Feczkó Tamás győzelemmel mutatkozott be a DVTK kispadján

DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)
Vágólapra másolva!
2019.09.14. 16:50
null
A Diósgyőr egy góllal legyőzte a Zalaegerszeget (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó NB I 6. fordulójában a Diósgyőri VTK hazai pályán Dusan Brkovics góljával 1–0-ra nyert a mérkőzést kettős emberhátrányban befejező Zalaegerszeg ellen, így Feczkó Tamás győzelemmel mutatkozott be a miskolciak kispadján.

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ

Diósgyőri VTK–Zalaegerszegi TE FC 1–0 (Brkovics 38.)
Miskolc, DVTK Stadion, 2961 néző. Vezette: Iványi
Kiállítva: Devecseri (66.), Kocsis G. (89.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Színes programokkal várta a Diósgyőri VTK a szurkolóit: kicsiket, nagyobbakat és időseket is lehetett látni a játékudvarban a Zalaegerszeg elleni bajnoki előtt. A hangulatra nem lehetett panasz, noha rontotta valamelyest az összképet, hogy a klub ultracsoportjai ezúttal is távollétükkel tüntettek.

A két együttes Diósgyőrben legutóbb 2011 nyarán találkozott az élvonalban, akkor a hazaiak 4–1-es győzelmet arattak. A piros-fehérek vendégeként amúgy sem sok babér termett a zalaiak számára, hiszen a korábban lejátszott 22 mérkőzés közül a DVTK tizennégyet nyert meg, öt végződött döntetlennel, és csupán három esetben örülhettek a vendégek.

A 2011-es összecsapáson egyébként Benczés Miklós vezetőedzőként irányította a diósgyőrieket. És lám, milyen a sors? A szakember egyedüli hírmondóként maradt meg a nyolc évvel ezelőtti szereplők közül: csütörtökön bővült a feladatköre, most már sportigazgatóként szoríthatott a csapatának.

Az újdonsült DVTK-vezetőedző, Feczkó Tamás kiadta a jelszót, hogy mindenáron nyerni kell! A hazaiaknál két új szerzemény – Rui Pedro, valamint Iszlai Bence – is helyet kapott a kezdők között. A felek mellőzték az óvatoskodást, mindkét csapat a támadásokra helyezte a hangsúlyt. Az első negyedóra végén Rui Pedro eresztett meg ballal lapos lövést, Demjén Patrik bravúrral tenyerelte szögletre a labdát a bal alsó sarok elől. Nem sokkal később Tamás Márk fejelt közelről a jobb sarok mellé. A hazaiak fokozatosan magukhoz ragadták a kezdeményezést. Bedi Bence bombájánál azonban a helyén kellett lennie a hazai kapusnak: Braniszlav Danilovics csak kiütni tudta a labdát. A két csapatnál azonos törekvést lehetett felfedezni, ami azt jelentette, hogy semmiképp sem akarnak gólt kapni.

Így aztán szép csendben csordogált a találkozó, egyedül a felek küzdőszellemét nem érhette kifogás. Sok volt ugyanakkor az eladott labda, a technikai hiba, a folyamatos játék pedig teljes egészében hiányzott. A 38. percben aztán végre történt valami – vezetést szereztek a hazaiak! Florent Hasani szöglete után nagy kavarodás támadt a zalai kapu előtt, végül Dusan Brkovics testéről került a labda a gólvonal mögé (1–0). Furcsa gól volt, de mindez senkit sem érdekelt a hazai nézőtéren.

Dusan Brkovics gólja

A fordulás után heves diósgyőri támadásokkal folytatódott a mérkőzés. Fel volt adva a lecke a vendégeknek, akiknek az egyenlítés eléréséért bátrabbá kellett válniuk. A 49. percben négy diósgyőri vezette a labdát kapura, ám Prosser Dániel elrontotta a lehetőséget. Jobb lett az iram, heves csata bontakozott ki. Rui Pedro bombázott fölé 12 méterről, kecsegtető helyzetből.

Adva volt tehát a kérdés, lesz-e újabb gól, és ha igen, melyik csapat talál be ellenfele kapujába.

A folytatásban Dejan Karan mentett a csereként beálló Bobál Gergely elől. A 66. percben váratlan fordulat történt, Devecseri Szilárd teljesen felesleges és indokolatlan szabálytalanságot követett el, és a második sárga után mehetett az öltözőbe. A DVTK ettől karnyújtásnyira került attól, hogy begyűjtse idénybeli második győzelmét, az emberhátrányban lévő vendégek erejéből ugyanis egyre kevesebb akció vezetésére futotta.

Nem szakadt meg tehát a Zalaegerszeg rossz diósgyőri sorozata, a kék-fehérek ezúttal is pont nélkül távoztak a borsodi megyeszékhelyről. A hazaiak nagy erőket mozgósítottak a győzelem eléréséért, elképzelésüket célratörő játékkal váltották valóra. Rászolgáltak a sikerre, a győzelem erőt adhat nekik a folytatáshoz.

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2019–2020, 6. FORDULÓ
SZEPTEMBER 14., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Újpest FC–Debreceni VSC 3–2
Budapest,
Illovszky Rudolf Stadion
Erdős József
2548
Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 0–1
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion
Kassai Viktor
3104
Kisvárda–Mezőkövesd Zsóry 1–2
Kisvárda,
Várkerti Stadion
Bognár Tamás
2520
Diósgyőri VTK–Zalaegerszegi TE FC 1–0
Miskolc,
DVTK Stadion
Iványi Zoltán
2961
Puskás Akadémia–Kaposvári Rákóczi 2–0Felcsút,
Pancho Aréna
Farkas Ádám
1022
Paksi FC–Ferencváros 0–4Paks,
Városi Stadion
Pintér Csaba
2680
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC 6 6 17–3 +14 18
2. Mezőkövesd Zsóry FC 6 5 1 9–4 +5 15
3. Puskás Akadémia FC 6 3 1 2 10–6 +4 10
4. Debreceni VSC 5 3 2 12–9 +3 9
5. Ferencvárosi TC 4 3 1 7–4 +3 9
6. Kisvárda 6 3 3 8–10 –2 9
7. Újpest FC 6 2 1 3 9–12 –3 7
8. Paksi FC 6 2 1 3 6–9 –3 7
9. Diósgyőri VTK 6 2 4 5–12 –7 6
10. Zalaegerszegi TE FC 5 1 1 3 7–6 +1 4
11. Budapest Honvéd 6 1 5 8–14 –6 3
12. Kaposvári Rákóczi FC 6 1 5 4–13 –9 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik