NB I: Ha valakinek 10 kiló súlyfeleslege van, ne vezessen az élvonalban – Bódog

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.28. 07:20
null
A debreceni szurkolók ünnepelték a csapatukat, de nem elégedettek a szezonbeli teljesítménnyel (Fotó: Meder István)
A DVTK és a DVSC is bennmaradt az NB I-ben. A debrecenieknek kellett emiatt kevésbé izgulnia a Mezőkövesden játszott mérkőzésen, hiszen már az első félidő után 2−0-ra vezettek, a másodikban pedig tovább növelték az előnyüket. Mindeközben a diósgyőri szurkolók fél szemmel a Paks−MTK összecsapást figyelték, s miután az a meccs 1−1-re végződött, már csak egyetlen kívánságuk maradt: lőjön gólt a csapatuk. Ez teljesült, hiszen a DVTK 3−1-re kapott ki, de inkább a bennmaradás feletti öröm lett úrrá a lefújás után, mintsem a vereség miatti szomorúság. Herczeg András lokálpatriótaként nagyon boldog, hogy benntartotta a Lokit, Bódog Tamás viszont kiakadt a játékvezetőre.  

„Egész héten lehetett érezni a feszültséget a játékosokon, tudták, a DVTK ellen úgy kell pályára lépniük, hogy harcolni kell, küzdeni kell, csúszni, mászni kell – mondta Herczeg András, a DVSC vezetőedzője a meccs után. – A szívüket kitették a pályára, de ugyanakkor arra is szükség volt, hogy fejben ott legyenek, ezt a feladatot nagyszerűen megoldották. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült bennmaradni az NB I-ben, a városunk megérdemli azt, hogy első osztályú csapata legyen.”

A Debrecen irányítását Leonel Pontes hét eleji távozása után átvevő szakembernek a sajtótájékoztatón természetesen azt a kérdést is feltették az újságírók, hogy a jövőben is marad-e a DVSC vezetőedzője.

„Debreceni vagyok, bennem volt azért, hogy nehogy kiessen a csapat, amikor én ülök a kispadon. Ez a város nekem rengeteget jelent, amelynek szüksége van a labdarúgócsapatra, de azon nem gondolkoztam, hogy mi lesz a meccs után. Most sem tudok erre válaszolni. Még egyszer mondom, most nagyon boldog vagyok, az pedig szóba se került, hogy a jövőben én vezetem a csapatot.”

Mindkét csapat az életéért küzdött a mérkőzésen, végül mindegyik megmenekült a kieséstől (Fotó: Meder István)
Mindkét csapat az életéért küzdött a mérkőzésen, végül mindegyik megmenekült a kieséstől (Fotó: Meder István)


„Kikaptunk három-egyre, de nem tudok szemrehányást tenni a csapatnak – kezdte értékelését a DVTK vezetőedzője, Bódog Tamás. – A helyzeteink megvoltak, uraltuk a mérkőzést, a játékosok hozzáállása rendben volt. Szerencsénk volt, de ha az elmúlt két és fél hónapot nézem, akkor erre rászolgáltunk. Azért kell dolgozni, hogy a következő szezonban ilyen izgalmak ne legyenek, illetve másmilyen izgalmak legyenek. A holnapi naptól azon vagyunk, hogy ütőképes, jó csapatot alakítsunk ki.”

A diósgyőri szurkolótáborra külön is kitért: „A szurkolók előtt le a kalappal, köszönjük az egész éves támogatást, szenzációs, amit nyújtottak. Ilyen mérkőzés után is ott vannak a csapat mögött, ezért is jöttem ide, mert ilyen közegben, ebben a klubban ez lehetséges. Magyarországon nincs még egy ilyen klub, szurkolósereg, értük érdemes valamit felépíteni. Biztos vagyok benne, ha eredményes a csapat, ha lelkesen és odaadással játszik, odateszi magát, akkor az új stadion a következő szezonban meg fog telni a mérkőzéseinken.”

Bódog Tamás szerint nincs még egy olyan szurkolótábor Magyarországon, mint a diósgyőri (Fotó: Meder István)
Bódog Tamás szerint nincs még egy olyan szurkolótábor Magyarországon, mint a diósgyőri (Fotó: Meder István)


Az alábbi videóból az is kiderül, mit gondolt Bódog 2–0-s, majd 3–0-s debreceni vezetéskor, és miért szaladt a lefújás után a játékvezetőhöz.

Bódog a sajtótájékoztatóra már kissé lehiggadt, de közvetlenül a lefújást követően, az M4 Sportnak még indulatosan nyilatkozott, éles hangon bírálta Erdős József játékvezetőt (egy elmaradt büntetőt kért számon rajta, de tegyük hozzá, a másik oldal is reklamálhatott: a debreceni Ioan Filip les miatt meg nem adott góljánál nem állt lesen a debreceni középpályás).

„Először is köszönjük Csertői Aurélnak és a Paksnak azt, hogy odatették magukat, és bennmaradtunk a segítségükkel. A másik, amit mondanék: az eredmény katasztrófa, azt nem kell ecsetelni, de úgy gondolom, játékban ott voltunk, helyzeteink voltak. Nem akarok és nem is szoktam a bírókkal foglalkozni. Könyörgök, 2–0-nál én a kispadról, hetven méterről látom, hogy tizenegyes. Nem lehet befújni? Ha valakinek tíz kiló súlyfeleslege van, akkor ne vezessen NB I-ben! Ha nem ér oda és nem tud odafutni, nem tudja követni a játékot és amellett… Á, hagyjuk, mindegy, bennmaradtunk…” – nyilatkozta a 46 éves szakember. Bódog Tamás nyilatkozatát és a meccs összefoglalóját itt tekintheti meg!

A két csapat szurkolói a mérkőzés előtt mondták el az NSO TV stábjának, mit várnak az előttük álló 90 perctől, no és persze a Paks–MTK találkozótól. Szóba kerültek az edzők is.

A debreceni szurkolókat arról is megkérdeztük, mit szólnának, ha igazak lennénekazok a sajtóhírek, miszerint Andy Vajna megvásárolná a klubot.Bár az ismert hollywoodi producer cáfolta, hogy ilyen tervei lennének, a Loki drukkerei nem bánnák, ha ő lenne az új tulajdonos, csak viselje szívén a DVSC sorsát.

Miutánaz MTK 1–1-es döntetlent játszott a Pakssal, s eldőlt, hogy a vereség ellenére a DVTK sem esik ki az NB I-ből, a diósgyőri szurkolóknak már csak egy kívánsága maradt: lőjön gólt a csapatuk. Ez teljesült, hiszen a DVTK 3–1-re kapott ki a DVSC-től, a lefújás után inkább a bennmaradás miatti öröm lett úrrá a lelátón és a pályán egyaránt, mintsem a vereség miatti szomorúság.A mérkőzés után a debreceniektől Könyves Norbert és Holman Dávid, míg a diósgyőriektől Busai Attila állt az NSO TV kamerája elé.

NB I, 2016–2017, 33. FORDULÓ
MÁJUS 27., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Vasas FC–Mezőkövesd 1–1 Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Berke Balázs
Ferencváros–Újpest FC 2–0
Budapest, Groupama ArénaFarkas Ádám
Budapest Honvéd–Videoton FC 1–0
Budapest, Bozsik József Stadion Bognár Tamás
Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 1–3

Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
Paksi FC–MTK Budapest 1–1

Paks, Városi StadionIványi Zoltán
Haladás–Gyirmót FC Győr 1–2
Sopron, Városi StadionSzilasi Szabolcs
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
A 2016–2017-ES BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
1. Budapest Honvéd 33 20 5 8 55–30 +25 65
2. Videoton FC 33 18 8 7 65–28 +37 62
3. Vasas FC 33 15 7 11 50–40 +10 52
4. Ferencvárosi TC 33 14 10 9 54–44 +10 52
5. Paksi FC 33 11 12 10 41–37 +4 45
6. Szombathelyi Haladás 33 12 7 14 42–46 –4 43
7. Újpest FC 33 10 12 11 47–51 –4 42
8. Debreceni VSC 33 11 8 14 42–46 –4 41
9. Mezőkövesd Zsóry FC 33 10 10 13 39–54 –15 40
10. Diósgyőri VTK 33 10 7 16 39–58 –19 37
11. MTK Budapest 33 8 13 12 26–36 –10 37
12. Gyirmót FC Győr 33 5 9 19 21–51 –30 24
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik