Továbbra sem megy a Fradinak – otthon ikszelt a Pakssal

BABJÁK BENCE, HATÁR DÁVID (KÖZVETÍTÉS)BABJÁK BENCE, HATÁR DÁVID (KÖZVETÍTÉS)
Vágólapra másolva!
2017.08.12. 17:51
null
Lenzsér Bence és Böde Dániel harca a labdáért (Fotó: Koncz György)
A labdarúgó NB I 5. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Pakssal. Ez volt a Fradi negyedik döntetlenje a bajnoki szezonban.

 

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ

Ferencváros–Paks 1–1 (Varga R. 44., ill. Hahn 60.)
Budapest, Groupama Aréna,5423 néző.Vezette:Erdős József

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Semmi meglepő sem történt.

Ez az első félidőre és a Ferencváros játékára is igaz volt. A hazaiak ugyanis – ahogy arra számítani lehetett – azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, beszorították a Paksot, amely nem tudta kellően megbecsülni a megszerzett labdát, így eleinte csak másodpercekre birtokolta. Nem is hiányzott sok, hogy Varga Roland bal oldalról kapura tekert szabadrúgása után a labda a jobb felső sarokban kössön ki, ám végül csak a vetődő Molnár Péter esett be a kapuba, a labda nem. Nem sokkal később Böde Dániel fejelt fölé a szélső újabb bal oldali szabadrúgása után, a kezdeti lerohanásból viszont több helyzetre nem futotta.

Mert hiába birtokolta a labdát a Fradi, az ezerszer ismételt tétel ezúttal is igaz volt: egy kreatív, váratlan megoldásokra képes irányító továbbra is nagyon hiányzik, és Gera Zoltán kiesése is meglátszik az együttes játékán. Így aztán a szervezett paksi csapat idővel feljebb merészkedett, kiegyenlítetté vált a játék, és bár Bartha László lövését még könnyedén hárította Dibusz Dénes, az első félidő végén Hahn János közeli lövésénél már bravúrra volt szüksége. A negyvenedik percben fütyült is a hazai közönség, a szünetben mégis mosolygós hazai drukkerek indultak a büfébe. Mert bár Thomas Doll együttese nem brillírozott, az első félidő utolsó perceit ismét megnyomta, és előző hetekhez hasonlóan megint volt egy Varga Rolandja, akire az első félidő utolsó percében elfelejtettek kilépni a vendég védők, a szélső pedig (némi paksi segítséggel) a bal alsó sarokba küldte a labdát.

Nem meglepő, hogy a fordulás után ismét a gólszerző került helyzetbe, ám előbb Molnár Péter védte a közeli kísérletét, majd Kulcsár Dávid blokkolta a lövését hatalmas helyzetben. Ezzel együtt a Paks sem adta fel a támadások lehetőségét, ám a kontrák során vagy a pontos passz, vagy az átvétel hiányzott. Aztán amikor mindkettő a helyén volt, rögvest egyenlített a vendég csapat: a ferencvárosi védők mellett Dibusz is későn reagált az egyébként pontos beadásra, Hahn pedig két lépésről nem hibázott.
Kezdődhetett minden elölről, és ha a hatvannyolcadik percben a Fradi kapusa nem pöcköli ki ujjheggyel a labdát Lenzsér Bence jobb alsó sarokra tartó fejesénél, még mélyebbre került volna a hazai együttes. Persze így sem volt könnyű helyzetben, mert hiába adogathatta körbe a labdát a vendégek tizenhatosa előtt, a Paks remekül tömörült, az élő falon kellett volna valahogy átpasszírozni a labdát, ami sehogy sem akart sikerülni – nem csoda, hogy egyre gyakrabban fütyültek a hazai nézők.

Tíz perccel a vége előtt Böde Dániel fejelte le a labdát Varga Rolandnak, ám a paksiak kapusa ismét védte a lövést, a hosszabbítás utolsó percében aztán már ő is verve volt, ám a védők kirúgták a labdát Lovrencsics Balázs kapuba tartó lövését követően. A Fradi öt meccs után mindössze egy győzelemmel áll, a gyengén kezdő Paks viszont magára talált, a Haladás legyőzése után a Groupama Arénából is ponttal távozott.

Lám, a vége mégis meglepetés lett.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 5 3 2 10–5 +5 11
2. Videoton FC 5 3 2 9–4 +5 11
3. Diósgyőri VTK 5 2 2 1 9–8 +1 8
4. Vasas FC 5 2 1 2 4–4 0 7
5. Mezőkövesd Zsóry FC 5 2 1 2 6–11 –5 7
6. Ferencvárosi TC 5 1 4 9–4 +5 7
7. Szombathelyi Haladás 5 2 3 4–8 –4 6
8. Paksi FC 5 1 3 1 8–7 +1 6
9. Újpest FC 5 1 3 1 8–8 0 6
10. Balmazújváros 5 1 2 2 8–7 +1 5
11. Debreceni VSC 5 2 3 2–5 –3 2
12. Puskás Akadémia FC 5 2 3 4–10 –6 2
NB I, 2017–2018, 5. FORDULÓ
AUGUSZTUS 12., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Honvéd–Újpest FC 2–1
Budapest, Bozsik József StadionFarkas Ádám
Vasas–Mezőkövesd 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionBerke Balázs
Ferencváros–Paks 1–1
Budapest, Groupama Aréna Erdős József
DVTK–Puskás Akadémia 2–2
Debrecen, Nagyerdei Stadion Iványi Zoltán
Haladás–Balmazújváros 3–1
Sopron, Városi StadionSzabó Zsolt
Videoton–DVSC 1–0
Felcsút, Pancho ArénaKassai Viktor
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik