NB I: Devecseri elismeri, mindkét kiállításánál hibázott

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2019.10.09. 08:19
null
Devecseri Szilárd (jobbra) attól tart, hogy kiszorult a csapatból (Fotó: Meder István)
A ZTE FC háromszoros válogatott védője, Devecseri Szilárd mérges magára, ami nem csoda, már kétszer is kiállították az idényben.

Még sosem fordult elő vele, hogy két egymást követő mérkőzésén piros lapot kapott – Devecseri Szilárdot, a ZTE védőjét a Diósgyőr (0–1) és a Kisvárda ellen (3–3) is kiállította a játékvezető.

EDZŐI VÉLEMÉNY
„Nem könnyű megélni, hogy az idényben már négy piros lapot kaptunk – Devecseri Szilárd kétszer, Bolla Bendegúz és Kocsis Gergő egyszer –, ráadásul egyiket sem azonnal mutatta fel a játékvezető, hanem sárga lapos figyelmeztetés után kapták a futballisták, ami különösen bosszantó. A legutóbbi, Kisvárda elleni bajnokinál maradva, ellenfelünk a mérkőzés bizonyos részeiben keményen, agresszívan játszott, amire külön felhívtuk a játékosok figyelmét. Az egész csapatnak meg kell tanulnia megoldani ezeket a szituációkat is, fel kell venni a kesztyűt, s a test test elleni harcban szabályosan kell a másik fölé kerekedni” – mondta Dobos Barna.

„Nem tudok mit tenni, el kell ismernem, mindkét alkalommal hibáztam – mondta Devecseri Szilárd, a zalaegerszegiek 29 esztendős védője. – Mérges voltam magamra, mert a Diósgyőr ellen már volt egy sárga lapom, de túl nagy rössel próbáltam szerelni Márkvárt Dávidot. Nem ez volt a célom, csak oda akartam lépni… Kisvárdán késtem egy ütemet, szabálytalankodtam Hugo Secóval szemben, sajnos újra hibáztam. S hogy a társak miként reagáltak a két piros lapra? Ilyenkor nem mond semmit az ember, nyilván én is tudom, hogy hátráltattam csapatomat.”

„Azért remélem, sikerült segíteni is, Kaposváron gólt szereztem… Még mindig nehezen fogom fel, hogy két egymás utáni tétmeccsemen is kiállítottak. Egyszer történt olyan – ugyanúgy Zalaegerszegen, még Artner Tamás irányította a csapatot az NB II-ben –, hogy piros lapot kaptam, majd miután letöltöttem az eltiltásomat, begyűjtöttem egy sárgát, amely már az ötödik volt, így automatikusan egy bajnokira megint a lelátóra száműztek… Vehemens ember vagyok, de be kell látnom, olykor kifizetődőbb a nyugalom.”

„Természetesen opció ilyen helyzetben, hogy esetleg kikerülök a csapatból: a DVTK és a Kisvárda elleni meccs között rendezték a ZTE–Paksot, nyertünk három-egyre, s a helyettem futballozó Bobál Dávid kifejezetten jól játszott. Meg is jegyeztem magamban, lehet, hogy most szorultam ki a kezdőből. Nem így történt, igaz, a bal oldali védő, Tamás Krisztián sérült, a helyén épp Dávid játszott, én pedig visszakerültem a védelem közepére. Meglátjuk, számít-e rám a szakmai stáb, ha letöltöm az eltiltásomat. Azért is végzek sok különmunkát az edzések előtt, hogy tökéletes állapotba kerüljek. Bízom benne, több piros lapot nem kapok az idényben!”

Ebben bíznak a ZTE drukkerei is – no meg abban, hogy újoncként megkapaszkodnak az NB I-ben.

„Eddig a szimpatikus vesztes szerepét töltöttük be, de ennek véget kell vetni. Hogy miért hibáztunk, hibáztam sokat, nem tudom, lehet, az összeszokottság hiánya okozza. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy tőlem is jobb játék kell” – ismerte el Devecseri.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik