NB I: „A Puskás Akadémia ott van a legjobb 3-4 csapat között”

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2019.08.12. 07:16
A Mol Fehérvár FC 2–0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia FC ellen a labdarúgó NB I 2. fordulójában. A vasárnapi mérkőzés után a két vezetőedző, Marko Nikolics és Hornyák Zsolt értékelt. 

Először a vendég fehérváriak vezetőedzője, Marko Nikolics értékelt.

„A nagy hőség ellenére – amelyben nehéz futballozni – jó meccset láthattak a nézők. Ilyen a futball, elég csak a PAFC elleni, az előző idénybeli mérkőzést felidézni, amelyen fordított volt a forgatókönyv: nekünk volt több helyzetünk, mégis vesztettünk. Most a Puskás Akadémiának akadt több lehetősége, s abban, hogy ezt a meccset megnyertük, nagy szerepe van Kovácsik Ádámnak, aki briliánsan védett. De a többiek is jól játszottak, jó energiák voltak a pályán.

A siker értékét növeli, hogy ellenfelünk jelenleg kétségkívül az első három-négy csapat között van az NB I-ben. Játékosai gyorsak, erősek, fizikailag remek állapotban vannak, az elöl lévő gyors, dinamikus támadókat nagyon jól megtalálják a labdákkal, s vannak olyan játékosaik, akik össze tudják kötni a csapatrészeket. Nem könnyű az úgynevezett gyémánt alakzat ellen játszani, ezt hosszú idő után éppen a Fehérvárral alkalmaztuk itt Magyarországon, és ezzel nyertük meg a bajnoki címet. Ezért pontosan tudjuk, milyen nehéz ezt a rendszert áttörni, és a labdavesztés után nem egyszerű megállítani az ellenfelet. Nekünk ez ma sikerült.”

Az NSO Tv kérdésére külön kitért Hangya Szilveszterre, aki az eddigi két bajnoki mérkőzésen kezdőként lépett pályára a fehérvári csapatban. A válogatott hátvéd az előző idényben leginkább csereként kapott lehetőséget az NB I-ben, illetve Marko Nikolics a Magyar Kupa-mérkőzéseken számított rá. Az előző évadban azt mondta, a Vasasból érkezett játékost – a sorozatos sérülések miatt is – fel kell építeni, csak ezután kaphat több szerepet a csapatában. Arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon az új idényben alapembere lehet-e a Fehérvárnak?

„Nagyon jól játszott mind a két mérkőzésen, de azért ez még csak két meccs volt, még ha élvezi is a támogatásomat. Szilveszter nehéz időszakon van túl, alapból egy operáció után került Fehérvárra, aztán megsérült a másik keze, s azt is műteni kellett. Nagyjából egy hónappal ezelőtt leültünk négyszemközt beszélni, akkor elmondta, hogy nálunk akar maradni, és megküzd a helyéért a csapatban. Nagyon örülök, hogy a balszerencsés időszak ellenére a mentalitása nem változott.”

Hozzátette, egyébként is fontos a versenyhelyzet, és hogy egy poszton több játékos is bevethető legyen. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy Ivan Petrjak egy kisebb sérülés miatt nem tudott kezdeni a PAFC ellen, de csereként jól szállt be. Marko Scsepovicsot is pótolni kellett, aki a meccs előtti utolsó edzésen összeszedett izomsérülés miatt nem került be a keretbe. S a rotáció példájaként még felhozta, hogy amíg a Kaposvár ellen Rus Adrián játszott kezdőként középhátvédként, addig a Puskás Akadémia ellen Fiola Attila kapta meg a lehetőséget.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője érthetően csalódott volt a mérkőzés után.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtunk pontokat szerezni, s erről csak mi tehetünk. Nem emlékszem olyan mérkőzésre a pályafutásom alatt, amikor a csapatom hat vagy hét ziccert kihagyott volna. Ez a mi tehetetlenségünk, ezen sokat kell dolgoznunk. A Fehérvár a minimumból kihozta a maximumot, amihez hozzá is segítettük. A második félidő nagyon rosszul indult számunkra, rossz kiugrással, szöglettel, s utána jött a tizenegyes. Amikor visszajöttünk a meccsbe, megvoltak a helyzeteink akár a fordításhoz is, akkor Kiss Tamás rosszul indított, s ezzel el is dőlt a találkozó. Egy pozitívumot tudok mondani, a Fehérvár ellen hét százszázalékos ziccert talán még egy csapat sem dolgozott ki. Viszont sajnos ezekből egy gólt sem tudtunk szerezni. Remélem, hogy ezzel a vereséggel letudtuk a balszerencsés napunkat.”

Marko Nikolics azon felvetésére, hogy a Puskás Akadémia az NB I legjobb három-négy csapata között van ebben az idényben, egyelőre még nem akart reagálni, bár a szakember véleményének nagyon örül. Hozzátette, megmutatták, hogy tudnak jól játszani, de az ellenfél mind a kétszer az ő hibájukből szerzett gólt.

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Puskás Akadémia FC–Mol Fehérvár FC 0–2

Felcsút,Pancho Aréna,1712néző.Vezette:Kassai

Gólszerző:Huszti Sz. (48. – 11-esből), Futács (79.)

NB I, 2019–2020, 2. FORDULÓ
AUGUSZTUS 10., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–2Kaposvár, Rákóczi StadionBerke Balázs
2950
Diósgyőri VTK–Újpest FC 1–2Miskolc, DVTK Stadion
Farkas Ádám
6518
AUGUSZTUS 11., VASÁRNAP
Debreceni VSC–Kisvárda 4–1Debrecen, Nagyerdei StadionAndó-Szabó Sándor
4540
Paksi FC–Bp. Honvéd 3–1
Paks, Városi StadionKarakó Ferenc
2311
Puskás Akadémia FC–Mol Fehérvár FC 0–2
Felcsút, Pancho ArénaKassai Viktor
1712
A Zalaegerszeg–Ferencváros mérkőzést későbbre halasztották
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár FC226–2+46
2. Mezőkövesd Zsóry FC223–1+26
3. Debreceni VSC114–1+33
4. Paksi FC2113–2+13
5. Puskás Akadémia FC2113–3 03
Diósgyőri VTK2113–3 03
7. Újpest FC2113–4–13
8. Kisvárda2112–4–23
9. Ferencvárosi TC00–0 00
10. Zalaegerszegi TE FC110–1–10
11. Kaposvári Rákóczi FC223–6–30
12. Budapest Honvéd222–5–30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik