Borsodban most a DVTK a jobb – győzelem a Mezőkövesd ellen

Vágólapra másolva!
2020.08.16. 16:40
null
Borsodban most a DVTK a jobb – győzelem a Mezőkövesd ellen (Fotó: Meder István)
Győzelemmel kezdte a bajnokságot a DVTK, amely a borsodi rangadón 2–1-re megverte a Mezőkövesdet. A jó iramú, változatos mérkőzésen mindkét kapu gyakran forgott veszélyben, de a hazaiak szerezték meg a három pontot.

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ

DVTK–MEZŐKÖVESD2–1 (Iszlai 8. – 11-esből, Drazsics 19., ill. Berecz 27.)
Miskolc, DVTK Stadion, 5099 néző. Vezette: Berke Balázs

ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ITT!

A megyei rangadóknak mindig különleges hangulata van. Ilyenkor izzik a nézőtér, forrnak az indulatok, a katlanban küzdők mindegyike szeretné megmutatni kvalitásait, mit is ér valójában.

Széles mosollyal az arcán lépett be a klubépület ajtaján Tóth László, aki korábban megfordult Diósgyőrben, így ismerős területen járt.

„A játékosoknak nagy motivációt jelent, erős pozitív töltetet ad a játék során, ha minél többen buzdítják őket a lelátókról– mondta a vendégek szakmai igazgatója.– Vannak hiányzóink, ugyanis sérülés miatt nem számíthatunk Pillár Róbert és Farkas Dániel játékára, viszont Guzmics Richárd már felépült. Az átigazolások részünkről még nem zárultak le, két támadó érkezését várjuk a jövő héten.”

A szakmai igazgatótól azt is megtudtuk, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel az őszi idényben az együttes idegenbeli mérkőzéseire a klub nem indít buszokat. Tóth László a délelőttöt egyébként Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban töltötte, ugyanis benevezett a 29. MEAFC-kupa elnevezésű regionális asztalitenisz-versenyre, azt fedje jótékony homály, milyen eredményt ért el párosban, mindenesetre sokat elmond a produkciójáról, hogy a délutáni egyes küzdelmeitől a futball kedvéért már vissza kellett lépnie…

Az óvatoskodást nélkülöző játék a hazaiaknak már hét perc elteltével eredményt hozott, de azt is mondhatjuk, hogy Iszlai Bence ott folytatta, ahol május 30-án befejezte: akkor a Diósgyőr a védekező középpályás góljával győzött 1–0-ra, a találatot büntetőből szerezte. Most megismétlődött az eset, ugyanis Szappanos Péter fél méterrel a mezőkövesdi tizenhatoson belül elütötte korábbi társát, a kiugró Sztefan Drazsicsot, így a tizenegyes nem maradhatott el.

A gól megfogta a vendégeket, akik tettek ugyan néhány erőtlen támadási kísérletet, de veszélyes helyzetig nem jutottak el. A mezőkövesdiek játékában sok volt a pontatlanság, körülményesen és lassan építkeztek, ráadásul húsz perc sem telt el, máris érkezett az újabb pofon: Hegedűs János indítása remekül landolt a saját térfeléről meglóduló Sztefan Drazsics előtt, aki a vendégek kapusát is kicselezve megszerezte csapata második gólját – így már két, korábban Mezőkövesden futballozó játékos keserítette az ellenfél életét. Feliratkozhatott volna a harmadik, Molnár Gábor is, de túlcifrázta abszolút helyzetét.

Feltűnő volt a mezőkövesdi védősor közepén szereplők lassúsága és bizonytalankodása. A remény azonban nem halt meg, ugyanis a 27. percben Polgár Kristóf röviden szabadított fel, sBerecz Zsombor tíz méterről, ballal a léc alá vágta a labdát.

Vajon mire elegendő a szépítés, lesz erő a vendégekben, hogy még jobban nekidurálják magukat, esetleg a Diósgyőr mozgósíthatja tartalékait?

A kérdésekre a válasz: lábra kaptak a vendégek! Előbb Andrij Neszterov közeli lövése után pattant ki a védőkről a labda, majd Nagy Dániel emelt nyolc méterről a bal felső sarok fölé.

A második félidőt mind a két csapat erős iramban kezdte, lüktetett a játék, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Berecz Zsombor bombáját tolta ki a bal felső sarokból Antal Botond, aki két újabb védéssel jelezte, hogy nincs különösebb gond a formájával. Cserék és mezőnyjáték következett, a vendégek bátran és többet támadtak, azonban az ötezres publikum elégedetten távozhatott, hiszen kedvenceik megnyerték a megyei rangadót és három ponttal a tarsolyukban készülhetnek a Ferencváros ellen. A Mezőkövesdnek a játék miatt nem kell szégyenkeznie, a mutatós fociért viszont pont nem járt…

NB I, 2020–2021, 1. FORDULÓ
AUGUSZTUS 14., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
MTK–Ferencváros 1–1
Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionSolymosi Péter
4445
AUGUSZTUS 15., SZOMBAT
Paks–Újpest 1–2Paks, Városi Stadion Farkas Ádám
3870
ZTE–Mol Fehérvár 3–3
Zalaegerszeg, ZTE ArénaBogár Gergő 4375
AUGUSZTUS 16., VASÁRNAP
DVTK–Mezőkövesd 2–1Miskolc, DVTK StadionBerke Balázs
5099
AUGUSZTUS 17., HÉTFŐ
19.00: Budafok–Kisvárda (Tv: M4 Sport)Budapest, Budafoki MTE Sporttelep
Az augusztus 16-án 19 órára kiírt Puskás Akadémia–Budapest Honvéd mérkőzést az egyik felcsúti játékos koronavírusos esete miatt elhalasztották.
AZ ÁLLÁS
1. Újpest FC112–1+13
1. Diósgyőri VTK112–1+13
3. Zalaegerszegi TE113–301
3. Mol Fehérvár113–301
5. MTK Budapest111–101
5. Ferencvárosi TC111–101
7. Puskás Akadémia00–000
7. Kisvárda00–000
7. Budapest Honvéd00–000
7. Budafoki MTE00–000
11. Paksi FC111–2–10
11. Mezőkövesd111–2–10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik