Kiütés a borsodi rangadón, a Mezőkövesd a DVTK-t is elintézte

SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.08.24. 17:50
null
A Mezőkövesd nyerte meg a borsodi rangadót (Fotó: Micheller Szilvia)
A labdarúgó NB I 4. fordulójában a Mezőkövesd 3–0-ra nyert a Diósgyőri VTK otthonában, így továbbra is őrzi a hibátlan mérlegét.

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

DVTK–Mezőkövesd 0–3 (Nagy D. 50., Karnyicki 56., Cseri 66.)
Miskolc, DVTK Stadion, 4853 néző. Vezette: Andó-Szabó

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Kémjátszma Borsodban? Krimi az NB I-ben? James Bond Diósgyőrben?

Különös hír vezette fel a Mezőkövesd Zsóry miskolci vendégjátékát. Fernando Fernández, a Diósgyőri VTK edzője pénteken sértetten jelezte: nem várta volna a kövesdiektől, hogy kémet küldenek a diósgyőri edzésre. Amely zárt kapus, és mégis, valaki a kerítésen túlról kamerával rögzítette az edzőpályán zajló eseményeket. Azt kérdezik, miért? Nos, ez jó felvetés. Pénteken már jellemzően semmi eget rengető sem történik a gyakorláson, fel nem foghatjuk, mi lehetett a titokzatos varázslat, amelyről idejében értesülni akart a vendégcsapat, amely három meccsből kilenc pontot szerzett (logikusabb lett volna a siker titkát Mezőkövesden keresni...). Feltehetően nehéz kideríteni, mi történhetett, de hogy felfoghatatlan, az biztos. És ha megtörtént, az valóban nem elegáns...

A vélt vagy valós kémkedés összegzése az lehetett, hogy a Diósgyőrt már a saját tizenhatosánál le kell támadni, a vendég mezőkövesdiek visszatámadása ugyanis olyan zavarokat okozott a DVTK soraiban, hogy a házigazdák időnként pánikszerűen rugdalták ki a labdát a lelátóra.

A meccsen a 4–4–2-es hadrendben futballozó Mezőkövesd akarata érvényesült – hol Nagy Dániel, hol Pekár László lépett fel az ékek vonalába, míg Cseri Tamás és Berecz Zsombor a védőktől összegyűjtött labdával kezdték meg az akciók felépítését. Jobb híján kontrákra alapozott a hazai együttes, és az első ilyen lehetőségnél Prosser Dániel teljesen egyedül maradt a kövesdi kapuval szemben, de kihagyta a ziccert. Bocsánat: nem volt teljesen egyedül, mert az idényben először kezdő, az előző idény végén az Újpest ellen (3–0) góllal bemutatkozó Korbély Kristóf az üres kaput célozhatta volna meg, ha Prosser passzol... A játék képe a folytatásban sem változott: tíz emberrel védekező diósgyőriek, hatalmas labdabirtoklási fölényben futballozó mezőkövesdiek. A piros-fehérek a megszerzett labdával azonnal a leshatáron mozgó Prossert keresték, míg a vendégek hosszú percekig adogattak türelmesen és kimondottan kulturáltan – de kapura veszélytelenül.

Könnyen lehet, hogy Kuttor Attila a szünetben azt mondta játékosainak, a labdabirtoklási fölény hiába látványos, ha a kapura nem veszélyes a csapat. A második félidő elején ugyanis sokkal agresszívabb volt a befejezéseknél a Mezőkövesd. Előbb az addig mérsékelten futballozó Pekár László fűzte be Ternován Patrikot a szélen, és jó beadását Nagy Dániel remek mozdulattal fejelte a léc alá.

Nagy Dániel gólja

Fernando Fernández azonnal cserélt, a Diósgyőr rákényszerült, hogy picit feljebb nyomuljon, az üres területeket pedig könnyedén futották be a mezőkövesdiek. A második vendéggól – amely Aljakszandr Karnyicki nevéhez kötődik – előtt is a hazai védelem jobb oldalát játszották át a mezőkövesdiek, majd az utóbbi hetek egyik legjobb formában lévő játékosa, Cseri Tamás lőtte ki a felső sarkot.

Aljakszandr Karnyicki gólja

Cseri Tamás gólja

Alig telt el húsz perc a második félidőből, és három góllal vezetett a Mezőkövesd (0–3). A hazai közönség persze tüntetett, fütyült, és kórusban nagyon gyengének minősítette a diósgyőriek előadását. Bizonyos tekintetben igazuk is volt. Csakhogy... Az egész mérkőzésen a Mezőkövesd tűnt jobb csapatnak, a vendégeknél sokkal több kreatív, technikás futballista kapott szerepet, a tudáskülönbség végig jól érzékelhető volt – még úgy is, hogy Bertus Lajos, Molnár Gábor és a most szerződtetett Takács Tamás csak a kispadon ült. Csak szurkolásban voltak jobbak a miskolciak a mezőkövesdieknél, a játék képe alapján egyáltalán nem volt meglepő, hogy a mérkőzés így alakult. Az utolsó percekben a Diósgyőr becsületesen küzdött, mindent megpróbált, de semmi esélye sem maradt a felszabadultan futballozó ellenféllel szemben.

A Mezőkövesd négy forduló után is hibátlan, tizenkét pontja van, ezért jár az elismerés, míg a Diósgyőr egyetlen győzelme óta sorozatban harmadszor szenvedett vereséget (másodszor hazai pályán), vagyis a DVTK ugyanolyan nehéz idény elé néz, mint az elmúlt években.

A sokkal jobb csapat nyert – és ehhez aligha volt szükség kémek segítségére.

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2019–2020, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 24., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kisvárda–Újpest FC 2–0
Kisvárda, Várkerti SporttelepErdős József
2851
Diósgyőri VTK–Mezőkövesd 0–3
Miskolc, DVTK StadionAndó-Szabó Sándor

4853

Bp. Honvéd–Debreceni VSC 2–3Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionFarkas Ádám
2441
Paksi FC–Mol Fehérvár FC 0–2Paks, Városi Stadion Csonka Bence
2098
Kaposvár–ZTE FC 0–4
Kaposvár, Rákóczi StadionKarakó Ferenc
2410
AUGUSZTUS 25., VASÁRNAP
18.00: Puskás Akadémia–Ferencváros (Tv: M4 Sport)Felcsút, Pancho Aréna
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 4 4 13–3 +10 12
2. Mezőkövesd Zsóry FC 4 4 7–1 +6 12
3. Debreceni VSC 3 3 10–5 +5 9
4. Kisvárda 4 3 1 7–5 +2 9
5. Paksi FC 4 1 1 2 4–5 –1 4
6. Újpest FC 4 1 1 2 4–7 –3 4
7. Zalaegerszegi TE FC 3 1 2 6–4 +2 3
8. Ferencvárosi TC 1 1 1–0 +1 3
9. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–4 –1 3
10. Diósgyőri VTK 4 1 3 4–11 –7 3
11. Budapest Honvéd 4 4 5–11 –6 0
12. Kaposvári Rákóczi FC 4 4 3–11 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik