NB I: bajnok volt a Vidivel, a kevés lehetőség miatt távozott Kövesdről

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2019.03.05. 14:18
Különös ösztönzőerő hajtja a Videotonnal 2011-ben bajnokságot nyerő Szakály Dénest, aki szerződést bontott Mezőkövesden, és szeretné megmutatni, hogy több játéklehetőséget érdemel. 

Amikor tavaly nyáron kiderült, Szakály Dénes három esztendő után távozik Paksról, s a Mezőkövesd Zsóry csapatában folytatja, sokan gondolták, a Kuttor Attila vezette együttes nagyot húzott a rutinos labdarúgó szerződtetésével. De nem így lett. Az ősszel csak tíz bajnokin lépett pályára, és bár az első idei meccsen, a DVTK ellen (1–1) még leülhetett a kispadra, a következő héten már a keretbe sem került be, majd közös megegyezéssel felbontotta szerződését.

„Tavaly ilyenkor még úgy volt, hosszabbítok Pakson, utólag azt mondom, jobban jártam volna, ha maradok – ment vissza az időben Szakály Dénes.A Mezőkövesd megkeresésében viszont kihívást láttam. Aztán jöttek a meccsek, s alig jutottam szóhoz. Decemberben leültem beszélgetni Kuttor Attila vezetőedzővel, aki azt mondta, több lehetőséget érdemeltem volna, hiszen az edzéseken és az edzőmérkőzéseken is jól teljesítettem. Amikor az első tavaszi bajnokin nem cserélt be, megkérdeztem, mit kellene csinálnom, hogy legyen sanszom, mire azt a választ kaptam, ez most így jött ki. A következő héten már a keretben sem voltam. A klub aztán szerződtette Amadou Moutarit. Megint megkérdeztem, mire számíthatok, és jött a válasz: kevesebb lehetőségem lesz, jó lenne, ha elmennék kölcsönbe. Mondtam: ebből nem kérek, s ha lehet, bontsuk fel a szerződésemet.”

Ez megtörtént, így Szakály Dénes bármikor átigazolható. Érdekesség, hogy a télen a brazil csatár, André Alves is szakított a Mezőkövesddel, aki a középpályáshoz hasonlóan tagja volt a Videoton 2011-ben bajnokságot nyerő csapatának, sőt a támadó a 2010–2011-es idényben gólkirályi címet is szerzett az NB I-ben.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Bertus Lajos (Paksi FC), Dragóner Filip (Nyíregyháza Spartacus), Amadou Moutari (nigeri, Ferencváros), Pekár László (Nyíregyháza Spartacus), Eperjesi Gábor (Diósgyőr, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: André Alves dos Santos (brazil, szabadon igazolható), Szakály Dénes (szabadon igazolható), Szentpéteri Viktor (Dorog, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Baracskai Roland
(győri kölcsön után Csákvár), Földi Botond (Ceglédi VSE), Varjas László (Vác), Varjas Zoltán (Ceglédi VSE), Wieland Dominik (Vác FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik