NB I: a ZTE amerikai csatára szorgalmasan tanul magyarul

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.06. 09:24
null
Ikoba szeretné meglepni csapattársait (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar nyelv elsajátításával (is) tölti a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet az NB I-es Zalaegerszegi TE labdarúgója, Eduvie Ikoba. Az amerikai-nigériai csatárnak párja, a válogatott kosárlabdázó Szabó Fanni segít.

 

„A szavakat szorgalmasan tanulom, el tudom mondani például, hogy »megyek a piacra« vagy »jó reggelt kívánok«. Ezzel a részével nincs is bajom, a nyelvtan azonban sokkal bonyolultabb, mint az angolban. Elképesztően nehéz elsajátítani a szabályokat, de igyekszem, nem adom fel, kitartó vagyok. Fanni rengeteget segít, nagyon hálás vagyok neki. Szeretném majd meglepni a csapattársaimat, az a célom, hogy magyarul tudjak velük kommunikálni” – mondta a Blikknek Ikoba.

„Hamar el tudja sajátítani a szavakat, ami eléggé meglepett – így a PEAC-Pécset erősítő Szabó Fanni.Nem számítottam arra, hogy ennyire ügyes lesz. A nyelvtannal nehezebben haladunk, de bízom benne, hogy meg tudom tanítani, sok gyakorlás kell hozzá. Nagyon lelkes, motiválja, hogy hétről hétre jobban megy neki.”

„Fontos, hogy fizikailag jó formában maradjak, mindig elvégzem a kijelölt feladatokat – tette hozzá Ikoba. – Egyébként a barátnőm is velem végzi a tréningeket. Sajnos ez most mindenki számára nehéz helyzet, de úgy döntöttem, Magyarországon maradok. Minden reggel hívom a családtagjaimat, folyamatosan kapcsolatban vagyok velük. Szerencsére mindannyian jól vannak, ami megnyugtat.”

A 22 éves légiós 2019 augusztusában igazolt át a ZTE FC-hez, amelynek színeiben 21 NB I-es mérkőzésen összesen négy gólt szerzett, a Magyar Kupában öt találkozón szintén négyszer volt eredményes.

Beyond thankful for all the blessings I've received in 2019! May God continue to help me and everyone else this year

877 Likes, 27 Comments - Eduvie Ikoba (@eduvieikoba17) on Instagram: "Beyond thankful for all the blessings I've received in 2019! May God continue to help me and..."



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik