NB I: A Fehérvárnak minden meccsen támadnia kell – Márton Gábor

Vágólapra másolva!
2020.08.15. 10:42
null
Márton Gábor Fehérváron a tradíció miatt várja el a győzelmet (Fotó: Török Attila)
Június végén Márton Gábort, a remek labdarúgóból lett edzőt az élvonalban maradás kiharcolásáért éltették a szurkolók a ZTE Arénában, most az ellenfél kispadján tér vissza Zalaegerszegre.

 

– Ismerős lesz a helyszín szombaton...
– Valóban, még úgy is, ha a tavasszal csak valamivel több mint négy hónapot dolgoztam Zalaegerszegen – felelte Márton Gábor, a Mol Fehérvár FC 53 esztendős vezetőedzője, aki az előző idényben a 20. fordulót követően vette át a szombati ellenfél, a hónapokon keresztül a tizenegyedik, kieső helyen álló ZTE FC irányítását, majd a bajnokság végén a hetedik helyre vezette korábbi csapatát. – Nyilván érzelmileg megérint ez a párharc, mert megszerettem a klubot, a szurkolókat, a várost, rengeteget kaptam e rövid idő alatt, de talán nem tartanak nagyképűnek, ha azt mondom, rengeteget is adtam a bajnoki hajrában. Közhely, de az élet a legnagyobb rendező, mert bár előbb-utóbb mindegyik ellenféllel játszani kell, de korábbi csapatom ellen rögtön az első fordulóban, ráadásul idegenben. Ugyanakkor már másik klub edzője vagyok, a Mol Fehérvár sikereiért dolgozom.

BABATI BENJÁMIN: EZ A SORS FINTORA

Babati Benjámin érthetően nagy izgalommal várja a szombati mérkőzést, a ZTE FC 24 esztendős támadója szerint csapata felkészült a Mol Fehérvár ellen: „A sors fintora, hogy az az edző ül az ellenfél kispadján, akivel a csodálatos tavaszt produkáltuk, akinek irányításával kiharcoltuk a bentmaradást. Bármennyire is banálisnak tűnik, de talán így volt megírva, hogy Márton Gáborral mindjárt az első meccsünkön összefutunk. Jó játékkal, eredményes futballal kívánjuk meglepni volt mesterünket, aki láthatja majd, mennyire átalakult, de mennyire össze is állt a keret.”

– Elegendő volt a nyári felkészülési időszak?
– Ennyi időnk volt, így kell megoldani a feladatot. A vírus az egész világot összezavarta, s ez a futballra is igaz, mert például a nemzetközi kupákban hamarosan kezdődnek a selejtezők, közben még az előző idény sem fejeződött be. Némelyik országban elkezdődik a bajnokság, némelyikben még mindig tart a tavaszi szezon, szóval, teljes az összevisszaság. A rövid nyári időszakban inkább a tesztmérkőzésekkel terheltük a labdarúgókat, mintsem az alapozással. Azért szokatlan volt, hogy éppen csak elkezdtük a felkészülést, amikor a lényegesen jobb állapotban lévő Haladással is játszottunk, amely a két héttel korábban rajtoló másodosztályra időzítette a formáját. Hasonló történt a Slovan ellen is, de a terhelés ellenére mind a hat edzőmérkőzésen a győzelemre törekedtünk.

– A Fehérvár edzőjeként nem is gondolkodhat másként.
– Némileg hasonló a helyzet, mint februárban, vagyis leginkább az eredmény a fontos, csak Zalaegerszegen a kényszer miatt, hogy bent maradjon a csapat az élvonalban, míg Fehérváron a tradíció miatt. Igen, mindenkori csapatomnál többnyire a támadófutballt preferálom, de a Fehérvárnak nem is lehet más célja, mint hogy minden mérkőzésen irányítson, támadjon. Új úton indultunk el, amelyet a játékosoknak is szokniuk kell, de bízom benne, hogy mihamarabb sok örömöt szerzünk szurkolóinknak.

– A kölcsönjátékosokat nem számítva miért csak négy játékost szerződtettek?
– A vírus miatti kuszaság az edzőváltást is érintette. Május végétől szinte háromnaponta játszottuk a mérkőzéseket, s ez a mozgalmas időszak éppen csak befejeződött, de a háttérben a következő idény előkészülete már el is kezdődött. Nyilván megbeszéltük, hogy melyik labdarúgót szerződtetné a klub, de az új igazolásokba még nemigen volt beleszólásom. Ugyanakkor az átigazolási időszak majdnem szeptember végéig tart, vagyis a keret korántsem végleges.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik