NB I: Hegedüs Pakson bizonyítaná, hiba volt lemondani róla

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.07.24. 11:42
null
Hegedüs Lajos immár paksi szerelésben, miután megegyezett a tolnaiak ügyvezetőjével, Haraszti Zsolttal (Fotó: paksifc.hu)
A Puskás Akadémiától négy év után Paksra szerződött kapus, Hegedüs Lajos az őt képviselő ChampSport Agency Facebook-oldalának beszélt távozása hátteréről, azok után váltott klubot, hogy a PAFC-nál sokáig kulcsembernek számított, ebben az idényben még gólt is szerzett. 

„Nem volt könnyű megélni az utolsó nyolc fordulót, azok után, hogy az idény során én is nagyon sokat tettem azért, hogy bronzérmes lehessen a csapat, és soha semmilyen kritika nem érhette és nem is érte a mentalitásomat, a játékhoz, a munkához való hozzáállásomat – nyilatkozta a héten Felcsútról Paksra szerződött kapus, Hegedüs Lajos. – Úgy érzem, a bronzéremben nekem is megvannak a magam érdemei. Ugyanakkor el kell fogadnom, hogy a klub fiatalabb kapusokkal képzeli el a jövőt. A teljesítményemre nem volt panasz és maradhattam volna második számú kapusként, de én többre vágyom, szeretnék még sokáig védeni, ezért döntöttem a váltás mellett. Miután a klubbal tisztáztuk a helyzetet már könnyű volt, mert tudtam, mit akarok és gyorsan sikerült is csapatot találnom.”

A 32 éves kapus a PAFC előtt nevelőegyesületében, az MTK-ban futballozott, és ha a két rövidebb kölcsönjátékát (Pécs és Siófok) nem számoljuk, akkor a Paksi FC lesz a harmadik klubja. A ChampSport Agency Facebook oldalának adott interjúban összehasonlította a három klub légkörét, illetve saját szerepét.

„Az MTK speciális volt abból a szempontból, hogy sok saját nevelésű fiatal volt a csapatban, akikkel együtt nőttünk fel, évekig együtt játszottunk az utánpótlásban is. A Puskás Akadémiánál más szerepbe kerültem, mert ott már elvárták, hogy segítsem, vezessem a pályán a fiatalokat amennyire csak tudom és szívesen vállaltam is ezt a felelősségteljes feladatot. Egyúttal látni kell, hogy a Puskás Akadémiában fontos szerepet játszottak az egyéniségek, hogy minél jobb kvalitású játékosok kerüljenek a csapatba, az érkező légiósoknak viszont nem mindig voltak hosszú távú céljaik a klubnál és az egyéni érdekeiket a csapatérdek elé helyezték. Az utolsó idényre azonban ez megváltozott, olyan játékosok érkeztek, akik valóban be akartak illeszkedni, kezdett kialakulni egy jó közösség, és ez nagyon sokat számított a pályán, ez is eredményezte végül, hogy bronzéremmel zártunk. Pakson viszont már az első pillanatban azt éreztem, hogy nagyon családias, baráti légkörbe, erős, összetartó közösségbe kerültem. Nekem mindig is szimpatikus volt, hogy Pakson csak magyar játékosokban gondolkodnak, több rutinos, velem nagyjából egykorú futballista alkotja a keretet, és meggyőződésem, hogy az előző idényhez képest több szerencsével, kevesebb sérüléssel ez a keret sokkal előrébb is tud végezni a tabellán.”

Hozzátette, döntésében fontos szerepet játszott, hogy Budapesten él a feleségével, és nem szeretne messzebb kerülni az otthonuktól, és a paksiakon érezte leginkább, hogy mindenképp őt szeretnék szerződtetni.

„Ez egy új lehetőség a bizonyításra, be kell bizonyítanom, hogy hiba volt lemondani rólam az előző klubomnál” – mondta Hegedüs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik