Baráth újra a Honvéd játékosa lett (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Baráth Botond 2019 januárjában távozott a Honvédtól, s meg sem állt az Amerikai Egyesült Államokig: a Sporting Kansas City játékosa lett, a klub színeiben összesen 24 tétmérkőzésen lépett pályára: 21-szer a bajnokságban, háromszor pedig a CONCACAF Bajnokok Ligájában kapott játéklehetőséget – a neve mellett egy bajnoki gól szerepel a kansasi csapatban.

„Botondot nem nagyon kell bemutatni senkinek, hiszen a bajnokcsapat oszlopos tagja volt. Nagyon örülünk, hogy hazatér hozzánk. Személyében válogatott védővel sikerült tovább erősíteni a keretünket” – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója, a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben.

Baráth eddig 187 tétmérkőzésen lépett pályára a Honvéd színeiben, tagja volt a 2017-es bajnokcsapatnak.

„A múlt hét elején volt egy beszélgetésem Urbányi Istvánnal, a Honvéd sportigazgatójával, kérdezte, hogy mi a helyzet velem, és mondtam, hogy jól vagyok, viszont kevés játéklehetőséghez jutok. Elmondta, hogy a Honvéd új edzője, Bódog Tamás nagyon szeretne a csapatban látni, nekem is fontos, hogy rendszeresen futballozzak, és végül a két klub is meg tudott egyezni az ügyemben. Urbányi István és az edzőnk, Peter Vermes jó viszonyt ápol egymással, így hamar pont került az i-re. Nehéz fél éven vagyok túl, örülök, hogy megkeresett a Honvéd, és visszatérhetek Kispestre!”  – idézte a honvedfc.hu-n megjelent közlemény Baráth Botondot.

A közlemény arról nem tesz említést, hogy Baráth milyen hosszú szerződést írt alá a kispestiekkel.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Kesztyűs Barna (Paks – kölcsön után végleg), Davide Lanzafame (olasz, FTC – kölcsön után végleg), Zsótér Donát (Újpest FC – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
 –
Kölcsönből visszatérők: Herjeczki Kristóf (Gyirmót, ?), Lukács Dániel (Tiszakécske), Májer Milán (Gyirmót, ?), Temesvári Attila (Tiszakécske, ?) 

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Bobál Gergely (ZTE), Futács Márkó (Mol Fehérvár), David Mateos (spanyol, Hapoel Ra'anana – Izrael), Tamás Krisztián (Mol Fehérvár, legutóbb kölcsönben ZTE),
Távozók: Tonci Kukoc (horvát, szabadon igazolható), Macdonald Niba (kameruni), Levkovich Robi (magyar-izraeli)
Kölcsönbe távozók: Tömösvári Bálint 
(győri kölcsön után BFC Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mayron George (Costa Rica-i, Midtjylland – Dánia), Patrick Ikenne-King (nigériai, MTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Davide Lanzafame (olasz)