NB I: megvan, mikor pótolják a februárban elmaradt derbit

H. Á./T. I.H. Á./T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.06. 14:07
null
Zsótér és Leandro küzd a 2019 februári Újpest–FTC meccsen – ez volt a Szusza Ferenc Stadionban rendezett legutóbbi derbi (Fotó: Török Attila)
Döntött az MLSZ versenybizottsága az újpesti pálya alkalmatlansága miatt február 8-án elhalasztott Újpest–Ferencváros NB I-es mérkőzés új időpontjáról: a határozat értelmében a találkozót április 21-én, kedden, 20.05 perces kezdettel pótolják.

 

A versenybizottsági határozat arról nem szól, hogy hol lesz a februárról elhalasztott derbi, az általános várakozás azonban az, hogy már Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban lehet rendezni – addigra sikerül elvégezni a februárig elmaradt munkálatokat.

Mint a február 1-jén lejátszott Újpest–Mol Fehérvár mérkőzés után kiderült, az új hibrid gyepszőnyeg technológiájához elengedhetetlenül fontos, a teljes pálya gyepének mintegy 1-2 százalékát jelentő műfűbeszövés nem készült el. Ezért, bár a pálya egyéb paraméterei (gyökérmélység, talajkifordulás) elérték, sőt, meghaladták a játékhoz alkalmas határértékeket – a gyep mégsem bírta el a meccsterhelést. A probléma technikai, technológiai hátteréről itt írtunk bővebben!

Az MLSZ ezt követően visszavonta a Megyeri úti pálya NB I-es mérkőzésrendezéshez szükséges engedélyeit, s a hatóságok idő szűkére hivatkozva nem járultak hozzá ahhoz, hogy másik helyszínen rendezzék meg az eredetileg február 8-ára kiírt derbit. A B opció az lehetett volna, hogy szurkolók nélkül, zárt kapuk mögött, üres lelátók előtt mérkőzik meg a két rivális, ám ezt a csapatok nem szerették volna.

Az Újpest ezt követően kényszerült újabb albérletbe, de Budapesten és környékén egyetlen klubbal sem tudott megállapodni – vagy a pályaidő, vagy a szándék, vagy az anyagiak hiányoztak az egyezséghez, így előbb a Magyar Kupában Szegedre, majd az NB I-ben Zalaegerszegre kényszerültek Nebojsa Vignjevicsék.

Az MLSZ versenybizottsági határozata azt is megerősítette, hogy a jövő hétvégi Újpest–Paks NB I-es találkozót a ZTE Arénában, Zalaegerszegen rendezik, március 14-én szombaton 17 órától. Legutóbb a Puskás Akadémiát is a Budapesttől több mint 200 kilométerre fekvő településen fogadta a lila-fehér együttes. Arra a meccsre 182 néző váltott jegyet a kialakult körülmények között…

A Nemzeti Sport Online információi szerint egyébként a munkálatok megkezdődtek Újpesten, így ha minden a terveknek megfelelően halad, a Budapest Honvéd elleni, április 4-ére kiírt fővárosi presztízsmérkőzést már valóban a Szusza Ferenc Stadionban rendezhetik meg.

A 2020. március 14-én (szombat) 14.30 órára kisorsolt Szolnok–Csákvár NB II-es bajnoki három órával később, 17.30-kor kezdődik. Módosult a helyszíne az ugyanerre a napra sorsolt Vác–Kazincbarcika mérkőzés helyszíne 14.30-as kezdés mellett a Balmazújvárosi Városi Stadion lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik