Videó: a gyűrűje miatt nem léphetett pályára a DVSC-védő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.17. 20:48
Nem mindennapi közjáték előzte meg a labdarúgó NB I 5. fordulójának nyitó mérkőzését: a DVSC–MTK összecsapás kezdőrúgása nagyjából hét percet csúszott, mivel a hazaiak védője, Erik Cikos ujjáról nem jött le a gyűrűje.

A közel tízperces közjáték után sem sikerült megoldani a problémát, Cikos ujjáról nem jött le a gyűrű, ezért Berke Balázs játékvezető nem engedte pályára lépni. A debreceniek vezetőedzője, Herczeg András így kénytelen volt változtatnia kezdőcsapatán (ez még nem számított hivatalosan cserének), Cikos helyét Kusnyír Erik vette át a védelem jobb oldalon.

A mérkőzés 3–3-mal zárult, részleteket ide kattintva olvashatnak róla!

Ezt mondja a szabálykönyv a gyűrűről

A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami veszélyes.
Mindenfajta ékszer (nyaklánc, gyűrű, karkötő, fülbevaló, bőrpánt, gumipánt stb.) viselése tilos, azokat le kell venni. Az ékszerek ragasztószalaggal történő lefedése nem megengedett.
A játékosokat a mérkőzés kezdete, a cserejátékosokat a pályáralépés előtt kell ellenőrizni. Amennyiben a játékos nem engedélyezett/veszélyes felszerelést vagy ékszert visel, a játékvezető utasítsa őt, hogy:
• vegye le;
• hagyja el a játékteret a játék következő megállításánal, ha nem képes, vagy nem akar eleget tenni az utasításnak.
Figyelmeztetni kell a játékost, aki nem tesz eleget az utasításnak, vagy ismét viseli az eltávolítandó felszerelést vagy ékszert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik