A szinte 90 perces emberhátrány ellenére is nyert a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2019.09.01. 17:50
A szinte a teljes mérkőzést emberhátrányban töltő Ferencváros 1–0-ra nyert odahaza a tabella utolsó helyére süllyedő Diósgyőri VTK  ellen a labdarúgó NB I 5. fordulójának záró mérkőzésén.
Egy gól is elég volt a bajnoki címvédőnek (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
Egy gól is elég volt a bajnoki címvédőnek (Fotó: Tumbász Hédi) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!


NB I

5. FORDULÓ

Ferencváros–Diósgyőri VTK 1–0
Budapest, Groupama Aréna, 8055néző. Vezette: Bognár T.
Gólszerző: Szihnyevics (38.)
Kiállítva: Isael (5., Ferencváros)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy eseménytelenül – unalmas passzolgatással – kezdődött volna a találkozó. Kis túlzással be sem melegedtek a csapatok, Olekszandr Zubkov az első formás támadás végén máris telibe találta a kapufát, hogy aztán ijesztő jelenet játszódjon le a gyepen. A kipattanó labdára rácsapó, menteni igyekvő Vági András lábára Isael durván rátartott, a védő combján felszakadt a bőr, a közelben álló játékosok azonnal intettek a pálya szélén álldogáló mentősöknek, siessenek, segítségre van szükség: a diósgyőri játékos combján – közel a lágyékához – a felszakadt bőr alatt az izom is látszódott.

Kórházba azonban nem kellett vinni a futballistát, a diósgyőri csapatorvos sebész, így az öltözőben összevarrta a sebet…

Ami a mérkőzést illeti: a Szerhij Rebrov által megálmodott forgatókönyv percek alatt átíródott, hiszen a Ferencvárosnak kilenc mezőnyjátékossal kellett futballoznia. Emberhátrány ide, kevesebb hazai futballista oda, a zöld-fehérek továbbra is irányították a játékot, nem volt észrevehető, hogy valakit kiállítottak a csapatból.

A miskolciak szinte ki sem jöttek a térfelükről, különös ezt leírni, de a Diósgyőr erejéből az első negyvenöt percben egyetlen komoly támadásra sem futotta…

Védekezett, harcolt a miskolci együttes, de érezhető volt, csak idő kérdése, mikor szerzi meg a vezetést a Ferencváros. A hazaiaknál Bőle Lukács tizenegyest rontott, ám a szünet előtt mégis bepréseltek egy gólt a vendégek kapujába, Mikalaj Szihnyevics a legfőbb erényét villantotta meg, jókor volt jó helyen, és közelről a hálóba belsőzte a labdát. A hét közben a litván Suduva kiejtésével az Európa-liga csoportkörébe jutó Ferencváros könnyedén hozta le az első félidő.

A diósgyőrieknél Tajti Mátyás keretben sem volt a vasárnapi mérkőzésen, ami már csak azért volt meglepő, mert a játékos eddig mind a négy bajnoki mérkőzésen a kezdőcsapatban kapott helye, úgy tudjuk, Lengyelországba igazolhat, de olyan pletyka is keringett vasárnap a Groupama Arénában, amely szerint az ifjú érkezik az Üllői útra, érte pedig a portugál Rui Pedrót adják a zöld-fehérek.

Hogy a fordulás után Fernando Fernández miért nem változtatott valamit a taktikán, nagy kérdés, hiszen miközben csapata hátrányban volt, emberelőnyben futballozhattak, mégis maradt az ötvédős rendszernél, és szinte semmit nem kockáztatott.

Ennek az lett a vége, hogy a szünet után semnagyonjutottak ela vendégtámadókDibusz Dénes kapujáig, és továbbra is azt történt a pályán, amit a zöld-fehérek szerettek volna. A hazaiak az előny tudatában türelmesen járatták a labdát, alighanem úgy voltak vele, tíz emberrel nekik megfelel ez az eredmény, és egészen a hajráig Szerhij Rebrov sem nyúlt bele a csapatba cserékkel. A vendégeknek csupán a lefújás előtti percekben akadtak helyzeteik – két komoly is –, ám a szerencse nem állt melléjük.

A Ferencváros fontos mérkőzést nyert meg – az emberhátrány ezúttal nem volt hátrány…

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 5 5 16– 3 +13 15
2. Mezőkövesd Zsóry FC 5 4 1 7– 3 +4 12
3. Debreceni VSC 4 3 1 10– 6 +4 9
4. Kisvárda 5 3 2 7– 8 –1 9
5. Puskás Akadémia FC 5 2 1 2 8– 6 +2 7
6. Paksi FC 5 2 1 2 6– 5 +1 7
7. Ferencvárosi TC 3 2 1 3– 4 –1 6
8. Zalaegerszegi TE FC 4 1 1 2 7– 5 +2 4
9. Újpest FC 5 1 1 3 6–10 –4 4
10. Budapest Honvéd 5 1 4 8–13 –5 3
11. Kaposvári Rákóczi FC 5 1 4 4–11 –7 3
12. Diósgyőri VTK 5 1 4 4–12 –8 3
NB I, 2019–2020, 5. FORDULÓ
AUGUSZTUS 31., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Debreceni VSC–Kaposvár 0–1Debrecen,Nagyerdei StadionPillók Ádám
4120
Mezőkövesd–Paks 0–2Mezőkövesd,Városi StadionPintér Csaba2362
Mol Fehérvár FC–Kisvárda 3–0Székesfehérvár,Mol Aréna SóstóBerke Balázs
3679
Újpest–Honvéd 2–3
Budapest,Illovszky Rudolf StadionIványi Zoltán
3752
Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 1–1Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Bogár Gergő
4858
SZEPTEMBER 1., VASÁRNAP
Ferencváros–Diósgyőri VTK 1–0
Budapest,Groupama ArénaBognár Tamás
8055
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik