Győzelemmel búcsúzott a régi Bozsik-stadiontól a Honvéd

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2018.08.05. 17:50
A Bozsik József Stadionban az újjáépítés előtti utolsó tétmérkőzésen egy nullára megverte a Budapest Honvéd az élvonalban május óta nyeretlen Paksot.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

NB I
3. FORDULÓ
Bp. Honvéd–Paksi FC 1–0
(Danilo 48. – 11-esből)
Budapest, Bozsik József Stadion, 1740 néző. Vezette: Kassai
Kiállítva:
Papp K. (47., Paks)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK ITT!

Csütörtökön fájó pofont kapott az Európa-ligában a Budapest Honvéd, vasárnap azonban hazai pályán három pontot szerzett a Paks ellen, tehát győzelemmel búcsúzott a Bozsik-stadiontól. Bajnokin ez jelentette a búcsút.


A Budapest Honvéd legendás, 1938-ban átadott (és azóta több ráncfelvarráson átesett) arénájában a Paks elleni találkozó volt az utolsó tétmérkőzés, igaz, valamikor szeptemberben majd rendeznek még egy búcsúmeccset is. A lelátón természetesen Marco Rossi szövetségi kapitány is helyet foglalt – nem kizárt, hogy a szakembernek 2017. május 27-e (vagyis a Videoton ellen 1–0-ra megnyert bajnoki „döntő” napja óta) először volt lehetősége megnézni korábbi csapatát.

A tribünön foglalt helyet a vendégek vezetőedzője, Csertői Aurél is, ám neki ezzel az összecsapással lejárt az eltiltása, így a következő fordulóban, az Újpest ellen már visszaülhet a kispadra. Kispesten senki nem örült annak, hogy Gazdag Dániel sérülése nem jött rendbe és még a keretbe sem került be a középpályás; az alapemberek közül Djordje Kamber is csak a kispadon kezdett, ugyanakkor a héten igazolt cseh Tomás Pilík máris a kezdő tizenegyben találta magát.

Két és fél perc sem kellett ahhoz, hogy az előző két bajnokiját megnyerő, ugyanakkor csütörtökön Luxemburgban a Progres Niederkorn ellen az Európa-ligában 2–0-s vereséget szenvedő Honvéd máris helyzetet alakítson ki: a kulcspassz a korábban éveken át Pakson játszó Heffler Tiboré volt, Nagy Gergő lövését azonban Nagy Gergely védeni tudta. Nem sokkal később Vadócz Krisztián lövése adott munkát a vendégek kapusának, hogy aztán a 15. percben rázendítsen az addig (alighanem a luxemburgi kiesés miatt...) némasággal tüntető hazai tábor.

Sajnos az nem jelenthető ki, hogy a pályán mutatott futball hozta lázba a szurkolókat, ugyanis a Honvéd és a Paks is viszonylag nagy hibaszázalékkal játszott, és mert a sebesség sem volt az igazi, esély sem adódott két-három húzásból helyzetet teremteni. A játékrész közepén már a Paks is veszélyeztetett (Papp Kristóf bevetődő fejesét kellett Gróf Dávidnak hárítania), sok minden azonban nem változott. Gyűrték, gyömöszölték egymást a labdarúgók, minőségi futballt azonban keveset láttunk.Nem volt kérdés, hogy amennyiben a csapatok nem elégszenek meg a soványka döntetlennel, a folytatásban bizony javulniuk kell.

Hamar felgyorsultak az események, hiszen két perce sem tartott a második játékrész, amikor Papp Kristóf rossz ütemben csúszott be, Kassai Viktor játékvezető büntetőt ítélt, kiállította a vendégek középpályását, Danilo pedig élt a lehetőséggel s a Haladás és a Kisvárda után a Paks kapujába is betalált.

Az addig mutatott futball és persze az 1–0-s hátrány miatt a vendégszurkolók alighanem sejtették, kedvenceik messze kerültek attól, hogy 2015. augusztus 8-a után (amikor is 3–1-re verték a Honvédot) ismét három pontot szerezzenek a kispestiek ellen, mi több, az esetleges pontszerzés is nagyon távolinak tűnt.Danilo a 65. percben megduplázhatta volna csapata előnyét, de kihagyta a helyzetét, majd újra ő választott rossz megoldást komoly ziccerben, igaz, a két hazai lehetőség között Gévay Zsolt akár egyenlíthetett is volna.

A Honvéd drukkerei a Bozsik-stadion utolsó tétmérkőzésén, a szakadó eső ellenére sem mozdultak az északi kanyarból, végigénekelték a második félidőt, és bár kedvenceik nem az idény legjobb futballját vezették elő, úgy mehettek haza, hogy a szezon harmadik bajnokiját is megnyerték a legendás létesítményben. A Paks meg sem közelítette előző heti, Videoton elleni teljesítményét, így igazából esélye sem volt a pontszerzésre.


NB I, 2018–2019, 3. FORDULÓ
AUGUSZTUS 4., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Puskás Akadémia–MTK Budapest 1–2 Felcsút, Pancho Aréna
Farkas Ádám
837
Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 2–0
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Erdős József
4028
Ferencváros–Haladás 3–1
Budapest, Groupama Aréna
Szőts Gergely
7504
AUGUSZTUS 5., VASÁRNAP
Újpest FC–Kisvárda 1–0
Budapest,Szusza Ferenc StadionAndó-Szabó Sándor
2029
Bp. Honvéd–Paksi FC 1–0
Budapest, Bozsik József Stadion
Kassai Viktor
1704
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 3 3 11–3 +8 9
2. Budapest Honvéd 3 3 8–2 +6 9
3. Debreceni VSC 3 2 1 4–1 +3 7
4. MTK Budapest 3 2 1 5–5 0 6
5. Mol Vidi FC 2 1 1 5–1 +4 4
6. Mezőkövesd Zsóry FC 2 1 1 4–2 +2 4
7. Újpest FC 3 1 1 1 3–4 –1 4
8. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–5 –2 1
9. Szombathelyi Haladás 3 1 2 5–8 –3 1
10. Paksi FC 3 1 2 2–5 –3 1
11. Diósgyőri VTK 3 1 2 3–8 –5 1
12. Kisvárda 3 3 0–9 –9 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik