NB I: csak úgy röpködtek a büntetések a Vasas–Vidi miatt

Vágólapra másolva!
2017.09.19. 17:52
null
Danko Lazovics (aranyszínű mezben) egy ideig nem játszhat a bajnokságban (Fotó: Török Attila)
Danko Lazovics (Videoton) három bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) legfrissebb, kedden nyilvánosságra hozott fegyelmi határozataiból, amelyek közül több is foglalkozik a szombaton lejátszott, parázs hangulatú Vasas–Videoton (3–1) mérkőzéssel.

 

VASAS–VIDEOTON

Danko Lazovics (Videoton) a Vasas játékosának arcon ütéséért kapta a soron következő három bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást, míg a második sárga lap után kiállított Loic Nego (Videoton) egy bajnoki meccsen nem játszhat. (Bár az előző NB I-es fordulót összefoglaló cikkünkhöz hozzászóló olvasónk szerint Lazovics „Berecz Zsombit” könyökölte le, és nem Gaál Bálintot, ahogyan mi írtuk, a mérkőzés összefoglalójában is látszik – meg a fenti fotón is –, hogy bizony a 14-es mezben pályára lépő Gaál Bálint volt a szenvedő fél.)

Kovács Zoltán sportigazgató (Videoton) a mérkőzés szünetében a játékvezető tévesnek vélt döntése ellen szóban sportszerűtlen módon tiltakozott, ezért 100 000 forint pénzbüntetést kapott.

Vancsa Miklós ügyvezető igazgató (Vasas), amiért a mérkőzés szünetében a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, 200 000 forint pénzbüntetést kapott.

NB I – MÁS

A két sárga lappal kiállított Botka Endre (FTC) egy bajnokin nem léphet pályára.

Bódog Tamás vezetőedző (Diósgyőr) 200 000 forintos pénzbüntetést kapott azért, mert „a mérkőzés lefújása után a játéktérre ment, közben a játékvezető működése ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, az ellenfél egyik játékosát félrelökte és a játékvezető ítéletei ellen tovább tiltakozott, a játékvezető működésére negatív kijelentést tett”.

NB II

Farkas András (Ceglédi VSE) és Balajcza Szabolcs (BFC Siófok) egy bajnoki mérkőzésen nem játszhat.

A teljes szöveg, benne további határozatokkal itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik