NB I: Doll szerint visszatalált a helyes útra a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 08:00
null
Doll megtalálta az alapcsapatát (Fotó: Szabó Miklós)
A Ferencváros meglehetősen nehézkesen kezdte az idényt, az első öt fordulóban egy győzelem és négy döntetlen volt a csapat mérlege, és augusztus végén az első vereségét is elszenvedte a gárda. Az azóta eltelt nyolc fordulóban hétszer nyert és egyszer döntetlent játszott a csapat (közben MK-mérkőzésen kikapott Kisvárdán, így kiesett a Magyar Kupából), s egy körrel ezelőtt már a tabella élére is feljutott Thomas Doll együttese. A német szakember az elmúlt két hónap eseményeit értékelve rámutatott szerinte mi, illetve ki ­– pontosabban kik – állhat a formajavulás mögött, és közben a hátralévő négy idei bajnoki mérkőzésre is előretekintett.

 

A Ferencváros élére 2013 decemberében kinevezett Doll a klub hivatalos honlapjának adott interjúban értékelte az őszi bajnoki szezon eddig eltelt bő háromnegyedét.

„Sikeres csapathoz rendszeresen játszó labdarúgókra van szükség, különben nem épülnek be az automatizmusok a csapatba. A szezon elején több játékosnak is különböző posztokon kellett futballozni, de most már megvan az alapcsapat, ami látszik is az eredményességünkön. Sztefan Szpirovszki, Miha Blazic és Joseph Paintsil érkezése nagyon fontos volt, velük a keret még éppen időben bővült. Velük érezhetően emelkedett a minőség a csapaton belül és a nehézkes rajt után sikerült visszatalálni a helyes útra” – árulta el a tréner, aki a három új játékosról részletesen is beszélt a FradiMédiának, de mellettük kitért a csapata előtt álló idei négy bajnokira is.

„A rossz idénykezdet és a nyári hónapok kritikái után most nagyon jó helyzetben vagyunk. Ugyanakkor nehéz sorozattal zárjuk az évet, mert háromszor megyünk idegenbe, míg itthon a Videoton elleni rangadó vár még ránk. Fontos meccsek lesznek, ezért nem jósolok. Ahogy mindig, most is inkább az aktuális feladatra koncentrálva várjuk ezeket a mérkőzéseket” – zárta szavait Thomas Doll.

A német szakemberrel készített teljes interjú ide kattintva elérhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik