NB I: csak három játékosnak van élő szerződése a Zeténél

Vágólapra másolva!
2020.07.01. 19:36
null
A ZTE-nél megpróbálják egyben tartani a csapatot (Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap)
A bennmaradást kiharcoló játékosok közül csak háromnak van a következő szezonra is érvényes szerződése, ezzel együtt a keret egyben tartása a cél a Zalaegerszeg labdarúgócsapatánál.

 

Sallói István sportigazgató az M1 aktuális csatornának azt mondta, tudatos döntés volt a vezetőség részéről az ilyen időtartamú szerződések kötése, ugyanis a tulajdonos nem szeretett volna hosszú távú elkötelezettséget vállalni, mert nem tudták, mit hoz a jövő.

„Ez a metódus most nagy hátrány, mert a játékosaink kapósak és éhesek lettek, így nehéz egyben tartani a csapatot” – mondta Sallói.

Hozzátette, legjobbjaikkal folyamatosan tárgyalnak, de egyelőre mindenki kivár, milyen lehetőségei lesznek.

A sportigazgató kiemelte, nem a ZTE a leggazdagabb klub az OTP Bank Ligában, de amit megígérnek, azt meg is kapják a játékosok.

„A fiatal, tehetségek labdarúgók mellett eddig is olyanokat alkalmaztunk, akik máshol nem kaptak bizalmat vagy lehetőséget. Bízunk abban, hogy akiknek ezt mi megadtuk, azoktól most vissza is kapjuk” – utalt Sallói többek között a gólkirály Radó Andrásra vagy az ugyancsak támadó Bobál Gergelyre.

A sportvezető megemlítette, az együttest az élvonalban tartó Márton Gáborral is egyeztetnek a közös folytatásról, de neki is vannak más lehetőségei. Mint arról beszámoltunk, három fontos játékostól már elköszönt a ZTE. Az NB I következő idénye augusztus 15-én rajtol.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZTE FC-NÉL
Érkezők: Bojan Szankovics (montenegrói, Irtis Pavlodar – Kazahsztán, szabadon igazolható), Zimonyi Dávid (Lipót)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Gergényi Bence (NK Nafta Lendava – Szlovénia, ?), Ubochioma Meshack (nigériai, NK Nafta Lendava – Szlovénia, ?), Sebestyén Lóránt (Hévíz, ?), Szökrönyös Dániel (Hévíz, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Novothny Soma
(Újpest – szabadon igazolható),
Távozók: Horváth Krisztofer (SPAL – Olaszország, kölcsön után végleg), Eduvie Ikoba (amerikai), Kocsis Gergő, Kovács Zoltán (Budafok – kölcsön után végleg), Eric McWoods (amerikai), Nikola Mitrovics (szerb, Újpest – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), Bőle Lukács (Ferencváros, ?), Matija Katanec (horvát, Mezőkövesd, ?), Fanosz Katelarisz (ciprusi, Omonia Nicosia – Ciprus, ?), Stjepan Ostrek(horvát, NK Nafta Lendava – Lendva, Szlovénia), Tamás Krisztián (Mol Fehérvár)
Távozhatnak/
érdeklődnek irántuk:
Bobál Gergely (Bp. Honvéd), Radó András (szabadon igazolható)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik