NB I: „Ha így lesz, akár a bajnoki címre is esélyes a csapat”

Vágólapra másolva!
2018.07.22. 08:42
null
A DVSC játékosai ünneplik a győztes gólt (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I nyitó fordulójának első napján a Puskás Akadémia hazai pályán 1–0-ra kikapott a DVSC-től, míg a Mezőkövesd 3–1-re legyőzte a Paksi FC-t. Lássuk, hogyan értékeltek a csapatok részéről!

 

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője:
„Szerettem volna, ha a csapat sokat birtokolja a labdát, és ez az első félidőben sikerült is, más kérdés, hogy a passzjáték meglehetősen lassú volt. A szélsőink sajnos nem voltak olyan veszélyesek a kapura, mint a felkészülési mérkőzéseken, keveset kezdeményeztek, nem volt megfelelő önbizalmuk a támadóharmadban. Pozitívum ugyanakkor, hogy a Debrecen nem tudta kihasználni magassági fölényét, beadásaikat, szögleteiket, szabadrúgásaikat hárítottuk, ennek örülhettünk, ehhez képest ironikus, hogy a meccs végén az egyik legalacsonyabb támadójuk gólt tudott fejelni.”

„Megvilágítottuk azokat a területeket, amelyeket be kellett volna játszani, de ez csak hellyel-közzel sikerült, ezért próbáltunk cserékkel lendületet adni a támadójátéknak. El kell ismerni, hogy egy góllal jobb volt nálunk ezen a mérkőzésen a Debrecen.”

„Úgy láttam, nem volt elég dinamikus a passzjátékunk, sokkal agresszívebben kellett volna a széleken segítenünk a támadásokat, kettő egy elleni szituációkat kialakítani. Bízom a támadóinkban, de nem kétséges, hogy ennél sokkal több kell – nemcsak tőlük, mindenkitől.”

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője:
Rögtön az első percekben Takács Tamásnak volt egy nagy helyzete, majd a szöglet után is gólt szerezhettünk volna, aztán sokáig nem lehetett tudni, melyik csapat tudja megnyerni a mérkőzést. Mégis úgy gondolom, taktikusan, végig fegyelmezetten futballoztak játékosaink, amiért elismerés illeti őket. Mindennel természetesen nem vagyok elégedett, a labdaszerzéseket követően sokszor nem elég gyorsan indítottuk el az ellenakciókat, ezen a téren van hiányérzetem, de összességében nagy dolognak tartom, hogy győztünk.”

„Az ember mindig győzelemre törekszik, de azért a körülmények nyilván befolyásolják az esélyeket. Az biztos, hogy mind az öt futballista nagyon hiányzik, velük még bátrabb játékot nyújthattunk volna, több helyzetet alakíthattunk volna ki, szerencsére így is győztünk, de jó lenne, ha a jövőben elkerülnének minket a sérülések.”

„Tudjuk, hogy Ezequiel Calvente kreatív futballista, aki két-három hete készül velünk, és nagyon óvatosan kell terhelni. A gólja inkább őt és az egész csapatot dicséri, mintsem engem. Félig viccesen azt is mondhatnám, a győztes gólt megelőzően a két középső védőnk játszott össze, és ha a bekkek ilyen támadó szellemben tudnak futballozni, miért panaszkodna az edző?”

Bódi Ádám, a DVSC középpályása:
„Az első félidőben három ziccerünk is volt, már akkor meg kellett volna szereznünk a vezetést. Tanulság, hogy be kell rúgni a helyzeteket, és ha így lesz, akkor ismét igazán erős, akár a bajnoki címre is esélyes csapatként kell számolni a DVSC-vel. Győzni jöttünk, megszereztük a három pontot, most két hazai mérkőzés következik, a Mezőkövesdnek vissza akarunk vágni a tavalyi vereségekért, és persze utána a Diósgyőrt is le szeretnénk győzni.”

Balogh Balázs, a Puskás Akadémia középpályása:
„A labdabirtoklási fölényünk, sajnos, nem volt elegendő a pontszerzéshez. Kevés gólszerzési lehetőség adódott előttünk, a szünetben beszéltünk is róla, alighanem egy gól dönt majd. Sajnos, nem találtunk be, de ha már így alakult, akkor is le kellett volna hozni kapott gól nélkül a meccset.”

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője:
„Agresszíven és céltudatosan játszottunk a jól futballozó Paks ellen. Kemény összecsapás volt, amelynek végén megérdemelten szereztünk három pontot.”

„A Paks mindent elkövetett az egyenlítésért, nyomás alá helyezett bennünket, és bár igaz, hogy a négy négy kettes hadrend egyfajta biztonságot ad, nem emiatt vonultunk hátrább, hanem azért, mert az ellenfél ránk erőltette az akaratát. Viszont ettől kezdve már mi kontrázhattunk, és ez a végén bejött.”

„Annyiban érzékeny veszteség volt Iszlai Bence korai kiválása, hogy olyan játékost kellett a helyére állítani, aki a nyáron érkezett hozzánk, viszont bizonyította, hogy lehet rá számítani.”

Németh Zoltán, a Paks másodedzője:
„Arról mindenképpen beszélni szeretnék, hogy ezen a bajnokin nem érdemeltünk győzelmet, igaz, vereséget sem. Ha nulla nullás állásnál két helyzetünket értékesítjük, egészen biztos, hogy boldogabban nyilatkoznék. Sajnos hiába birtokoltuk többet a labdát, hiába voltak helyzeteink, nem mi nyertük meg a találkozót.”

„Sajnos hatástalannak bizonyultunk, mert hiába ívelgettük a kapu elé a labdát, a hazai védők könnyen kifejelték, és hiába próbálkoztunk távoli lövésekkel, azok célt tévesztettek.”

„Az ellenfél kapuja előtti határozottság, bátorság, egy-egy váratlan húzás vagy csel, a kreativitás hiányzott a legjobban a játékból. Ha ezen a téren javulunk, biztos, hogy eredményesebbek leszünk.”

Cseri Tamás, a Mezőkövesd középpályása:
„Rövid volt a felkészülésünk, ennek ellenére úgy érzem, jó formában futballoztunk. Mindent megtettünk a győzelemért, örülünk a három pontnak, és várjuk a jó folytatást.”

Kulcsár Dávid, a Paks védője:
„Mindent elmond, hogy három gólt kaptunk... A szünet után meddő mezőnyfölényt harcoltunk ki, a zártan védekező hazaiak védelmét azonban nem tudtuk feltörni. A kövesdiek éltek a lehetőségeikkel, mi pedig nem, ez döntött.”

NB I, 2018–2019, 1. FORDULÓ
JÚLIUS 21., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Puskás Akadémia–Debreceni VSC 0–1Felcsút,Pancho ArénaVad II István931
Mol Vidi FC–Kisvárda 4–0
Felcsút,Pancho ArénaBognár Tamás
1744
Mezőkövesd–Paks 3–1
Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
1977
Bp. Honvéd–Haladás 3–2
Budapest, Bozsik József Stadion
Berke Balázs
1670
JÚLIUS 22., VASÁRNAP


17.30: Ferencváros–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
19.30: Újpest–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)Budapest,Szusza Ferenc StadionKassai Viktor
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik