NB I: A szurkolók már örülnek, a játékosok még nem – M. Nikolics

Vágólapra másolva!
2018.08.19. 08:43
null
A Vidi simán hozta a Honvéd elleni meccset (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 5. fordulójában a címvédő Mol Vidi FC 3–0-ra nyert a Budapest Honvéd ideiglenes otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A fehérváriaknak a gól nélküli állásnál elhibázott büntető is bőven belefért a több mint egy félidőt emberhátrányban játszó kispestiek ellen. Így értékeltek a vezetőedzők a találkozó után.

A Mol Vidi FC trénere, Marko Nikolics gratulált játékosainak a hozzáállásuk miatt, dicsérte a mérkőzés hangulatát és a pálya talaját is.

„A kihagyott tizenegyes sem törte meg a lendületet, és a kiállítás után könnyebb feladatunk volt, kontrollálni tudtuk a játékot. A Honvéd ellen egyébként egyáltalán nem könnyű játszani, idegenben kifejezetten nehéz. Szerintem a kispestiek most modernebb futballt játszanak így, hogy néhány játékosuk máshol folytatta pályafutását, úgyhogy fontos három pont volt ez a mai."

A Nemzeti Sport újságírója arról kérdezte a szerb szakembert, hogy miért csak két helyen változtatott a Malmö ellen látott, keddi kezdőcsapathoz képest?

„Nem könnyű ebben a nyári ritmusban játszani, de ezt az idézőjeles problémát magunknak okoztuk. Az tény, hogy kell a rotációba még néhány minőségi játékos. Remélhetőleg ezzel kapcsolatban az elkövetkező napokban biztosabb információkkal szolgálhatunk majd. Az biztos, hogy nem akartam kockáztatni ezen a mérkőzésen, a Honvéd mégiscsak bajnok volt két évvel ezelőtt, ráadásul nagyon kellemetlen stílusban játszó csapat, Európában is a kispestiek maradtak a legtovább állva rajtunk kívül. Úgyhogy megpróbáltunk a körülményekhez képest a lehető legerősebb összeállításban pályára lépni."

Végül természetesen a várva várt mérkőzés, a görög AEK Athén elleni szerdai Bajnokok Ligája rájátszás első meccse került szóba, melynek tétje a főtáblára jutás.

„Talán senki nem adott arra esélyt, hogy eljuthatunk idáig, de a csapat megcsinálta. Viszont még egy lépést mindenképpen meg szeretnénk tenni. Látom, hogy a szurkolók már annak is nagyon örülnek, hogy egy csoportkör már biztos. Viszont örülök, hogy a csapaton azt látom: még nem teljes az elégedettség, még nem örülnek a játékosok. Ezt jó jelnek veszem. Remélem, még két hétig folytathatjuk ezt a futballálmot, amelyet a nyáron elkezdtünk. Ha ez nem sikerülne, akkor is hatalmas dicséret illeti a csapatot a nyári teljesítményéért."



A Honvéd vezetőedzője, Supka Attila elmondta: nem azt kapta vissza játékban a csapatától, amit elterveztek, pedig tudták, hogy az ellenfél ki fogja használni a hibákat.

„Nem volt olyan jó a védelmünk, mint az elmúlt időszakban, már a tizenegyesnél hibáztunk, aztán a második és a harmadik gól előtt is. Nem szabad ennyire szellősen védekezni, nem szabad ennyire szabadon hagyni azokat a játékosokat, akikről amúgy is tudjuk, hogy jó teljesítmény tudnak nyújtani. Ettől függetlenül meg voltak azok a lehetőségek, melyekből mi is gólt, gólokat szerezhettünk volna, gondolok arra, hogy a tizenegyes előtt volt két olyan helyzetünk, melyekből megszerezhettük volna a vezetést, de nem sikerült. Az első gól után már rohantunk az eredmény után.”

Azzal viszont nem ért egyet, hogy Batik Bence piros lapot érdemelt volna, amiért visszarúgott Kovács Istvánnak.

„Előttünk történt. Én azt mondom, hogy ezért nem járt volna kiállítás, de a játékvezető döntött, így ezzel nem szeretnék vitatkozni. Ez végképp megpecsételte a sorsunkat, onnantól kezdve a Vidi gyakorlatilag könnyedén hozni tudta a mérkőzést. Azért a második félidőben tíz emberrel is volt néhány olyan lehetőségünk, melyekből gólt, gólokat szerezhettünk volna, de nem sikerült.”



LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ
Budapest Honvéd–Mol Vidi FC 0–3 (Kovács I. 26., Huszti 39., A. Hadzic 51.)
Kiállítva: Batik (37., Honvéd)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2007 néző. V: Farkas Á.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA KÖVETHETI!

NB I, 2018–2019, 5. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., PÉNTEKHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
DVSC–MTK Budapest 3–3
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
4002
AUGUSZTUS 18., SZOMBAT
Ferencváros–Paks 1–1Budapest, Groupama Aréna Erdős József
7147
Puskás Akadémia–Kisvárda 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Kassai Viktor
589
Újpest–Mezőkövesd 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Pintér Csaba
2075
Budapest Honvéd–Mol Vidi 0–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Farkas Ádám
2007
DVTK–Szombathelyi Haladás 1–0 Miskolc, DVTK-stadion
Andó-Szabó Sándor
3023
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 5 4 1 14–4 +10 13
2. Budapest Honvéd 5 4 1 9–5 +4 12
3. MTK Budapest 5 3 1 1 9–8 +1 10
4. Debreceni VSC 5 2 3 8–5 +3 9
5. Mol Vidi FC 4 2 2 9–2 +7 8
6. Újpest FC 5 1 3 1 5–6 –1 6
7. Mezőkövesd Zsóry FC 4 1 2 1 5–4 +1 5
8. Szombathelyi Haladás 5 1 1 3 7–10 –3 4
9. Diósgyőri VTK 5 1 1 3 4–9 –5 4
10. Paksi FC 5 3 2 4–7 –3 3
11. Puskás Akadémia FC 5 2 3 5–8 –3 2
12. Kisvárda 5 1 4 1–12 –11 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik