A Vidi után a Honvéd is négy góllal küldte haza a Kisvárdát

SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (tudósítás)SOMOGYI ZSOLT, HATÁR DÁVID (tudósítás)
Vágólapra másolva!
2018.07.29. 17:50
A labdarúgó NB I második fordulójában a Budapest Honvéd hazai pályán megerőltetés nélkül, 4–0-ra nyert az abszolút újonc Kisvárda ellen.
Danilónak az ollózás nem jött be, de a Honvéd így is simán nyert a Kisvárda ellen (Fotó: Tumbász Hédi)
Danilónak az ollózás nem jött be, de a Honvéd így is simán nyert a Kisvárda ellen (Fotó: Tumbász Hédi)

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ

Bp. Honvéd–Kisvárda 4–0 (Danilo 24. – 11-esből, Jánvári G. 72. – öngól, Gazdag 85., Lukács D. 91.)
Budapest, Bozsik-stadion, 1774 néző. Vezette: Farkas Á.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Eleinte úgy tűnt: Vadócz Krisztiánt nem értik a társai.

Az elmúlt több mint egy évtizedet külföldön töltő középpályás a nyár elején a válogatottba, a végén nevelőegyesületébe, a Honvédba tért vissza. Anélkül, hogy bárkit megbántanánk, az NB I-től távol töltött évek meglátszanak a mozdulatain: teljesen más ritmusban futballozik, mint a többiek. A mérkőzés elején két, kimondottan okos passzal azonnal gólhelyzetbe kerülhetett volna a Honvéd – csakhogy a címzettek egyik esetben sem gondolták, hogy onnan, ahol Vadócz Krisztián megkapta a labdát, meg lehet őket játszani.

Így aztán odalett mindkét helyzet, ezt diplomatikusan úgy szokták megfogalmazni, hogy össze kell még szokniuk a játékostársaknak...

Akárhogy is: a futballista nagy nyeresége a jelenlegi Honvédnak, de sokkal több haszna lenne a piros-feketéknek, ha több társa is egy hullámhosszra kerülne vele.

Kispest, Kisvárda – a következő kérdés az volt: hogyan lehet ebből nagy meccs?

A rekkenő hőségben amúgy sem nagyon lehetett volna észvesztő tempót várni, ráadásul a Honvéd hét közben idénybeli harmadik nemzetközi mérkőzésén szerepelt, de ahogy az egyik leglelkesebb hazai drukker megfogalmazta, a játékosok dacolnak a fáradtsággal. Az újonc egy hete a bajnok Vidi otthonában kapott ki 4–0-ra, s a hét közben Révész Attila sportigazgató kemény szavakkal bírálta játékosait. Gyávának nevezte őket, így arra lehetett számítani, hogy a Kisvárda talán nem futballozik úgy vasárnap délután, mint a Real Madrid, de hogy sokkal akaratosabb lesz, mint legutóbb Felcsúton, az biztos.

Az első húsz percben a várakozásoknak megfelelően alakult a játék képe, Vadócz Krisztián próbált szervezni, és időnként jó volt látni, milyen ötletei vannak a futballpályán (lásd fentebb – a szerk.), a Honvéd mezőnyfölényt harcolt ki, a Kisvárda fegyelmezetten, lelkesen védekezett, csak néha kissé botor módon. Az egyik hazai szögletnél ugyanis Farkas Ádám játékvezető előre figyelmeztette a védőket, hogy ne rángassák az ellenfél mezét, ne szabálytalankodjanak, hiszen nemcsak ő, hanem az alapvonalon helyezkedő Kulcsár Katalin is közelről figyeli, mi történik. A védők bólintottak, mint akik megértették az üzenetet, majd amikor középre szállt a labda, Rados Protics belecsimpaszkodott Djordje Kamber mezébe, három lépésre Kulcsár Katalintól...

Én szóltam – gondolhatta Farkas Ádám, miközben a tizenegyespontra mutatott. Danilo előlépve Eppel Márton és Davide Lanzafame árnyékából, higgadtan értékesítette a büntetőt, és annyira megjött a kedve, hogy a félidő végén látványos ollózással próbálta bevenni a vendégek kapuját – a tetszetős akció végén azonban a labda elkerülte a kaput, de a megoldásért járt a vastaps.

Danilo tizenegyesből talált be a Kisvárdának

Gróf Dávid, a Honvéd kapusa a mezőnybe rúgta a labdát két hazaadást követően, valamint lehúzott egy beadást – neki ennyi dolga volt, és ezzel nagyjából mindent el is mondtunk a kisvárdai támadójátékról.

A szünet után is a Honvéd volt fölényben. A játék jobbára a Kisvárda térfelén zajlott, pedig az újoncnak kellett volna kockáztatnia, támadnia, rohamoznia az egyenlítésért, de erre szemernyi esélye sem volt. A házigazda járatta a labdát, a Honvéd futballistái többször is odaértek a kisvárdai kapu közelébe, ám egy balszerencsés mozdulat kellett ahhoz, hogy növeljék az előnyüket: Jánvári Gábor ügyetlenül ért a labdába, és bár Felipe, az újonc brazil kapus, akárcsak egy hete, a Vidi otthonában, többször is nagyot védett, erre a fordulatra nem készülhetett fel.

Szegény Jánvári Gábor... Csereként jött be, de az öngól után vissza is ülhetett a kispadra...

Eddig a pillanatig izgulhattak a kispestiek, mondván, bár semmiféle veszély nincs a Kisvárda játékában, egy gólt bárki bármikor találhat, így ez a bizonyos öngól a legjobb nyugtatóval ért fel a kispestiek számára. A mérkőzésnek itt valójában vége is volt, a hátralévő perceket már csak kötelességtudatból játszották le a felek (4–0). Azt állapíthatjuk meg, hogy a Kisvárda egyelőre még mindig közelebb van az NB II színvonalához, mint az első osztályéhoz. Igaz, a Kondás Elemér edzette csapat a korábbi bajnokhoz látogatott, de amikor elérte az NB I-et, alighanem ennél többen reménykedett.

Kispesten egyelőre szép az élet: két győzelemmel kezdett a Honvéd, ráadásul a csapat versenyben van még az Európa-ligában, míg a Kisvárda mindkét meccsét elveszítette.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2018–2019, 2. FORDULÓ
JÚLIUS 28., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia 2–2
Miskolc, DVTK-stadionKarakó Ferenc
4349
Mol Vidi FC–Paksi FC 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Solymosi Péter
1058
Debreceni VSC–Mezőkövesd 1–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Pintér Csaba
3228
JÚLIUS 29., VASÁRNAP
Bp. Honvéd–Kisvárda 4–0
Budapest, Bozsik József Stadion
Farkas Ádám
1174
Haladás–Újpest FC 2–2
Szombathely, Haladás-stadion Erdős József
4965
MTK Budapest–Ferencváros 1–4
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion Kassai Viktor
4079
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 2 2 8–2 +6 6
2. Budapest Honvéd 2 2 7–2 +5 6
3. Mol Vidi FC 2 1 1 5–1 +4 4
4. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 4–2 +2 4
5. Debreceni VSC 2 1 1 2–1 +1 4
6. MTK Budapest 2 1 1 3–4 –1 3
7. Szombathelyi Haladás 2 1 1 4–5 –1 1
8. Puskás Akadémia FC 2 1 1 2–3 –1 1
9. Újpest FC 2 1 1 2–4 –2 1
9. Paksi FC 2 1 1 2–4 –2 1
11. Diósgyőri VTK 2 1 1 3–6 –3 1
12. Kisvárda 2 2 0–8 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik