A nagy fölényben játszó Mezőkövesd győzött Kaposváron

BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.08.10. 16:47
A végig sokkal jobban játszó Mezőkövesd rengeteg helyzetet kialakított a Kaposvár ellen a labdarúgó NB I 2. fordulójában, és végül 2–1-re nyert. A végeredmény már az első félidőben kialakult, és a vendégek könnyedén tartották az előnyüket a lefújásig. Ezzel a Mezőkövesd két győzelemmel, a Kaposvár két vereséggel áll.
Hiába vezetett a Kaposvár, végül kikapott hazai pályán (Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap)
A FORDULÓ GALÉRIÁJÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Hiába vezetett a Kaposvár, végül kikapott hazai pályán (Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap) A FORDULÓ GALÉRIÁJÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
KAPOSVÁR–MEZŐKÖVESD 1–2 (Nagy K. 12., ill. Nagy D. 14., Cseri 30.)
Kaposvár,Rákóczi Stadion,2950 néző.Vezette:Berke Balázs

ÖSSZEFOGLALÓ

Szotyola helyett ezúttal legyezők voltak a kezekben. A napos lelátórészen szauna alakult ki, a 34 Celsius-fokos rekkenő hőségben alig mozdult a levegő, így volt, akikről patakokban folyt az izzadság, mások vízzel locsolták magukat, néhányan pedig a lehűtött büfébe menekültek, hogy az üvegfal mögül nézzék a mérkőzést. Hiába a katasztrófavédelem kettes fokozatú hőségriadója, a mezőkövesdiek fekete mezt, fekete nadrágot és fekete sportszárat húztak. Akinek még a cipője is fekete volt, elmondhatta magáról: mindent megtett, hogy ne védekezzen megfelelően a hőség ellen.

De Kaposváron ezúttal nem ez volt a téma, hiszen szombaton megelevenedett a múlt. Hosszú évek után újra megteltek a parkolók, újra benépesedett a VIP-részleg, s újra volt értelme kinyitni a büféknek. A Rákóczi legutóbb 2014. május 17-én játszott NB I-es meccset odahaza, igaz, a zöld-fehérek alighanem inkább elfelejtenék azt a találkozót, hiszen a Győri ETO 5–0-ra átgázolt rajtuk. Ha szombaton nem is volt telt ház, a nyári vakációk ellenére szép számú szurkolósereg gyűlt össze a tribünökön.

Volt minek örülni: első igazán ígéretes lehetőségéből vezetést szerzett a Kaposvár, a kispadnál Waltner Róbert érhetően magasba emelt karokkal ünnepelt. Ám a középkezdést követően a hazaiak jóformán labdához sem értek – a vendégek ide-oda passzolgattak –, s máris egyenlített a Mezőkövesd. Tegyük hozzá, a gólhoz Pogacsics Krisztián kapus jókora bakija kellett, ám ez aligha érdekelte a látogatókat. Ekkor megállapíthattuk, a pályán lévő Nagyok alaposan kitettek magukért: a hazaiak gólját Nagy Richárd beadása után Nagy Krisztián szerezte, míg a túloldalon Nagy Dániel egyenlített.

Gyors gólváltás a mérkőzés elején:

A Mezőkövesd fokozatosan átvette a játék irányítását, a vezetést még a szünet előtt megszerezte – Cseri Tamás kiváló egyéni teljesítményének, szép cseleinek és pontos lövésének köszönhetően –, s miután a középpályán fölényt harcolt ki, azt a találkozó végéig meg is tartotta.

Cseri Tamás gólja

Kuttor Attila együttese ugyanazt a futballt nyújtotta, mint amelyet az előző idényben megszokhattunk tőle: szervezetten, fegyelmezetten játszott, és magabiztosan hozta le a mérkőzést az újonc otthonában.

A Kaposvár sajnálhatja, hogy a vezető gólja után gyorsan egyenlítettek a vendégek, hiszen így esélye sem volt kihasználni a lélektani előnyt, gyakorlatilag egy támadás erejéig élvezhette csak, hogy vezet. Néhány Rákóczi-játékosnak fel kell még vennie az élvonal ritmusát, látszott, hogy egy-egy labdaátvétel után feleslegesen tologatják, ám itt, az élvonalban erre már nincs idő. Az újonc két forduló után pont nélkül áll a tabellán, és ugyan a lefújást követően egy óriási zöld-fehér zászló lobogott hosszasan a lelátón, a többség csendben, lehajtott fejjel indult haza.

NB I, 2019–2020, 2. FORDULÓ
AUGUSZTUS 10., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–2Kaposvár, Rákóczi StadionBerke Balázs
2950
Diósgyőri VTK–Újpest FC 1–2Miskolc, DVTK Stadion
Farkas Ádám
6518
AUGUSZTUS 11., VASÁRNAP
18.00:Debreceni VSC–Kisvárda Debrecen, Nagyerdei Stadion Andó-Szabó Sándor
18.00:Paksi FC–Bp. Honvéd Paks, Városi Stadion Karakó Ferenc
18.00:Puskás Akadémia FC–Mol Fehérvár FC (Tv:M4 Sport) Felcsút, Pancho Aréna Kassai Viktor
A Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzést későbbre halasztották
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2 3–1 +2 6
2. Mol Fehérvár FC 1 1 4–2 +2 3
3. Puskás Akadémia FC 1 1 3–1 +2 3
4. Kisvárda 1 1 1–0 +1 3
5. Diósgyőri VTK 2 1 1 3–3 0 3
6. Újpest FC 2 1 1 3–4 –1 3
7. Ferencvárosi TC 0 0–0 0 0
7. Debreceni VSC 0 0–0 0 0
9. Budapest Honvéd 1 1 1–2 –1 0
10. Zalaegerszegi TE FC 1 1 0–1 –1 0
10. Paksi FC 1 1 0–1 –1 0
12. Kaposvári Rákóczi FC 2 2 3–6 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik