Egypontos Pontes-debütálás, van Torghelle, van gól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.13. 17:45
null
Dusan Brkovics (balra) és Torghelle Sándor küzd a labdáért (Fotó: MTI)
Döntetlenre végzett egymással a Debrecen és az MTK a labdarúgó NB I 5. fordulójában, a hazaiak kispadján most mutatkozott be az új edző, a portugál Leonel Pontes, a vendégek első góljukat szerezték ebben a bajnoki idényben.


NB I
5. FORDULÓ

DVSC–MTK 1–1 (Castillion 75., ill. Vogyicska 36.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az MTK elleni hazai bajnokin mutatkozott be a magyar nagyérdeműnek a Debrecen új edzője, a portugál Leonel Pontes, aki első kezdőjét nem meglepő módon 4–3–3-as felállásban vezényelte pályára. Jobb összpontosítással hamar kétgólos előnybe kerülhettek volna a hajdúságiak, de Horváth Zsolt és Mészáros Norbert is kihagyta ziccerét.

A lelátón megjelenő Kondás Elemér is csodálkozott minden bizonnyal azon, hogy milyen jól muzsikál az Aleksandar Jovanovic, Ognjen Djelmic, Danilo Szekulics középpályás trió, és talán elgondolkodott sokadszor is az edzősorson, amikor Horváth újabb helyzeténél is nagyon rosszul találta el a labdát.

Az MTK sokáig helyzetig sem jutott, pedig letöltötte eltiltását Torghelle Sándor, aki kezdett is a csatársorban Hrepka Ádám oldalán, és állandó veszélyt jelentett a hazai védőkre (illetve folyamatos, heves reklamálásával a játékvezető és a hazai közönség idegrendszerére) – majd az első gólban is főszerepet vállalt.

Az ő indítása után adott be ezúttal pontosan Hrepka, az ötösről a kapuba fejelt Vogyicska Bálint, a gólvonal előtt álló Torghelle pedig nem ért a labdába, nehogy les legyen – a gólszerző egyébként nem sokkal előtte lépett pályára a lesérült friss igazolás, Drazsen Okuka helyére. 0–1!

Nem kapott sokkot a góltól a DVSC, mert a szünetig három helyzetig is eljutott, de a korábbiakhoz hasonlóan ezek is kimaradtak. A pihenő után a négyezer fős hazai publikum még ezeket a kimaradt lehetőségeket is visszasírta, az 50. perc környékén már felhangzott az első füttyszó a lélektelen, veszélytelen futball láttán…

Pontes beküldte előbb Ferenczi Jánost, majd Szakály Pétert és Geoffrey Castilliont, s utóbbi két játékos hozta össze az egyenlítő találatot, pontosabban a támadó tulajdonképpen „gólba gyalogolta” a Szakály beadása után Hegedüs Lajos kapusról kétszer is rápattanó labdát. 1–1!

A hajrában igazi gólszerzési lehetőség már egyik csapat előtt sem adódott – egy-egy góllal egy-egy pontot szerzett a két csapat (sőt a fővárosiak egyenesen először találtak be ebben a bajnokságban), de a győzelmet inkább a Debrecen szalasztotta el az első félidőben kihagyott ziccerei miatt.

„Nagyon jó első harminc percet produkáltunk, amikor három-négy lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Egy esélye volt az MTK-nak az első félidőben, amit ki is használt. Amelyik csapat bajnok akar lenni, annak ki kell használni az adódó lehetőségeket és jobban kell harcolni, mint most. Ez a meccs jó szolgálatot tett arra, hogy levonjuk a következtetéseket a jövőre nézve” – értékelt az M4 Sportnak Leonel Pontes, a Debrecen új vezetőedzője.

„Mérges vagyok, hogy nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Oldalszabadrúgásból kaptuk a gólt, amire felkészültünk, mégis egy pici figyelmetlenséggel elrontottuk a kilencven perc munkáját. Nagyot küzdöttek a gyerekek, jól védekeztek, fegyelmezettek voltak, jól jöttek ki a kontrákból, megszereztük végre az első gólunkat, és akkor kapunk egy ilyen gólt, amit most még nem bírunk el, mert rengeteg fiatal játékosunk van, ami viszont örömteli. Ezeknek a fiúknak tudomásul kell venni, hogy idő kell ahhoz, hogy beépüljenek a csapatba, de idő nincs, kedden jön a Videoton.” – mondta Teodoru Vaszilisz, az MTK vezetőedzője az M4 Sportnak.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


AZ ÁLLÁS
1. Vasas FC 5 4 1 8– 4 +4 12
2. Ferencvárosi TC 5 3 1 1 11– 5 +6 10
3. Budapest Honvéd 5 3 1 1 9– 3 +6 10
4. Újpest FC 5 3 2 6– 5 +1 9
5. Debreceni VSC 5 2 2 1 8– 5 +3 8
6. Szombathelyi Haladás 5 2 2 1 8– 6 +2 8
7. Videoton FC 5 2 1 2 9– 5 +4 7
8. Diósgyőri VTK 5 2 3 7–14 –7 6
9. Mezőkövesd Zsóry FC 5 1 2 2 4– 6 –2 5
10. Paksi FC 5 3 2 3– 6 –3 3
11. MTK Budapest 5 2 3 1– 5 –4 2
12. Gyirmót FC Győr 5 2 3 3–13 –10 2

NB I, 2016–2017, 5. FORDULÓ
AUGUSZTUS 13., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Újpest–Gyirmót FC Győr 3–1
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Erdős József
Videoton–Mezőkövesd 2–0
Felcsút, Pancho Aréna Szabó Zsolt
Honvéd–Paks 3–1
Budapest, Bozsik József Stadion Solymosi Péter
Haladás–DVTK 3–1
Sopron, Városi Stadion Berke Balázs
DVSC–MTK 1–1 Debrecen, Nagyerdei Stadion Karakó Ferenc
Ferencváros–Vasas 1–2 Budapest, Groupama Aréna Iványi Zoltán
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik