NB I: Menni kell, mint az állat! - a Paks nagyon készül a Pécsre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.02. 14:26
null
Simon Attilának jól ment a játék az Újpest ellen <br />– a pécsiek is félhetnek tőle? (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I második fordulójának pénteki nyitó mérkőzésén az MVM Paks a Pécsi MFC-t fogadja. Simon Attila az első körben győztes gólt szerzett, és ezúttal sem adná alább a három pontnál.

Simon Attila győztes góllal kezdte az őszt, góljával nyert a Paks az Újpest otthonában. A támadó ezzel volt csapatát szomorította, korábban ugyanis a lila-fehéreknél (is) futballozott. Nos, péntek este sem lenne szomorú, ha ugyanez megtörténne, hiszen nem is olyan régen még a Pécs futballistája volt.

Ami érdekes: rendszeresen gólt szerez volt csapatai ellen.

„Nem vagyok mumus! – jelentette ki Simon Attila. – Az viszont tény, hogy hatékonyabb vagyok a volt csapataim ellen, mint a többi meccsen. Igazából nem tudom, mi az oka, semmi különöset nem teszek az ilyen mérkőzések előtt, ugyanúgy készülök, mintha a Pápa lenne az ellenfél. Ugyanúgy odateszem magam minden meccsen, de tény, hogy a korábbi társak ellen jól megy.”

Az Újpest elleni nyitányon hatvan percen át gyengén futballozott a Paks, aztán az utolsó fél óra elég volt arra, hogy megfordítsa a meccset a Megyeri úton. Kérdés, a Pécs ellen elég lesz-e harmincpercnyi jobb játék.

„Az első meccsen nem kezdtünk jól, nem voltunk eléggé agresszívek, bátrak. A Paks jobb, mint egy középcsapat, nem is szeretnénk nyolcadikak lenni, előkelőbb helyezésre vágyunk. Több csapat jobb anyagi körülmények között dolgozhat, de nekünk még ellenük is lehet esélyünk. Tisztelünk mindenkit, de akarattal, alázattal, bátorsággal mindegyik csapat megverhető.”

A Pécs ellen még valami kell a győzelemhez, Simon Attilát szó szerint idézve: „Menni kell, mint az állat! Az a minimum, ha hajtunk… Az sem baj, ha van egy kis szerencsénk, de ezért meg is kell dolgoznunk. Természetesen benne van a hiba a játékban, de ettől nem szabad félni. Menni kell előre!”

A Paksot nyár óta új vezetőedző, Horváth Ferenc irányítja. A szakvezető jól ért a játékosok nyelvén, nem csoda, hogy Simon Attila is kedveli az új főnököt: „Jó edző, aki, amellett, hogy érti a szakmáját, hiteles a játékosok szemében. Ez fontos, mert így lehet érte küzdeni. Nincsenek kedvencek, akiket nyomna előre, csak a forma és a teljesítmény számít.”

NB I, 2. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
IdőpontMérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 2., péntek
19.00MVM Paks–Pécsi MFC (Sport1)Andó-Szabó Sándor
Augusztus 3., szombat
16.30Diósgyőri VTK–MTK Budapest (Sport1)Bognár Tamás
19.00Kaposvári Rákóczi–KTE-Phoenix MecanoErdős József
19.00Haladás–Győri ETO FC (Sport1)Solymosi Péter
21.00Puskás Akadémia FC–Újpest FC (M2) Farkas Ádám
Augusztus 4., vasárnap
16.30Ferencváros–Videoton (Duna Tv)Kassai Viktor
18.30Bp. Honvéd–Lombard Pápa (Sport2)Fábián Mihály
20.30Debreceni VSC-Teva–Mezőkövesd-Zsóry (Sport2) Vad II István
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik