NB I: a Fehérvár válogatottja szerint a Fradi szinte már bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.06. 09:13
null
Anel Hadzic nyárig marad Fehérváron (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Mol Fehérvár FC 14-szeres bosnyák válogatott középpályása, Anel Hadzic hazájában, az Oslobodenje nevű lapnak beszélt jelenlegi helyzetéről, cáfolva a távozásáról múlt héten megjelent téves osztrák sajtóhíreket, és kitért az NB I jelenlegi idényére is.

 

Osztrák forrásokban múlt héten tévesen jelent meg, hogy a bosnyák Anel Hadzic szerződést bontott a Mol Fehérvárral és hamarosan Ausztriába szerződhet. A 24-szeres válogatott középpályás, akit a téli felkészülés elején a fehérváriak második csapatához irányítottak, az Oslobodenje bosnyák lapnak beszélt a helyzetéről.

„A labdarúgás ilyen üzlet, megtörténik, hogy jön egy új edző, akinek megvannak a saját elképzelései, én most ezekbe az elképzelésekbe nem férek bele, de ez nem fog megtörni, csak megerősít” – kezdte Hadzic, aki ősszel 13 tétmeccsen szerepelt a Fehérvárban, de mióta Marko Nikolicsot Joan Carrillo váltotta, csak egy bajnokin játszott, a legutóbbi négy alkalommal már a keretbe sem került be. Érdekesség, hogy Carrillo első meccsén, a DVTK ellen kezdett, és 3–1-re nyert is a csapat, akkor a 76. percben lecserélték, azóta pedig a meccskeretbe is csak egyszer nevezték. Ettől függetlenül nyárig már nem vált klubot.

„Volt néhány tárgyalás, de nem sikerült egyik lehetőséget sem megvalósítani, így maradok, edzek tovább, hat hónap van még a szerződésemből, a nyáron új kihívást keresek. Ezek a legjobb éveim, remek állapotban érzem magam” – fogalmazott a 30 éves labdarúgó, aki az NB I jelenlegi idényéről is beszélt.

„Őszintén szólva a Ferencváros már 90 százalékosan megnyerte a bajnokságot, a legnagyobb esélyes” – véli Hadzic. Az interjú még a szerdai forduló előtt jelent meg, de miután a Fehérvár a DVSC, a Fradi pedig a Honvéd ellen ikszelt, a címvédő FTC-nek továbbra is hat pont az előnye a 2. helyen álló Fehérvár előtt, de a fővárosiaknak még van egy elmaradt mérkőzésük is.

Hadzicot ezután a bosnyák válogatottról kérdezték, melyben 2017-ben szerepelt legutóbb, elmondta, biztos benne, hogy a csapat a Nemzetek Ligáján keresztül kivívja az Eb-részvételt. Mint ismert, az Eb-ért folyó NL-rájátszásban a bosnyákok Észak-Írországot fogadják márciusban, és ha továbbjutnak, akkor a Szlovákia–Írország mérkőzés győztese vár rájuk, ismét hazai pályán.

NB I, 2019–2020, 19. FORDULÓ
FEBRUÁR 4., KEDDHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Mezőkövesd–Újpest 2–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Pillók Ádám
1528
FEBRUÁR 5., SZERDA
DVSC–Fehérvár 1–1
Debrecen, Nagyerdei StadionBogár Gergő1720
ZTE–Kisvárda 1–1
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Andó-Szabó Sándor602
Kaposvár–Paks 0–3
Kaposvár, Városi StadionKarakó Ferenc690
Puskás Akadémia–DVTK 2–2
Felcsút, Pancho ArénaFarkas Ádám785
FTC–Honvéd 0–0
Budapest, Groupama Aréna
Pintér Csaba7227
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik