NB I: a Paks meccshalasztást kért, a Fradi nem járult hozzá

B. A. B., K. Zs.B. A. B., K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.09.10. 18:49
null
A paksiak hiába kérték a meccshalasztást (Fotó: Tumbász Hédi)
A Paksi FC a koronavírus-járványra, több játékosa fertőzöttségére tekintettel kérte a Ferencvárost, hogy halasszák el a két csapat péntekre kiírt NB I-es bajnoki mérkőzését, de a fővárosi zöld-fehérek ehhez nem járultak hozzá – tudtuk meg a paksi labdarúgóklub hivatalos honlapjáról csütörtök este.

 

A folyamatos PCR-tesztelések során a múlt pénteki eredmények több paksi futballistánál és a csapat szoros környezetében is fertőzöttséget mutattak ki. Az érintetteket a járványügyi előírásoknak eleget téve azonnal elkülönítették, azóta a fertőzöttek száma mégis nőtt, ezért a klub szeretett volna a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) által közzétett egymeccses halasztási kérelmével élni – elevenítette fel az előzményeket a klubhonlap.

„Helyzetünkről a budapesti klub elöljáróit is értesítettük, illetve számukra is elküldtük a szükséges hivatalos dokumentumot kérelmünkkel kapcsolatosan. A Ferencvárosi TC ugyanakkor ma délutáni válaszlevelében nem járult hozzá a mérkőzés elhalasztásához, tehát az összecsapást a csapatunkat körülvevő víruskörülmények ellenére le kell játszanunk” – olvasható a paksifc.hu-n.

A paksiak a folyamatos tesztelések és a sokasodó pozitív eredmények miatt szervezett formában egy hete nem tréningezhettek, és a foghíjas keretüket az utánpótlásgárda fiatal játékosaival kell majd feltölteniük a pénteki meccsre.

Ami az érintett bajnokit illeti, a Nemzeti Sport információja szerint a fővárosi klubnál a sűrű versenynaptár miatt nem tudtak engedni a Paks kérésének. Amikor ugyanis egy csapat egy mérkőzés elhalasztását kéri, kötelező megjelölnie a lehetséges új időpontot. Amennyiben a Ferencváros bejut valamelyik nemzetközi kupasorozat csoportkörébe – amire jelenleg minden esélye megvan –, a sűrű versenynaptár miatt csak a válogatott szünet alatt lehetne pótolni az összecsapást.

Abban az időszakban viszont a Fradinak a nemzeti együttesekhez vélhetően meghívót kapó játékosai nélkül kellene kiállnia, így többek között Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Botka Endre, Miha Blazic, Sigér Dávid, Ihor Haratin, Olekszandr Zubkov, Eldar Civic, Adnan Kovacevic, Lasa Dvali és Myrto Uzuni szerepeltetéséről kellett volna lemondania Szerhij Rebrov vezetőedzőnek. A Ferencvárosnak most kellett döntenie, így vélhetően azért nem tudott hozzájárulni a halasztáshoz, mert tizenegy futballistát – vagy többet – biztosan nélkülöznie kellene.

A Nemzeti Sport megkereste az MLSZ-t, hogy az FTC álláspontja ellenére is elhalasztható-e a találkozó.

„A szövetség minden esetben betartja a saját maga által alkotott szabályokat, és azt rendkívüli esetben sem írhatja felül – reagált Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Az augusztus végén született elnökségi határozat kimondja, hogy az adott klub az idény során koronavírus miatt egyszer kérheti a bajnoki mérkőzés elhalasztását, ám az MLSZ ezt csak akkor engedélyezheti, ha ebbe a párosítás mindkét csapata beleegyezik. A szövetség mindig a saját szabályai szerint jár el.”

NB I, 2020–2021, 4. FORDULÓ
SZEPTEMBER 11., PÉNTEKHELYSZÍN
20.00: Ferencváros–Paks (Tv: M4 Sport) Budapest, Groupama Aréna
SZEPTEMBER 12., SZOMBAT
14.45: Mezőkövesd–Budafok (Tv: M4 Sport)
Mezőkövesd, Városi Stadion
17.00: Diósgyőr–Honvéd (Tv: M4 Sport)
Miskolc, DVTK Stadion
19.30: Fehérvár–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
SZEPTEMBER 13., VASÁRNAP
15.00: Újpest–Kisvárda (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc Stadion
17.30: MTK–Zalaegerszeg (Tv: M4 Sport) Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik