NB I: ha az FTC kiesik a BL-ből, újabb meccsidőpont módosul

Vágólapra másolva!
2019.08.09. 09:21
null
A Dinamo Zagreb elleni BL-selejtező kimenetelétől függ, hogy az FTC és a Puskás Akadémia mikor csap össze először egymással ebben az idényben (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Újabb bajnoki mérkőzése időpontja módosulhat a Ferencvárosnak az NB I-ben, ha a magyar bajnoki címvédő alulmarad a Dinamo Zagrebbel szemben a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében – derül ki a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) legfrissebb versenybizottsági határozatából.

 

A képlet a következő: ha a Ferencváros kiesik a Dinamo Zagreb ellen a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, akkor két hét múlva, augusztus 22-én, csütörtökön az Európa-liga playoffkörében lépne pályára, ezért azon a hétvégén nem augusztus 24-én, szombaton, hanem egy nappal később, vasárnap (augusztus 25.) 18 órától játszaná le a Puskás Akadémia elleni idegenbeli bajnoki mérkőzését. Ebben az esetben a Budapest Honvéd–DVSC bajnoki átkerülne vasárnapról szombatra, ugyancsak 18 órára.

Ha az FTC túljut a Dinamón, akkor az NB I 4. fordulójában nem változnának az eredetileg kitűzött időpontok, hiszen a Fradi a BL-ben nem csütörtökön, hanem kedden vagy szerdán játszana, így két tétmérkőzése között biztosan eltelne 72 óra.

Mint ismert, a zöld-fehérek a sikeres BL-szereplés érdekében az első két fordulóból a DVSC és a ZTE elleni meccsüket is elhalasztották.

NB I, 2019–2020
4. FORDULÓ
Augusztus 24., szombat

18.00: Kisvárda–Újpest FC
18.00: Paksi FC–Mol Fehérvár FC
18.00: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd
18.00: Puskás Akadémia–Ferencváros
18.00: Kaposvár–ZTE FC
Augusztus 25., vasárnap
18.00:
Bp. Honvéd–Debreceni VSC

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik