Elszórakozta a győzelmet a Loki, kis szerencsével ikszelt a Hali

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.09.01. 16:50
null
Priskin Tamás góljával egyenlített a Haladás Debrecenben (Fotó: Kovács Anikó)
Egy ponttal (1–1) távozott a Haladás a helyzetek garmadáját elpazarló Debrecen otthonából a labdarúgó NB I 7. fordulójának nyitó mérkőzésén.

 

NB I
7. FORDULÓ
Debreceni VSC–Haladás 1–1 (Takács T. 21., ill. Priskin 41.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Melyik csapatnak sikerül javítania?

A DVSC az előző fordulóban méretes pofonba szaladt bele Kispesten, a Bp. Honvéd elleni 0–3 a veretlenségi sorozatának a végét jelentette, a Haladás pedig tíz bajnoki után (benne hat győzelemmel és négy döntetlennel) tapasztalta meg, milyen pont nélkül zárni egy bajnokit az új Rohonci úti stadionban. A párharcnak a Loki volt az esélyese, ám nem lehetett figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy a Herczeg András vezette Loki 2018-ban csak kétszer tudott győzni a saját pályáján, mindkétszer a DVTK-t sikerült felülmúlnia.

Persze azt se hallgassuk el, hogy a Haladás vendégként nem teljesít túlságosan acélosan, legutóbbi győzelméig április 14-ig kell visszamenni, akkor 2–1-es sikerével Paksról hozta el a három pontot – még az előző idényben.

Nem ment el szó nélkül a kispesti vereség mellett Herczeg András vezetőedző, a megszokott védelemből Szatmári Csaba és Ferenczi János is kimaradt (Mészáros Norbert és Barna Szabolcs került be), a támadó Albion Avdijaj helyett pedig ezúttal Takács Tamás kezdett. Néhány perces csúszással kezdődött az összecsapás, az egyik alapvonalbeli játékvezető, Urbán Eszter ugyanis nem találta rendben lévőnek a hazaiak kapuján lévő hálót. Mihelyst megoldódott a probléma, és útjára indulhatott a labda, Könyves Norbert megugrása után Király Gábornak bravúrral kellett védenie.

Noha a vendégcsapatnak is volt két veszélyes jobb oldali beadása, kétségkívül a DVSC kezdett jobban, élmény volt például azt a támadást nézni, amely során Varga Kevin megiramodott a bal szélen, s a tizenhatoson belül egy lövőcsellel helyzetbe hozta magát, igaz, a lövése aztán nem találta el a kaput. Sohasem jelent jót, ha egy csapatnak kényszerből csaknem negyedóra után cserélnie kell, az pedig különösen érzékeny veszteség, amikor a védelem tengelyében kell változtatnia. Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője már az előző fordulóban, az MTK Budapest ellen (1–2) is kényszerből hívta le a pályáról Vít Benest, ám a cseh légiós akkor egy félidőt bírt, ezúttal viszont már a 17. percben cserét kért, mert láthatóan rosszul érezte magát, és kóválygott a gyepen.

Az sem lett volna meglepetés, ha Priskin Tamás vezetéshez juttatja csapatát (lövése Erik Cikosban akadt el), ehelyett egy szögletet követően a Loki került előnybe. Nem sokkal később Tőzsér Dániel olyan pazar átadással teremtett ziccert Bódi Ádámnak, amire csak nagyon kevesen képesek, csakhogy a hazaiak középpályása nem tudta megduplázni a hazai előnyt. Nem állítjuk, hogy 2–0-s debreceni vezetésnél lezárult volna a találkozó, de az biztos, hogy a Loki nagy lépést tett volna a három pont megszerzése felé. Jött is a büntetés: Priskin Tamás megpattanó lövése Nagy Sándor kapujában kötött ki, és bár a játékrész hajrájában Takács Tamás került ismét helyzetbe, döntetlennel ért véget az első negyvenöt perc. 1–1

A második félidő elején Tőzsér Dániel szabadrúgásánál nagyot kellett védenie Király Gábornak, majd a másik oldalon Schimmer Szabolcs került remek megindulás és csel után ziccerbe, a kaput azonban nem találta el. A Haladás ráérzett arra, hogy igenis lehet keresnivalója, ám Karol Mészáros hiába került nagy helyzetbe, lövését védte Nagy Sándor.

Mindkét vezetőedzőben, Herczeg Andrásban, valamint Michal Hippben is lehetett hiányérzet a kimaradt lehetőségek miatt, lehetetlen volt megtippelni, melyik együttes kerekedhet a másik fölé. A rengeteg lehetőség rámutatott mindkét csapat gyenge védekezésére, és bár a szurkolók sokat bosszankodtak, cseppet sem volt unalmas a párharc. Priskin Tamás és Németh Márió is újabb kecsegtető helyzetet rontott el, majd Könyves Norbert hagyott ki felettébb ígéretes helyzetet.

A rengeteg gólszerzési lehetőség ellenére az eredmény már nem változott, így a DVSC harmadik idénybeli hazai győzelmére továbbra is várni kell, és a Haladás sem tud április 14-e óta vendégként nyerni.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 6 5 1 15–4 +11 16
2. Budapest Honvéd 7 5 1 1 12–5 +7 16
3. MTK Budapest 7 4 1 2 11–10 +1 13
4. Debreceni VSC 7 2 4 1 9–9 0 10
5. Mol Vidi FC 4 2 2 9–2 +7 8
6. Mezőkövesd Zsóry FC 6 2 2 2 7–5 +2 8
7. Újpest FC 6 1 4 1 5–6 –1 7
8. Paksi FC 7 1 4 2 7–9 –2 7
9. Diósgyőri VTK 7 1 3 3 5–10 –5 6
10. Szombathelyi Haladás 7 1 2 4 9–13 –4 5
11. Kisvárda 7 1 2 4 3–13 –10 5
12. Puskás Akadémia FC 7 2 5 7–13 –6 2
NB I, 2018–2019, 7. FORDULÓ
SZEPTEMBER 1., SZOMBATHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Debreceni VSC–Haladás 1–1
Debrecen, Nagyerdei StadionErdős József
3203
Mezőkövesd Zsóry–Puskás Akadémia 2–0
Mezőkövesd, Városi StadionBogár Gergő
2155
Újpest FC–Bp. Honvéd 0–0 Budapest, Szusza Ferenc Stadion Iványi Zoltán
3561
MTK Budapest–Kisvárda 0–1 Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Solymosi Péter
1632
Diósgyőri VTK–Paksi FC 0–0
Miskolc, DVTK-stadion
Andó-Szabó Sándor 3872
SZEPTEMBER 2., VASÁRNAP
18.00: Ferencváros–Mol Vidi FC (Tv: M4 Sport)
Budapest, Groupama Aréna
Berke Balázs
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik