Honvéd: bajnoki pörköltillatra újoncpont

Vágólapra másolva!
2017.07.29. 20:20
null
Nem volt egyszerű dolga Davide Lanzafaménak (Fotó: Dömötör Csaba)
A bajnoki címvédő Budapest Honvéd nem bírt odahaza az újonc Balmazújvárossal, a labdarúgó NB I 3. fordulójában rendezett mérkőzés 2–2-re végződött.

 

LABDARÚGÓ NB I
3. FORDULÓ
Bp. Honvéd–Balmazújváros 2–2
(Eppel 52., Lanzafame 63., ill. Vajda 3., Arabuli 69.)
Kiállítva: Habovda (70., Balmazújváros)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Pörköltillat csapta meg a Kispesti Futball Ház környékén sétálók orrát – a Honvéd múzeumaként működő épületet ellepték a lurkók, a felnőttek, ugyanis családi napot szerveztek a drukkerek, s a kellemes illatok onnan terjedtek a Bozsik-stadionba. Az eseményen megjelent Nagy Gergő is, a kispestiek piros lapos eltiltását töltő középpályása, akivel kedélyesen beszélgettek és fényképezkedtek a szurkolók – a futballista keze el is fáradhatott kissé, ugyanis sorra osztotta ki az aláírásokat a gyerekeknek…

A Balmazújváros eközben kisebbfajta pofont osztott ki a mérkőzés harmadik percében, Vajda Sándor megszerezte a vezetést a vendégeknek – mesterien lőtt a jobb alsó sarokba.

Mélyütésként érte a hazaiakat az újvárosi vezetés, érezhetően kissé megfogta a kispestieket, hogy nagyon korán hátrányba kerültek – de idővel próbált magához térni a Honvéd.

„Visszatért a legkisebb király!” – szólt a lelátóról egy öblös hang, de csalódnia kellett a szurkolónak, hiszen nem a térdsérülést szenvedő Patrick Ikenne-King, hanem a védő helyére szerződtetett Akeem Latifu futott fel s alá a jobb oldalon.

Kétségtelen, a két nigériai hasonlít egymásra, de arra még várni kell, hogy kiderüljön, a játékos szerződtetése jó vagy rossz vásár lesz-e.

A meccs viszont elég gyengécskének tűnt – a hazaiak próbálkoztak, mentek előre, ám igazi átütőerő nem volt a gárdában, s bizony a balmazújvárosiak fürge támadóikkal veszélyes kontrákat vezettek. Ezen a ponton meg is jegyezhettük, alakuljon bárhogy a mérkőzés, hiányzott a bajnokcsapatból néhány gyors játékos, például Zsótér Donát vagy Koszta Márk, és egy pontos labdákat osztogató középpályás, mint például Hidi Patrik – már egyikük sincs Kispesten…

Davide Lanzafame igen, s az olasz majdnem egyenlített is, Horváth László azonban szépen védett.

Szokás szerint Davide Lanzafame próbált lendíteni az együttes szekerén, de nem az olasz, hanem a regnáló gólkirály egyenlített – Eppel Márton szezonbeli második gólját szerezte az 52. percben, igaz, ehhez elengedhetetlen volt Djordje Kamber príma passza. Az sem mellékes tény, hogy a találat előtt néhány másodperccel Vajda Sándor lőhetett volna kecsegtető helyzetben, ám a vendégek játékosa inkább a passzt választotta, tévesen, ugyanis társa lesen helyezkedett.

Az Eppel-gól felélénkítette a meccset, lényegesen aktívabban kezdtek futballozni a hazaiak, a vendégek beszorultak a saját kapjuk elé, s ez meg is bosszulta magát – Lanzafame megszerezte a vezetést a Honvédnak.

Hogy az olasz mekkora munkát vállal, s hogy milyen remek formát fut, bizonyítja, hogy a Honvéd az idénybeli öt tétmérkőzése mindegyikén (!) betalált, így a Hapoel Beer-Sevának mindkétszer a Bajnokok Ligájában, valamint a Haladás, a Diósgyőr és ugye a Balmazújváros ellen is, így már öt gólnál jár.

S mire leírtuk ezeket a sorokat, Laczkó Zsolt hibájából egyenlített a Balmazújváros, majd meg is fogyatkozott – Jurij Habovda piros lapot kapott.

A Honvéd beszorította az újonc együttest, de maradt a döntetlen – és a pörköltillat is.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Diósgyőri VTK 3 2 1 7–2 +5 7
2. Mezőkövesd Zsóry FC 2 2 5–3 +2 6
3. Budapest Honvéd 3 1 2 6–4 +2 5
4. Videoton FC 2 1 1 4–2 +2 4
5. Vasas FC 2 1 1 1–2 –1 3
6. Szombathelyi Haladás 3 1 2 1–5 –4 3
7. Újpest FC 2 2 4–4 0 2
8. Ferencvárosi TC 2 2 3–3 0 2
9. Paksi FC 3 2 1 5–6 –1 2
10. Balmazújváros 3 2 1 3–4 –1 2
11. Puskás Akadémia FC 2 1 1 2–4 –2 1
Debreceni VSC 3 1 2 2–4 –2 1
NB I, 2017–2018, 3. FORDULÓ
JÚLIUS 29., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Paksi FC–Debreceni VSC 1–1
Paks, Városi Stadion Németh Ádám
Haladás–Diósgyőri VTK 0–3
Sopron, Városi StadionFarkas Ádám
Bp. Honvéd–Balmazújváros 2–2
Budapest, Bozsik József StadionSzőts Gergely
JÚLIUS 30., VASÁRNAP
18.00: Vasas FC–Puskás Akadémia FC
Budapest, Szusza Ferenc Stadion Erdős József
18.00: Videoton FC–Újpest FC
(Tv: Duna World)
Felcsút, Pancho ArénaBognár Tamás
18.00: Ferencváros–Mezőkövesd Budapest, Groupama Aréna Solymosi Péter
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik