Huszti Szabolcs aláírt a Videotonnál (Fotó: vidi.hu)

 

Elsőként a Nemzeti Sport Online jelezte még december 18-án, hogy Huszti Szabolcs a tavasszal akár visszatérhet az NB I-be. Akkor még arról írtunk, hogy első profi klubjánál, a Ferencvárosnál kerülhet ismét képbe (a közelmúltban egyszer már próbálkozott a hazacsábításával a Fradi), de azt nem volt nehéz megjósolni, hogy ha a zöld-fehérekkel nincs egyezség, akkor a Videoton jöhet szóba.

A Nemzeti Sport Online szerdán fehérvári futballistáktól úgy értesült, hogy Huszti Szabolcs érkezését már tényként kezelik a klubnál. A 34 éves futballista tavaly nyáron térdműtéten esett át, így egyelőre nincs bevethető állapotban.

„Őszinte leszek, korábban nem gondoltam volna, hogy én még a magyar bajnokságban pályára lépek. A tavalyi sérülésem után viszont sok időt töltöttem itthon – ezúton is köszönöm Peter Friarnek a segítséget, akivel együtt dolgoztam az elmúlt hónapokban –, ekkor keresett meg a Vidi. Beszéltem Kovács Zoltánnal és Marko Nikoliccsal is, meghallgattam őket, de elsőre arra gondoltam, hogy nem térek haza. Később aztán sok »apró« dolog megváltoztatta a véleményem. Kovács Zoltán is rengetegszer kereste Filipovics Vladant, Marko Nikolics külön felvázolta nekem a terveket, Juhász Rolival is sokat beszélgettem, Danko Lazovics is felhívott, Garancsi Istvánnal is leültünk és mindenki biztosított arról, hogy a Vidinek komoly céljai vannak. Hosszú távú szerződést írtam alá, úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam” – mondta Huszti Szabolcs.

„Arról, hogy Huszti Szabolcs milyen minőséget képvisel, teljesen felesleges beszélni, ezzel mindenki tisztában van. Az ő hazacsábítása komoly fegyvertény a klubnak, büszke vagyok arra, hogy az átigazolás megvalósulhatott, köszönjük a tulajdonosnak, hogy lehetőségünk volt egy ilyen kaliberű labdarúgót szerződtetni. Szabolcsot hihetetlen profizmus és erős karakter jellemzi, a képességei mellett erre is szüksége lesz a csapatnak a pályán és az öltözőben is. Térdsérülése után rehabilitációja az utolsó szakaszba lépett, szakembereink segítségével a mai naptól azon dolgozik, hogy minél hamarabb Vidi-mezben láthassuk. Hosszú távú szerződést írtunk alá vele, hiszünk benne, hogy komoly sikereket érünk el vele együtt a következő években” – nyilatkozta a szerződés aláírása után Kovács Zoltán sportigazgató. 

Mint ismert, Huszti 2017 februárjában igazolt vissza az Eintracht Frankfurttól Kínába (ugyanahhoz a klubhoz, amelynél 2014 és 2016 között egyszer már szerepelt), ám a nyáron keresztszalag-szakadást szenvedett. Úgy tudjuk, felépülése a megfelelő ütemben halad, tavasszal visszatérhet a pályára. Ráadásul a Videoton ingyen szerezte meg, mert tavaly egy plusz egyéves szerződést írt alá a Jatajhoz, de a sérülése miatt a plusz egy év opció nem lépett életbe. 

Huszti csaknem 13 év után léphet újra pályára az NB I-ben. A magyar élvonalban a nela.hu kimutatása szerint korábban 38 meccsen játszott – két csapatban, az FTC-ben és a Matáv Sopronban –, és kilenc gólt szerzett. 


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL

Érkezők:
Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd), Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj – Kína, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: 
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország)
Távozók: Horváth Tamás (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Barczi Dávid (?), Fejes András (?), Ezekiel Henty (nigériai, Slovan Bratislava – Szlovákia, Göztepe – Törökország), Asmir Suljic (bosnyák, ?), Szolnoki Roland (?)