NB I: a Haladás kéri az MLSZ-t, hogy a Fradit az új stadionban fogadhassa

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 09:52
null
Eldőlt: a Haladás az új stadionjában fogadja a Fradit (Fotó: Unger Tamás)
Az új Haladás-stadion november 8-i megnyitása óta több hír is napvilágot látott arról, hogy a létesítmény még nem teljesen készült el. Erről korábban a Nemzeti Sport Online is beszámolt, így az a kérdés is felvetődhetett, hogy meg lehet-e rendezni a szombathelyi csapat Ferencváros elleni, november 25-i bajnoki meccsét, amelynek a tervek szerint már az új aréna ad otthont. A kérdés azért volt aktuális, mert az öt nap múlva esedékes találkozóra hétfőn nem kezdődött el a jegyárusítás. Az ügyben Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak, majd a klub hivatalos honlapján erősítette meg, hogy kedden már lehet belépőt vásárolni a találkozóra.

 

„Szombaton megegyeztünk az üzemeltető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-vel a stadion használatáról, így a Ferencváros elleni mérkőzésünket már az új stadionban rendezhetjük, meg, illetve ha az időjárás engedi, akkor egy edzést is tarthatunk a stadionban a mérkőzés előtt. Most, a megegyezést követően hivatalosan is kérjük a Magyar Labdarúgó-szövetséget, hogy Szombathelyen rendezhessük meg a mérkőzést. Mivel a pályabejárás korábban már megvolt, úgy gondolom, ennek nem lesz akadálya, már csak az adminisztráció van hátra” – nyilatkozta a sportvezető, és a megegyezés tényét cikkünk megjelenése óta a Haladás labdarúgócsapatának hivatalos honlapja, a haladas.hu is megerősítette.

A szurkolókat persze az egyik leginkább foglalkoztató kérdés, hogy mikor kezdhetik el megvásárolni a meccsre szóló belépőjegyeket.

„Ez is az adminisztrációtól függ, illetve a jegyárusítás nem a klub, hanem az üzemeltető feladata, de bízunk benne, hogy akár már a mai nap folyamán elkezdődik” – fogalmazott a sportvezető.

Tóth Miklóstól megtudtuk, hogy az üzemeltetővel kötött egyezség két mérkőzésre szól, vagyis a Ferencváros elleni találkozón kívül az idei másik hazai meccset, a Haladás–Videoton találkozót is az új stadionban rendezhetik meg december 9-én, és ugyanúgy a meccs előtt egy edzést is tarthatnak a létesítményben, ha az időjárás ezt lehetővé teszi.

A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. a szombathelyi önkormányzat tulajdonában van, de a város már kiírt egy pályázatot a stadion üzemeltetésére, és a tavaszi szezonra már az új üzemeltetővel kell megegyezni a klubnak.

Tóth Miklós azt is elmondta, hogy a stadionhoz tartozó csarnok használata a labdarúgóklubot nem érinti. Az a több szakosztályt magában foglaló Haladás VSE ügye, mert a labdarúgók a csarnokot nem használnák. Mint ismert, a Haladás VSE egyik szakosztálya adott ki a stadion átadása után egy közleményt, melyből kiderült, hogy a különböző szakosztályok nem tudják használatba venni a stadionhoz tartozó komplexumot, miután ott a kivitelezőnek még garanciális javításokat kell elvégezni.

FRISSÍTÉS (16.30)

A Haladás hivatalos honlapján jelentette be, hogy elhárultak az akadályok, a Haladás Sportkomplexumban fogadhatják a Ferencvárost. A jegyértékesítés kedden kezdődik a találkozóra.

NB I, 2017–2018, 17. FORDULÓ
NOVEMBER 25., SZOMBAT
HELYSZÍN
15.30: Videoton FC–Paksi FC
Felcsút, Pancho Aréna
15.30: Vasas FC–Debreceni VSCBudapest, Szusza Ferenc Stadion
15.30: Bp. Honvéd–Mezőkövesd Budapest, Bozsik József Stadion
15.30: Diósgyőri VTK–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Debrecen, Nagyerdei Stadion
15.30: Balmazújváros–Puskás Akadémia FCBalmazújváros, Városi Stadion
19.30: Haladás–Ferencváros (Tv: M4 Sport) Szombathely, Haladás Stadion
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik