NB I: a Fradi és a Vidi játékosai is két trófeával zárnának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 18:37
Most úgy néz ki, a Ferencváros a bajnoki aranyhoz, a Mol Vidi a Magyar Kupa-elődöntőhöz van jóval közelebb riválisánál, a DIGI Sport híradójának nyilatkozó felek azonban hallani sem akarnak arról, hogy nem az övék lesz mindkét trófea.

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Mol Vidi FC 1–2 (Gorriarán 27., ill. Juhász R. 6., Vinícius 58.)
Budapest,
Groupama Aréna, 7567 néző.V:Solymosi Péter
MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Mol Vidi FC 1–2 (Gorriarán 27., ill. Juhász R. 6., Vinícius 58.)
Budapest,
Groupama Aréna, 7567 néző.V:Solymosi Péter

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

„Nem szeretném, hogy a Fradi bajnok legyen, úgyhogy ezt nem írnám alá előre – válaszolta Kovácsik Ádám, a Mol Vidi FC kapusa arra a kérdésre: mit szólna ahhoz, ha a Fradi lenne a bajnok, a Vidi viszont elhódítaná a Magyar Kupát. – Nyolc pont a hátrányunk, tudjuk, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk. Meg kell nyernünk minden mérkőzést, ami még hátravan, de meccsről meccsre koncentrálunk, nem szabad előre gondolnunk. Aztán meglátjuk, hányszor fog bukni a Ferencváros.”

Kovácsik ferencvárosi kapuskollégája, egyben válogatottbeli társa, Dibusz Dénes ugyanúgy azt tervezi, hogy idén két elsőséget is begyűjt a klubjával.

„Továbbra is az a célunk, hogy mind a két sorozatban élen zárjunk, mi legyünk a győztesek, úgyhogy ennek szellemében fogunk készülni”
– nyilatkozta a Sport24-nek Dibusz azután, hogy a Vidi 2–1-re nyerni tudott a Groupama Arénában a Magyar Kupa-negyeddöntő első meccsén.

Ami tény, a szerda esti vereség miatt Szerhij Rebrov csapatának minimum két gólt kell szereznie majd a székesfehérvári visszavágón. A papírforma tehát Juhász Rolandék sikerét vetíti előre, ennek ellenére egyik gárda játékosai sem gondolják úgy, hogy eldőlt volna a kupapárharc.

„Egyáltalán nem dőlt el, láttuk most magasabb szinten, a Bajnokok Ligájában is, hogy bármi megtörténhet – mondta Kovácsik. – Előnyt szereztünk, ez nagyon jó, a Ferencvárosnak minimum két gólt kell rúgnia ahhoz, hogy tovább tudjon jutni. Örülünk, hogy az ő stadionjukban tudtunk nyerni, félidő van.”

„A játék képe és az eredmény alapján sem mondható, hogy eldőlt volna. Továbbjutásra fogunk játszani a második találkozón”– tett ígéretet Dibusz Dénes.

A szerdai rangadó felettébb puskaporos hangulatú volt, Dibusz ki is emelt egy esetet.

„Megint voltak olyan belépők, amelyeket nem szankcionáltak eléggé. Az első félidőben például Elek Ákosnak volt egy egyértelműen emberre irányuló becsúszása. Most már, azt kell mondjam, ezek hozzátartoznak a Fradi–Vidi vagy Vidi–Fradi mérkőzésekhez.”

A fehérvári Pátkai Máté szerint semmi baj nem volt azzal, amit a nézők láthattak a kupameccsen.

„Szerintem ilyen egy igazi rangadó, néha csontzene is volt, időnként jó játék, időnként küzdelem, parázs csaták. Nem gondolnám, hogy különbnek kéne lennie egy rangadónak.”

A Magyar Kupa-negyeddöntő székesfehérvári visszavágóját három hét múlva rendezik.

A TELJES VIDEÓ ITT TEKINTHETŐ MEG!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik