NB I: Baráth Botond visszatért a Honvédhoz – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.07.13. 17:08
null
Baráth újra a Honvéd játékosa lett (Fotó: Dömötör Csaba)
A Sporting Kansas City szombat esti közlése után immár a Budapest Honvéd is bejelentette hivatalos honlapján, hogy másfél év után visszatér a kispestiekhez a 11-szeres válogatott Baráth Botond.

Baráth Botond 2019 januárjában távozott a Honvédtól, s meg sem állt az Amerikai Egyesült Államokig: a Sporting Kansas City játékosa lett, a klub színeiben összesen 24 tétmérkőzésen lépett pályára: 21-szer a bajnokságban, háromszor pedig a CONCACAF Bajnokok Ligájában kapott játéklehetőséget – a neve mellett egy bajnoki gól szerepel a kansasi csapatban.

„Botondot nem nagyon kell bemutatni senkinek, hiszen a bajnokcsapat oszlopos tagja volt. Nagyon örülünk, hogy hazatér hozzánk. Személyében válogatott védővel sikerült tovább erősíteni a keretünket”– mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója, a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben.

Baráth eddig 187 tétmérkőzésen lépett pályára a Honvéd színeiben, tagja volt a 2017-es bajnokcsapatnak.

„A múlt hét elején volt egy beszélgetésem Urbányi Istvánnal, a Honvéd sportigazgatójával, kérdezte, hogy mi a helyzet velem, és mondtam, hogy jól vagyok, viszont kevés játéklehetőséghez jutok. Elmondta, hogy a Honvéd új edzője, Bódog Tamás nagyon szeretne a csapatban látni, nekem is fontos, hogy rendszeresen futballozzak, és végül a két klub is meg tudott egyezni az ügyemben. Urbányi István és az edzőnk, Peter Vermes jó viszonyt ápol egymással, így hamar pont került az i-re. Nehéz fél éven vagyok túl, örülök, hogy megkeresett a Honvéd, és visszatérhetek Kispestre!” – idézte a honvedfc.hu-n megjelent közlemény Baráth Botondot.

A közlemény arról nem tesz említést, hogy Baráth milyen hosszú szerződést írt alá a kispestiekkel.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok), Kesztyűs Barna(Paks – kölcsön után végleg),Davide Lanzafame(olasz, FTC – kölcsön után végleg),Zsótér Donát(Újpest FC – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Herjeczki Kristóf(Gyirmót, ?),Lukács Dániel(Tiszakécske),Májer Milán(Gyirmót, ?),Temesvári Attila(Tiszakécske, ?)

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:Bobál Gergely(ZTE),Futács Márkó(Mol Fehérvár),David Mateos(spanyol, Hapoel Ra'anana – Izrael),Tamás Krisztián(Mol Fehérvár, legutóbb kölcsönben ZTE),
Távozók:Tonci Kukoc(horvát, szabadon igazolható),Macdonald Niba(kameruni),Levkovich Robi(magyar-izraeli)
Kölcsönbe távozók: Tömösvári Bálint
(győri kölcsön után BFC Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Mayron George(Costa Rica-i, Midtjylland – Dánia),Patrick Ikenne-King(nigériai, MTK)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Davide Lanzafame(olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik