NB I: Meggyőződésem, hogy az első hatban a helyünk – Benes

Vágólapra másolva!
2018.07.19. 09:08
Vít Benes, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás nyáron érkezett cseh védője a zöld-fehérek hivatalos honlapján beszélt a várakozásairól és a céljairól.

„Miután kiestünk a Vasassal, és így eldőlt, hogy az NB II-ben külföldiként nem szerepelhetek, elkezdtek gondolkodni, merre tovább – idézi Vít Benest a haladas.hu. – Két magyarországi és egy csehországi ajánlatom is akadt, de az előbbi prioritást előbbi élvezett. Azért döntöttem a Haladás mellett, mert több szlovák és cseh játékos is szerepel Szombathelyen, másrészt pedig az edző személye miatt.” „Miután kiestünk a Vasassal, és így eldőlt, hogy az NB II-ben külföldiként nem szerepelhetek, elkezdtek gondolkodni, merre tovább – idézi Vít Benest a haladas.hu. – Két magyarországi és egy csehországi ajánlatom is akadt, de az előbbi prioritást előbbi élvezett. Azért döntöttem a Haladás mellett, mert több szlovák és cseh játékos is szerepel Szombathelyen, másrészt pedig az edző személye miatt.”

„Egyre jobban érzem magam itt, sikerült beilleszkednem a csapatba, a klubba, van már lakásom is, tetszik Szombathely, minden rendben. Ami a céljaimat illeti, szeretnék valamennyi meccsen játszani, úgy, hogy teljesítménnyel a társaim, a vezetők és a szurkolók is elégedettek legyenek. Úgy tapasztaltam, a Hali technikás futballt játszik, meggyőződésem, hogy az első hatban a helyünk, akár kupaindulást érő helyre is odaérhetünk.”

A 29 esztendős védő elmesélte, pontosan mi is történt az előző szezon végén nagy visszhangot kiváltó esetnél, amikor is az utolsó fordulóban nem volt ott a bennmaradásért küzdő Vasas soraiban, mivel épp akkor volt az esküvője.

„Örülök hogy én is elmondhatom a véleményemet. Még Csehországban futballoztam, amikor a párommal kitűztük az esküvőnk időpontját, majd 2017 nyarán a Vasashoz igazoltam. Idén januárban szóltam Michael Oenning vezetőedzőnek és a technikai vezetőnknek, hogy mikor lesz az esküvőm. Azt viszont nem tudtam, hogy Magyarországon egy-két héttel tovább tart az idény. Mindenesetre a vezetőedző elengedett, de – mint kiderült – nem szólt az ügyvezetőnek, aki így csak az utolsó héten értesült, hogy nem tudok játszani. Ekkor persze már nem lehetett elhalasztani az esküvőt, sajnálom, hogy az utolsó meccsen nem léphettem pályára, de, ugye, a család az első.”


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Jurij Habovda (ukrán, Balmazújváros, szabadon igazolhatóként), Emil Lyng (dán, Dundee United – Skócia, szabadon igazolhatóként), Tamás László (Balmazújváros, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Vít Benes (cseh, Vasas), Priskin Tamás (Ferencváros)
Kölcsönből visszatérők: Szellák Soma (Dorog, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Bolla Gergő, Kovalovszki Máté
Kiszemeltek: Gaál Bálint (Vasas)
Távozók:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Lévay Gergely (szabadon igazolható, SV Stegersbach – Ausztria), Polgár Kristóf (szabadon igazolható), David Joel Williams (ausztrál, szabadon igazolható), Stef Wils (belga, a profi labdarúgást abbahagyta, K. Lyra-Lierse Berlaar – Belgium)
Kölcsönbe távozók:
Medgyes Zoltán (Siófok), Szőke Dániel (Nagykanizsa), Tóth Dávid (soproni kölcsön után Kaposvár). Tóth Máté (Mezőkövesd)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Myke Bouard Ramos (brazil, MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Angyal Zsolt (soproni kölcsön után), Kiss Bence (kölcsönadnák), Tóth Martin (Siófok)

NB I, 2018–2019, 1. FORDULÓ
JÚLIUS 21., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
17.00: Puskás Akadémia–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)Felcsút,Pancho ArénaVad II István
20.15: Mol Vidi FC–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Felcsút,Pancho ArénaBognár Tamás
20.15: Mezőkövesd–PaksMezőkövesd, Városi StadionErdős József
20.15: Bp. Honvéd–HaladásBudapest, Bozsik József Stadion
Farkas Ádám
JÚLIUS 22., VASÁRNAP


17.30: Ferencváros–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
19.30: Újpest–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)Budapest,Szusza Ferenc StadionKassai Viktor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik