a tizenhatos előterébe érve, leginkább abban bíztak, hogy messziről is kiválóan célzó középpályásaik (Berecz Zsombor, Cseri Tamás) kísérletei célt érhetnek. Ők ketten szerezték a gólokat Pakson is, és ők ketten játszottak össze a 30. percben, amikor is Berecz Zsombor lőtt 15 méterről egy méterrel a kapu fölé.

Csaknem fél óra után a Budafok elveszítette izomhúzódás miatt legrutinosabb játékosát, a középpálya alapemberét, Filkor Attilát, akit a 22 esztendős Micsinai Miklós váltott, s aki először léphetett pályára az élvonalban. A szeptemberben nem megszokott rekkenő hőségben összességében meglehetősen lapos, eseménytelen első félidőt játszott a két csapat. Ehhez persze az is kellett, hogy a Budafok szervezetten védekezett, jól lezárta a széleket, nem hagyott teret a hazaiak játékának. Ám a futball egyik különös jellemvonása, hogy a szünet utáni első percekben épp amiatt kapott gólt a Budafok, mert egy labdaszerzés után meg tudott iramodni. Egy utolsó jó passz hiányzott ahhoz, hogy ziccer alakuljon ki, de ez a passz rossz volt, ebből indult egy hazai ellentámadás, létszámfölényes helyzet, és a túloldalon egy ziccer, amelyet Szerder Szerderov váltott gólra fejjel.

Azt lehetett érezni, hogy ezzel el is dőlt a mérkőzés, mert a Budafok támadójátékában nem lehetett felfedezni az átütőerőt. A kapott gól után sem tudott igazán ritmust váltani a vendégcsapat, amelynek ekkor meg kellett volna próbálni feljebb lépnie, többet birtokolni a labdát, de nem járt sikerrel. A Mezőkövesdnek megvolt a rutinja ahhoz, hogy hazai pályán ebben a helyzetben megőrizze az előnyét, a Budafok játékosai viszont abban a néhány esetben, amikor ígéretes lehetőség előtt álltak, rendszerint hossz döntéseket hoztak. Befelé passzoltak, amikor indíthatták volna a szélen felfutót, kifelé cseleztek, amikor befelé kellett volna.

A 82. percben mégis óriási egyenlítési lehetőség adódott a fővárosiak előtt: Oláh Bálint gyönyörűen emelte be a labdát a védők közül jól kilépő Ihrig-Farkas Sebestyén fejére. Ennél az esetnél kellett a mérkőzésen először védenie Szappanos Péternek – de ekkor nagyot. És lám, milyen a futball: a következő öt percben még kétszer kellett hárítania az addig lényegében munka nélküli kapusnak, aki így nagy szerepet játszott a Mezőkövesd győzelmében.

Szerderov gólöröme (Fotó: Földi Imre)
Szerderov gólöröme (Fotó: Földi Imre)

AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár 4 2 2 11–6 +5 8
2. Ferencvárosi TC 3 2 1 8–2 +6 7
3. Mezőkövesd 4 2 1 1 5–4 +1 7
4. Puskás Akadémia 3 2 1 7–5 +2 6
5. MTK Budapest 3 1 2 5–3 +2 5
6. Újpest FC 3 1 1 1 5–5 0 4
7. Diósgyőri VTK 3 1 1 1 5–6 –1 4
8. Budafoki MTE 4 1 1 2 4–7 –3 4
9. Budapest Honvéd 3 1 2 6–7 –1 3
10. Kisvárda 3 1 2 3–6 –3 3
11. Zalaegerszegi TE 3 2 1 5–6 –1 2
12. Paksi FC4133–10–71
NB I, 2020–2021, 4. FORDULÓ
SZEPTEMBER 11., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Ferencváros–Paks 5–0Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
7021
SZEPTEMBER 12., SZOMBAT
Mezőkövesd–Budafok 1–0
Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1868
Diósgyőri VTK–Honvéd 2–4
Miskolc, DVTK Stadion
Bognár Tamás
3917
Fehérvár–Puskás Akadémia 3–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Iványi Zoltán
3000
SZEPTEMBER 13., VASÁRNAP
15.00: Újpest–Kisvárda (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc StadionSolymosi Péter
17.30: MTK–Zalaegerszeg (Tv: M4 Sport) Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionKarakó Ferenc
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik