NB I: játékost cserélt az Újpest és a Mezőkövesd – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.06.28. 15:06
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest hivatalos honlapján tudatta, hogy szerződtette Koszta Márkot a Mezőkövesdtől, míg Nagy Dániel távozott a lila-fehérektől, és a borsodiakhoz igazolt.

Koszta Márk a Honvédnál lett NB I-es futballista, egy idényt kölcsönben Kisvárdán is eltöltött. 2017 nyarán igazolt Mezőkövesdre, ahol 60 mérkőzésen 19 gólt szerzett.

„Az idény végén több megkeresésem is volt, de nekem rendkívül tetszett, amit Újpesten hallottam, és nagyon szívesen jöttem ide, egy ilyen gazdag múlttal rendelkező klubhoz, amivel mindig is szimpatizáltam – idézi az ujpestfc.hu Koszta Márkot. – Szeretném itt felépíteni magam, fontos lenne, hogy a csapat is és a szurkolók is elfogadjanak, és hogy jól szerepeljünk. Igazán kiemelkedő futballisták játszottak a negyedik kerületben, azon leszek, hogy én is letegyem itt a névjegyem.”

A másik irányba ment Nagy Dániel: a 28 éves középpályás 2017 nyarán tért haza Németországból Újpestre, a lila-fehéreknél 59 találkozón lépett pályára, 15 gólt jegyzett.

„Köszönöm, hogy két, sikeres éven át az Újpest színeiben szerepelhettem – így a Mezőkövesdre igazoló és hároméves szerződést aláíró Nagy Dániel. – Rengeteg élménnyel gazdagodtam, és sokat fejlődtem, tanultam! Köszönöm a szurkolóknak, hogy támogattak és befogadtak, annak ellenére, hogy a fővárosi rivális csapatnál is megfordultam. Mindig mosolyogva fogok visszatekinteni a lila-fehér éveimre! Sikerekben gazdag szezont kívánok!”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Koszta Márk
(Mezőkövesd), Karol Mészáros (szlovákiai, Haladás)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők: Tischler Patrik (Bp. Honvéd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Katona Mátyás, Máté Zsolt
Kiszemeltek: –
Távozók: Mijusko Bojovics (montenegrói, szabadon igazolható), Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Nagy Dániel (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Giorgi Beridze (grúz, KAA Gent – Belgium), Lukács Dániel (Bp. Honvéd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Filip Pajovics (szerb, érdeklődik iránta: Lech Poznan – Lengyelország), Lacina Traoré (elefántcsontparti, Franciaország?)


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Aljakszandr Karnyicki (fehérorosz, Sepsi OSK – Románia), Nagy Dániel (Újpest), Sajbán Máté (Budaörs), Sajbán Miklós (Budaörs), Molnár Gábor
(Puskás Akadémia, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérők: Baracskai Roland (Csákvár), Csirmaz István (Cegléd), Novák Csanád (ZTE), Wieland Dominik (romániai, Vác FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Lucas (brazil-magyar, Kisvárda)
Távozók: Hudák Dávid (Gyirmót FC Győr), Koszta Márk (Újpest), Amadou Moutari (nigeri, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Szalai Attila (Apollon Limassol, ciprusi)
Kölcsönbe távozók:
Baracskai Roland (Csákvár – ismét), Földi Botond (Cegléd után Dorog), Nagy Richárd (Kaposvár – ismét), Oláh Bálint (Budafoki MTE – ismét), Varjas László (Vác FC – ismét), Varjas Zoltán (Cegléd után Kazincbarcika),
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Silye Erik (FTC), Tóth Máté (Haladás)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dombó Dávid (Bp. Honvéd), Wieland Dominik (Nyíregyháza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik